ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Σε πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης η σύσκεψη με τα σωματεία της Α1 και της Α2

Σε πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης η σύσκεψη με τα σωματεία της Α1 και της Α2

Σε κλίμα συνεργασίας και κατανόησης των έντονων οικονομικών προβλημάτων πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (22/6) στην αίθουσα της Ολομέλειας της ΕΟΕ η ευρεία σύσκεψη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με εκπροσώπους των σωματείων της Α1 και της Α2.

Σε κλίμα συνεργασίας και κατανόησης των έντονων οικονομικών προβλημάτων πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (22/6) στην αίθουσα της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η ευρεία σύσκεψη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με εκπροσώπους των σωματείων της Α1 και της Α2 με θέμα το αγωνιστικό πρόγραμμα στις δύο κορυφαίες διασυλλογικές κατηγορίες ανδρών και γυναικών για την περίοδο 2017-2018.

Εκπροσωπήθηκαν 13 σωματεία, ενώ πολλά από αυτά, που δεν μπόρεσαν να παραστούν στη συνάντηση, είχαν στείλει γραπτώς κάποιες θέσεις τους. Η ομοσπονδία άκουσε με προσοχή όλες τις προτάσεις και θα τις μελετήσει. Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θ’ ανακοινώσει το πρόγραμμα «χωρίς εκπλήξεις και με σκοπό να είναι ευρύτερης αποδοχής», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ όλοι συμφώνησαν για τη χρησιμότητα τέτοιων επαφών.

Μέχρι την έναρξη της σύσκεψης ήταν παρών και ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης με εκπρόσωπο τον Νίκο Γραμμένο. Ενημέρωσε ότι το σωματείο βρίσκεται σε δεινή κατάσταση και λόγω σοβαρών διοικητικών θεμάτων είναι πολύ πιθανό να μη δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών κι αυτό ήταν το αρνητικό της χτεσινής ημέρας.

Την ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Μανώλης Κολυμπάδης, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Παναγιώτης Τζόβολος, το μέλος Γιώργος Παπαγεωργίου, η διευθύντρια διοικητικών υπηρεσιών Στέλλα Νικολουδάκη και η υπεύθυνη υπάλληλος της Τεχνικής Επιτροπής Μαρία Μιτακίδου.

Από τα σωματεία παραβρέθηκαν οι: Σαράντης Γιαννούτσος (Ολυμπιακός), Αλέκος Κωνσταντινόπουλος (Α.Ο. Πεύκης), Κώστας Ραφτόπουλος (Α.Σ. Πέρα Αθηνών), Δημήτρης Παπαδημητρίου (Α.Ο. Ταταύλα), Αλέξης Αρσενιάδης (Δ.Α.Ο. Ταύρου), Σόλων Μαυρίδης (Φιλία Ορεστιάδας), Γιώργος Βρεττάκος (Άρης Νικαίας), Γιάννης Καραμαντζιάνης (Αθηνά Μαγκουφάνα), Νίκος Αλευρομάγειρας (Α.Ε.Κ.), Γιάννης Λογοθέτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς), Νίκος Φιλιππακόπουλος (Φοίνικες Πάτρας) και Ξένια Στάθη (Γ.Α.Ο. Πειραιά). Δεν είχαν εκπρόσωπο τα σωματεία Α.Ο. Ελληνικού, Παναθηναϊκός Α.Ο., Α.Ο. Καρέα, Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά, ΑΛΦΑ Καλλιθέας, Άρης Βούλας, Α.Ο. Άρης 2006, Α.Σ. Πρόοδος, Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Α.Σ.Ε.Α Καβάλας, Ε.Α. Βόχας, Ο.Α. Χανίων, Ίφιτος Πατρών, Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας και Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης (τα 7 τελευταία έστειλαν γραπτές προτάσεις).

