ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Πρώτος στόχος επετεύχθη για την Εθνική ανδρών

Πρώτος στόχος επετεύχθη για την Εθνική ανδρών

Αποστολή εξετελέσθη για την Εθνική μας ομάδα των ανδρών στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Επικράτησε δύσκολα της Παραγουάης με 3-2 κατέκτησε την 3η θέση στο 7ο γκρουπ και πήρε το εισιτήριο για την 12άδα της Second Division.

Αποστολή εξετελέσθη για την Εθνική μας ομάδα των ανδρών στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Το βράδυ επικράτησε δύσκολα της Παραγουάης με 3-2 κατέκτησε την 3η θέση στο 7ο γκρουπ και πήρε το εισιτήριο για την πρώτη 12άδα της Second Division. Ισοβάθμησε στην κορυφή με την Ιταλία και την Ουγγαρία (9 βαθμοί) και από τον υπολογισμό των μεταξύ τους αγώνων κατέλαβε την 3η θέση. Είχε αρνητικό συντελεστή (-1) διότι είχε νικήσει 3-2 την Ουγγαρία και είχε χάσει 3-1 από την Ιταλία.

Η Ελλάδα συνεχίζει για τις θέσεις 25-36 κι έχει βάλει τον πολύ δύσκολο στόχο της ανόδου στην 1η κατηγορία. Έχει την ποιότητα να φτάσει στις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις της 2ης κατηγορίας, αλλά σαφώς χρειάζεται να βελτιώσει το αγωνιστικό της πρόσωπο. Το ενθαρρυντικό στο τελευταίο ματς του ομίλου ήταν ότι έδειξε έτοιμος και βοήθησε σημαντικά και ο Τάσος Ρηνιώτης, που χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στην τριάδα. Στο ταμπλό η εθνική μας κληρώθηκε με τη Δανία. Ο αγώνας θα γίνει αύριο στις 20:00 Ελλάδας στο τραπέζι 8 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ittv.com.

Το βράδυ έγιναν και οι κληρώσεις για τα νοκ άουτ των γυναικών. Η εθνική μας είναι στη βάση του ταμπλό 37-48, πηγαίνει απευθείας στις θέσεις 37-44 εφόσον κατετάγη 4η στον όμιλό της και στον επόμενο αγώνα της θ’ αντιμετωπίσει τον νικητή από την αναμέτρηση του Βελγίου με την Κολομβία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των ανδρών έκανε το μεγάλο βήμα για την εξασφάλιση της τριάδας το πρωί όταν με ανατροπή κατέβαλλε τη Σερβία με 3-2. Το βράδυ απέμενε να δείξει και στο τραπέζι ότι ήταν ξεκάθαρο φαβορί κόντρα στην Παραγουάη και να σφραγίσει την πρόκριση. Πέτυχε τον στόχο του, όμως δυσκολεύτηκε περισσότερο απ’ όσο πιθανώς περίμενε. Ο Κώστας Βατσακλής άφησε στον πάγκο τον Γιάννη Σγουρόπουλο, ενώ έβαλε στη θέση 1 τον Κώστα Παπαγεωργίου. Ο τελευταίος ήταν αρνητικός και οι Λατινοαμερικανοί ισοφάρισαν δύο φορές με ισάριθμες νίκες εναντίον του. Ενδιάμεσα επομένως, ο αγώνας του Τάσου Ρηνιώτη είχε μεγάλη σημασία. Ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών τα πήγε καλά στην πρώτη του εμφάνιση στο φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα και σε συνδυασμό με την επιβεβαίωση της υπεροχής στα παιχνίδια του Παναγιώτη Γκιώνη ήρθε η πολυπόθητη νίκη.

