ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Στη 16άδα του World Tour της Λευκορωσίας ο Κρεάνγκα

Στη 16άδα του World Tour της Λευκορωσίας ο Κρεάνγκα

Την πρόκριση στον 3ο γύρο του απλού πέτυχε σήμερα ο Καλλίνικος Κρεάνγκα στο World Tour της Λευκορωσίας, που συνεχίζεται στο Μινσκ. Επόμενος αντίπαλός του είναι σήμερα (18/3) ο Βανγκ Ζενγκ Γι από την Πολωνία, νούμερο 3 του ταμπλό.

Την πρόκριση στον 3ο γύρο του απλού πέτυχε σήμερα ο Καλλίνικος Κρεάνγκα στο World Tour της Λευκορωσίας, που συνεχίζεται στο Μινσκ. Με άνετη νίκη στον 1ο γύρο και πολύ δύσκολη στον 2ο προχώρησε στις θέσεις 1-16 του αγωνίσματος και το Σάββατο θα παλέψει για να φτάσει ακόμα πιο ψηλά. Επόμενος αντίπαλός του είναι σήμερα (18/3) ο Βανγκ Ζενγκ Γι από την Πολωνία, νούμερο 3 του ταμπλό. Ο αγώνας αρχίζει στις 12:15 ώρα Ελλάδας, γίνεται στο τραπέζι 2 και μεταδίδεται ζωντανά στο διαδίκτυο από το itTV.com (https://tv.ittf.com/livestream/belarus-open-table-2/775101).

Είναι γνωστό ότι ο 45χρονος κορυφαίος πινγκπονίστας αποφάσισε ν’ αγωνιστεί ξανά ύστερα από 14 μήνες σε επαμειβόμενο όπεν προκειμένου να επανεμφανιστεί στην παγκόσμια κατάταξη. Η απόδοσή του και τα αποτελέσματά του στην πρώτη μέρα των αγώνων του είχαν διπλή σημασία. Από τη μια πλευρά κατάφερε να εξασφαλίσει κάποιους βαθμούς για την επιστροφή του στον πίνακα αξιολόγησης κι από την άλλη να δείξει ότι κρατάνε οι δυνάμεις του για να παρουσιάζεται ανταγωνιστικός σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.

Στους «64» ο Κρεάνγκα αντιμετώπισε τον Σλοβάκο Κρίστιαν Κόμπες. Το παιχνίδι του αντιπάλου του τον βόλεψε απόλυτα, δεν είχε την παραμικρή πίεση κι επιβλήθηκε εύκολα με 4-0 σετ (11-5, 11-5, 11-3, 11-4). Στους «32» έδωσε εντελώς διαφορετικό παιχνίδι κόντρα στον Τόμας Μικούτις από τη Λιθουανία, αθλητή με αμυντικό στυλ παιχνιδιού.

Και μπορεί να πήρε με διαφορά το 1ο σετ, ωστόσο μετά συνάντησε υψηλά εμπόδια, δέχτηκε ποιοτικές μπαλιές και κινδύνευσε με αποκλεισμό. Βρέθηκε να χάνει με 1-2 και 2-3 σετ, αλλά στα κρισιμότερα σημεία είχε διάρκεια, έκανε πολύ προσεκτικό παιχνίδι και αξιοποιώντας και την εμπειρία του έφτασε στην ανατροπή με 4-3 σετ (11-4, 3-11, 7-11, 11-8, 8-11, 11-5, 11-6). Ο Μικούτις είναι επίσης εκτός ranking list τον Μάρτιο και στην τελευταία εμφάνισή του, τον Φεβρουάριο, βρισκόταν στο νούμερο 258.

Από τη θέση του ως 3ο φαβορί ο Βανγκ Ζενγκ Γι προχώρησε με δύο σχετικά εύκολες νίκες. Είναι νούμερο 67 στον κόσμο και το 2013 ήταν πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό ανδρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