Στον πρόλογό του ο Μανώλης Κολυμπάδης θύμισε ότι το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί στο ακυρωθέν, τελικά, συνέδριο προπονητών και εφόρων της Πορταριάς, όμως η ομοσπονδία έκρινε σκόπιμο να οργανώσει αυτή τη σύσκεψη για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους τα σωματεία. «Η κατάρτιση του αγωνιστικού προγράμματος είναι πάντα ένας πονοκέφαλος, αφού υπολογίζουμε μεταξύ άλλων ανάγκες σωματείων, αθλητών, μαθητών, τις παράπλευρες εκδηλώσεις κ.τ.λ.. Ακούμε κάθε φορά παράπονα, υποδείξεις γι’ αυτό θέλαμε ν’ ακούσουμε τις απόψεις σας, να δούμε μήπως δεν έχουμε σκεφτεί κάτι ή έχετε να μας προτείνετε κάτι άλλο χρήσιμο, που μπορούμε να το κάνουμε. Στόχος να βρούμε πρόγραμμα όσο γίνεται ευρύτερης αποδοχής», επισήμανε και έδωσε τον λόγο στους εκπροσώπους των σωματείων, αρχικά από την Α1:

Ο Σαράντης Γιαννούτσος ζήτησε να μην πέσουν, κατά το δυνατόν, αγωνιστικές του πρωταθλήματος ή αναπτυξιακά πάνω σε τουρνουά στο εξωτερικό επειδή ο Ολυμπιακός έχει εφήβους και νεάνιδες, που αγωνίζονται σε διεθνή όπεν

Ο Αλέκος Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι ο Α.Ο. Πεύκης προτιμά σαν σωματείο το να γίνονται οι αγώνες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά δέχεται και την επιστροφή σε έδρες

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου επισήμανε ότι δεν υπάρχει χρόνος τώρα για κάποια σημαντική αλλαγή και τα Ταταύλα προτείνει να μείνουν ως έχουν τα πράγματα «αλλά για τη μεθεπόμενη χρονιά μπορούμε κάποια στιγμή να συζητήσουμε προτάσεις για την ανάπτυξη του αθλήματος». Ο Κώστας Ραφτόπουλος πρότεινε ν’ ακολουθηθεί το περσινό πρόγραμμα

Ο Σόλων Μαυρίδης είχε να πει πολλά και στάθηκε κυρίως στην ανάγκη να επανέλθουν στο πρωτάθλημα της Α1 οι έδρες ώστε ο Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας, «που επί επτά χρόνια παίζει στο πρωτάθλημα δίνοντας συνεχώς χρήματα να μπορεί ν’ ανακουφιστεί κάπως οικονομικά». Υποστήριξε ότι εάν το σωματείο έχει αγώνες στην Ορεστιάδα θα εξασφαλίσει τηλεοπτική κάλυψη, ικανοποιητική προσέλευση θεατών και θα κοιτάξει για χορηγούς, «ενώ έτσι συγκεντρωτικά και άνισα για το σωματείο μας, όπως γίνεται το πρωτάθλημα, στερούμαστε τους φιλάθλους μας και ανησυχούμε διαρκώς με τις μεγάλες μετακινήσεις αν τραυματιστεί κάποιος παίκτης. Επιπλέον, έχει αυξηθεί το ποσό, που χρωστά η ομοσπονδία στα σωματεία και δεν ξέρουμε αν και πότε θα το πάρουμε». Ο εκπρόσωπος της Φιλίας ζήτησε επίσης, τη μείωση των όπεν μικρών ηλικιών.

Ο Γιώργος Βρεττάκος πρότεινε το άπλωμα του προγράμματος, να γίνουν 9 τα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα στην Α1 ανδρών και να γίνονται από 2 και όχι 3 ματς κάθε φορά

Ο Αλέξης Αρσενιάδης συμφώνησε με το να διευρυνθούν χρονικά οι αγωνιστικές και υπογράμμισε ότι πρέπει να μειωθούν τα αναπτυξιακά. Επίσης, ζήτησε να βγαίνει πιο νωρίς το πρόγραμμα ώστε να γνωρίζουν δεδομένα και οι ομάδες, που έχουν τη δυνατότητα να φέρουν ξένους αθλητές.

