ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Σγουρόπουλος: "Δεν έχω ν’ αποδείξω κάτι"

Σγουρόπουλος: "Δεν έχω ν’ αποδείξω κάτι"

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος αναχωρεί για το Γουόρτσεστερ της Αγγλίας και το Τοπ 10 της Ευρώπης για τις κατηγορίες νέων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων βάσει του πίνακα αξιολόγησης. Τι δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Μόλις 1,5 μήνα μετά την κορυφαία διάκρισή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων ο Γιάννης Σγουρόπουλος επανέρχεται στη διεθνή σκηνή και μάλιστα με ατομική διοργάνωση, που επίσης περιλαμβάνει την αφρόκρεμα της ηλικιακής κατηγορίας του στη γηραιά ήπειρο.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής αναχωρούν τα ξημερώματα της Πέμπτης με τελικό προορισμό το Γουόρτσεστερ της Αγγλίας και το Τοπ 10 της Ευρώπης. Είναι το ετήσιο τουρνουά με προσκλήσεις, το οποίο γίνεται από την Παρασκευή έως την Κυριακή και συγκεντρώνει τους 10 καλύτερους αθλητές στις κατηγορίες νέων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων βάσει του πίνακα αξιολόγησης.

Ο Σγουρόπουλος πηγαίνει στην αγγλική πόλη ως νούμερο 2 (έπειτα κι από την έκδοση του ranking list Σεπτεμβρίου όπου κράτησε τη θέση του), φέρει και τον ευρωπαϊκό τίτλο, ενώ στην αντίστοιχη συμμετοχή του, τον Οκτώβριο του 2015, στους παίδες, είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Ωστόσο, είναι ακόμα η αρχή της σεζόν και προτιμά να μη βάζει συγκεκριμένο στόχο, αλλά να τονίζει ότι θα κυνηγήσει το καλύτερο μέσα από αξιόλογες εμφανίσεις.

«Είναι μία ακόμα σημαντική διοργάνωση για μένα. Ένα δύσκολο τουρνουά, στο οποίο θα έλεγα ότι όλοι οι παίκτες είμαστε ισάξιοι. Ομολογώ ότι μου δημιουργεί κάποιο άγχος το γεγονός ότι πηγαίνω στην Αγγλία ως πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά θα κοιτάξω να το διαχειριστώ. Άλλωστε, δεν έχω να αποδείξω κάτι. Θα προσπαθήσω να παίξω ελεύθερα, να παίξω για μένα και να διεκδικήσω το καλύτερο», δήλωσε ο Σγουρόπουλος πριν από την απογευματινή τελευταία προπόνηση στο Σ.Ε.Φ. και αναφορικά με το αν θα ήθελε να μην είναι τόσο νωρίς αυτή η δραστηριότητα στο εξωτερικό και να είχε περισσότερο χρόνο για προετοιμασία, σημείωσε:

«Δεν ήθελα και δεν νομίζω ότι χρειαζόμουν περισσότερο χρόνο. Είμαι σε καλή φυσική κατάσταση και πιστεύω ότι θα παρουσιάσω καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Αυτό θέλω βασικά, καθώς είναι οι πρώτοι αγώνες της σεζόν. Ο στόχος μου είναι κυρίως οι αξιόλογες εμφανίσεις και μέσα από αυτές να παλέψω για μία καλή θέση».

Ο 17χρονος άσος και ο προπονητής του θα πάρουν πτήση για το Μάντσεστερ κι από εκεί θα τους παραλάβει λεωφορείο για να τους μεταφέρει στο Γουόρτσεστερ. Το σύστημα διεξαγωγής είναι «ένας προς όλους» σε εννέα αγωνιστικές άρα υπάρχουν παιχνίδια μέχρι και την Κυριακή. Οι δύο άνδρες θα γυρίσουν τη Δευτέρα και μία μέρα μετά θ’ αναχωρήσουν μαζί με τους υπόλοιπους διεθνείς για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού ανδρών-γυναικών του Λουξεμβούργου.