Ο Γιάννης Καραμαντζιάνης (στην αρχή των τοποθετήσεων για την Α2) τόνισε βασικά ότι η εικόνα στο Σ.Ε.Φ. πρέπει να γίνει πιο ελκυστική. Ανέφερε επίσης ότι είναι καλό να επιμηκυνθεί το πρωτάθλημα και να γίνει σε έδρες (κι αν καταστεί εφικτό το τελευταίο, ν’ αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής των αγώνων ομαδικού και να μην τελειώνουν στα 4 νικηφόρα ματς μίας ομάδας ώστε να μεγαλώνει η διάρκεια ενός αγώνα). Πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να μπορεί ένα σωματείο να έχει πάνω από μία ομάδα, δηλαδή να παίζει σε πρωταθλήματα ως Μαγκουφάνα 1, Μαγκουφάνα 2 κτλ.

Ο Νίκος Αλευρομάγειρας επισήμανε ότι για την ΑΕΚ δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα να γίνονται οι αγώνες στο Σ.Ε.Φ., αλλά δεν θέλει να υπάρχουν εκπλήξεις από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στην ανακοίνωση του προγράμματος.

Ο Γιάννης Λογοθέτης συμφώνησε με το άπλωμα των αγωνιστικών και παρατήρησε ότι με το ισχύουν σύστημα, αλλάζουν ξαφνικά οι συσχετισμοί δυνάμεων αν μία ομάδα φέρνει ξένο αθλητή μόνο για 2 ή 3 Σαββατοκύριακα

Η Ξένια Στάθη χαρακτήρισε αναγκαίο να παίζουν δεύτερες και τρίτες ομάδες ενός σωματείου σε διαφορετικά πρωταθλήματα και υπογράμμισε ότι για τον σύλλογό της, που στηρίζεται σε νεαρούς ταλαντούχους αθλητές και άρα δίνει βάρος στα αναπτυξιακά και σε τουρνουά στο εξωτερικό, δεν θα είναι καλό το να απλωθεί το πρωτάθλημα της Α2. Σημείωσε επίσης ότι «με τόσες μετακινήσεις στη σεζόν είναι αδύνατον να πάμε σε έδρες και γενικά οι γονείς δεν αντέχουν άλλο», ενώ έθεσε κι έναν προβληματισμό προς την ομοσπονδία αν μπορεί να δημιουργήσει κίνητρα για πιθανές χορηγίες, π.χ. με Live streaming αγώνων ή και μεταδόσεις από την τηλεόραση.

Ο Νίκος Φιλιππακόπουλος τόνισε ότι η επιστροφή σε έδρες θα ήταν κάτι θετικό, αλλά τα έξοδα είναι μεγάλα. Συμφώνησε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα στο Σ.Ε.Φ., μάλιστα πρότεινε ακόμα και να μειωθούν τα αγωνιστικά διήμερα κατά ένα γιατί οι ομάδες στην Α2 έχουν κυρίως νεαρούς αθλητές. «Αυτοί οι αθλητές πάνε και σε αναπτυξιακά και είναι δύσκολο να βρίσκονται συνεχώς μακριά από το σπίτι τους κάτι για το οποίο δεχόμαστε και παράπονα από τους γονείς. Ακόμα και για τους προπονητές είναι δύσκολο να μη υπάρχει ένα ελεύθερο Σαββατοκύριακο».

Όταν ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις πήρε τον λόγο ο Μανώλης Κολυμπάδης και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:

- Πήραμε ιδέες, έχουμε μεγαλύτερο προβληματισμό απ’ όσο είχαμε πριν και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Το αγωνιστικό πρόγραμμα θ’ ανακοινωθεί σύντομα και χωρίς αιφνιδιασμούς. Θα περιλαμβάνει όσες προτάσεις κρίνουμε ότι είναι υλοποιήσιμες.

- Θέλουμε να προχωρήσουμε τουλάχιστον μισό βήμα μπρος και την επόμενη χρονιά να ειδοποιήσουμε έγκαιρα για τις προθέσεις της διοίκησης ώστε αν πρόκειται να γίνει και κάποια μεγάλη αλλαγή να την ξέρετε μία σεζόν νωρίτερα

- Να το δούμε αν γενικά μπορούμε να βγάζουμε νωρίτερα το πρόγραμμα από το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου, που συνήθως το κάνουμε, αν και το βλέπω δύσκολο

- Το θέμα των εδρών είναι πολύπλοκο και πρέπει να δούμε ότι δεν έχουν όλες οι αίθουσες το μίνιμουμ των προδιαγραφών για τέλεση αγώνων. Να ενημερώσω πάντως, ότι σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου, που σε μεγάλο ποσοστό λύνει το πρόβλημα των αδειοδοτήσεων των γυμναστηρίων.

- Το να έχουν το δικαίωμα σωματεία να «κατεβάζουν» και 2η ή 3η ομάδα σε διαφορετικά πρωταθλήματα είναι κάτι που και προσωπικά το θέλω πολύ, όμως όσο κι αν το μελετήσαμε δεν μπορούμε να βρούμε ασφαλή, διάφανη και νομικά κατοχυρωμένη μορφή. Δεν έχει εγκαταλειφθεί σαν ιδέα, θέλουμε να δίνουμε περισσότερες ευκαιρίες στους αθλητές, αλλά και η μελέτη, που κάναμε για το πώς εφαρμόζεται αυτό σε άλλες χώρες δεν μας κάλυψε

- Με τις προτάσεις για τη μείωση των αναπτυξιακών τουρνουά ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ. Έχουμε απτό αποτέλεσμα τη ραγδαία βελτίωση αθλητών.

- Για τις οικονομικές οφειλές της ομοσπονδίας προς τα σωματεία θέλω να σημειώσω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ μεγάλη δυσκολία εκταμίευσης χρημάτων από το κράτος και δεν ξέρω τι υπολογισμό μπορούμε να κάνουμε. Θέλουμε προγραμματισμό, αλλά δεν εξαρτάται πάντα από μας. Γενικά πρέπει να ξαναπώ ότι οι καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες και διαχειριζόμαστε τη φτώχεια μας.

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Χάρτης: Που ζούνε οι περισσότερες γυναίκες στην Ευρώπη

Ποιες είναι οι ελάχιστες χώρες όπου οι άνδρες έχουν "το πάνω χέρι". Πως διαμορφώνονται οι ισορροπίες στην Ελλάδα και πόσο έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση 

Πριν από όλα ήταν το 'Comfuzio'

Το ‘Ράδιο Αρβύλα’ επέστρεψε για 11η σεζόν και εμείς θυμόμαστε την πρώτη εμφάνιση τους στην ΕΡΤ3.

Σάλμα Χάγιεκ: Ο Γουάινσταϊν με ανάγκασε να κάνω λεσβιακή σκηνή

Η ηθοποιός έγραψε κείμενο στο οποίο περιγράφει τον τρόπο που ο Γουάινσταιν προσπάθησε να την εξευτελίσει αποκαλώντας τον "τέρας" με μακιαβελικές συμπεριφορές

Γιατί το pilates είναι (και) αντρική υπόθεση

Αυτήν την εβδομάδα ξεφεύγουμε από μεθόδους με ασκήσεις ταχυδύναμης και έκρηξης και ασχολούμαστε με ένα θέμα που πολλοί άντρες θεωρούν ταμπού και γυναικείο.

Μετά το πορνό τι; Εννέα πορνοστάρ αποκαλύπτουν πώς συνέχισαν την καριέρα τους

Υπάρχει... ζωή μετά το πορνό; Προφανώς και ναι, αν και δεν είναι πάντα εύκολη ή στρωμένη με ροδοπέταλα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν πρώην πορνοστάρ που έκαναν "στροφή" στην καριέρα τους, έχοντας κλείσει τον κύκλο του σε μία απαιτητική όσο και αμείλικτη βιομηχανία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24