Αντίπαλοι του Σγουρόπουλου στο Τοπ 10 θα είναι, θυμίζουμε, οι Ρουμάνοι Κριστιάν Πλετέα, Ράρες Σίπος, οι Γάλλοι Ιρβίν Μπερτρά, Μπαστιέν Ρεμπέρ, οι Γερμανοί Γκέριτ Ένγκεμαν, Τομπίας Χίπλερ, ο Ιταλός Ματέο Μούτι, ο Άγγλος Τομ Τζάρβις και ο Βέλγος Φλοριάν Κνούντε.

Η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος στο μεταξύ, εξέδωσε τους πίνακες αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου και ο άσος του Ολυμπιακού οριστικά πηγαίνει στο Τοπ 10 ως νούμερο 2 της Ευρώπης. Μπορεί να υποχώρησε κάποιες θέσεις στο παγκόσμιο ranking list Under 18 και να είναι στη 19η από τη 14η του Αυγούστου, όμως στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό παρέμεινε στη 2η, στην οποία είχε ανέβει μετά την τεράστια επιτυχία του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Γκιμαράες. Στην κατάταξη των ανδρών είναι στο 264 από το 241.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης είχε μείωση στους βαθμούς του και πήγε στο νούμερο 27 από το 22 του Αυγούστου. Ο Κώστας Παπαγεωργίου μετακινήθηκε στο 138 από το 134, ενώ ο Καλλίνικος Κρεάνγκα παραμένει εκτός για δεύτερο σερί μήνα και θα εμφανιστεί ξανά μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Τάσος Ρηνιώτης, που επίσης συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή για το Λουξεμβούργο, βρέθηκε στο νούμερο 283 από το 254 του Αυγούστου.

Από τα υπόλοιπα παιδιά ο Γιώργος Σταματούρος υποχώρησε στο 607 (από 572), ο Στράτος Δαμιανής στο 795 (από 775), ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στο 839 (από 818), ο Γιάννης Δαμιανής στο 844 (από 822) και ο Δημήτρης Κορδούτης στο 905 (από 892).

Στην κατάταξη των γυναικών η Κατερίνα Τόλιου μετακινήθηκε στο νούμερο 214 από το 209 του προηγούμενου μήνα και η Μαρία Χριστοφοράκη στο 340 (από 325). Η νεάνιδα Ιωάννα Γερασιμάτου, που επίσης θα πάει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έπεσε στο νούμερο 504 (από 479), ενώ από τις αθλήτριες της αποστολής για το Λουξεμβούργο δεν εμφανίζεται αυτόν τον μήνα στους πίνακες η Γεωργία Ζαβιτσάνου.

Θα επανέλθει πάντως, μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έξω από τους πίνακες βρέθηκαν επίσης οι νεάνιδες Έλλη Φίσερ, Ελισάβετ Τέρπου, καθώς και η αθλήτρια του Φοίνικα Πειραιά Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα. Η Κωνσταντίνα Παρίδη είναι η μόνη αθλήτρια, που είχε τον Αύγουστο συμμετοχή σε αξιολογημένη διοργάνωση.

Αγωνίστηκε στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα, μπήκε στο κυρίως ταμπλό του απλού φοιτητριών και πήρε 10 βαθμούς, άσχετα αν έχασε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Είναι στο νούμερο 574 από το 549 του προηγούμενου μήνα. Τέλος, η κορασίδα Μαλαματένια Παπαδημητρίου μετακινήθηκε στο 704 (από 673).

* Στους πίνακες των μικρών ηλικιών ο Σγουρόπουλος είχε πτώση και στους Νέους άνδρες φυσικά και είναι τώρα στο νούμερο 73 από το 62 του περασμένου μήνα. Επίσης, στο Under 18 ο Γιώργος Σταματούρος υποχώρησε στο νούμερο 133 (από 128) και η Ιωάννα Γερασιμάτου στο 165 (από 157). Στην κατάταξη U15 ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης πήγε στο νούμερο 66 (από 63) και ο Γιάννης Δαμιανής είναι ακριβώς πίσω του στο 67 (από 64). Στις κορασίδες αντίστοιχα, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου βρέθηκε στο 97 (από 91).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