Η Ελλάδα είχε απολογισμό 4 νίκες και 1 ήττα και μπορούσε να πάρει και την 1η θέση. Σαφώς είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, σαφώς κινδύνεψε άμεσα με ήττα σε δύο ακόμα περιπτώσεις, αλλά έδειξε τη δυναμική της στα δύσκολα και μπορεί ν’ αποδώσει καλύτερα στα νοκ άουτ. Η Δανία του επανακάμψαντα στη διεθνή σκηνή πρώην πρωταθλητή Ευρώπης Μίκαελ Μέιζ, προκρίθηκε στη 12άδα της 2ης κατηγορίας με τη 2η θέση από το 5ο γκρουπ. Σημείωσε νίκες κόντρα σε εκπροσώπους της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας, παρουσιάζεται σε καλή κατάσταση και είναι βέβαιο ότι την εθνική μας περιμένει γερή αναμέτρηση. Αν προκριθεί στις θέσεις 25-32, τότε θα κοντραριστεί με την Ουκρανία, που αναδείχτηκε νικήτρια με το απόλυτο των επιτυχιών στο 5ο γκρουπ.

Στον αγώνα με την Παραγουάη μπήκε πρώτος στο τραπέζι ο Παναγιώτης Γκιώνης (νούμερο 67 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη). Τέθηκε αντιμέτωπος με τον Μαρσέλο Αγκίρε (Νο 148), έναν πολύ αξιόλογο αριστερόχειρα αθλητή, ο οποίος έχει μετάσχει και σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο πρωταθλητής μας πέρασε το παιχνίδι του, ουσιαστικά δεν κινδύνεψε και νίκησε με 3-1 σετ.

Ως πρώτος παίκτης αγωνίστηκε μετά ο Κώστας Παπαγεωργίου (Νο 220). Ο 21 ετών Αλεχάντρο Τοράνζος (Νο 164) επιβεβαίωσε από την αρχή την πρόοδό του, αλλά το βασικό πρόβλημα είναι ότι υστέρησε ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας. Παρότι προηγήθηκε με 2-1 σετ η απόδοσή του έπεσε στα επόμενα σετ και στο τέλος κάμφθηκε με 3-2.

Από τη θέση 3 έκανε το ντεμπούτο του στο Χάλμσταντ ο Τάσος Ρηνιώτης (Νο 281). Αντιμετώπισε τον 23χρονο Αξέλ Γκαβιλάν (Νο 373) και με την τροπή που είχε πάρει το παιχνίδι είχε μεγάλη σημασία και η δική του προσπάθεια. Ο αθλητής του Ολυμπιακού τα πήγε εξαιρετικά κι επιβεβαίωσε ότι είχε τον πρώτο λόγο με σκορ 3-1. Στο 4ο σετ βρέθηκε να χάνει 3-6, αλλά με καλό σερβίς και ποιοτικές επιθέσεις γύρισε την κατάσταση.

Ο Παπαγεωργίου ξαναμπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο τέταρτο στη σειρά παιχνίδι. Το όποιο άγχος για την πρόκριση είχε φύγει, όμως ο πολύπειρος αθλητής δεν κατάφερε να κρατήσει καλό ρυθμό και σωστές επιλογές. Ο 25χρονος Αγκίρε επικράτησε με 3-1 και πήρε δύο σετ στην παράταση.

Ένας ακόμα αγώνας της Ελλάδας στο γκρουπ έφτασε στα πέντε επί μέρους ματς, πάντως εδώ όλα εξαρτιόνταν από τις ορέξεις του Γκιώνη. Ο "χάλκινος" πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών το 2013 δεν είχε σοβαρή πίεση από τον Τοράνζος και επιβλήθηκε με σκορ 3-0.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Παραγουάη-Ελλάδα 2-3:

Μαρσέλο Αγκίρε-Παναγιώτης Γκιώνης 1-3 (6-11, 3-11, 11-6, 7-11)

Αλεχάντρο Τοράνζος-Κώστας Παπαγεωργίου 3-2 (12-10, 9-11, 6-11, 11-5, 11-6)

Αξέλ Γκαβιλάν-Τάσος Ρηνιώτης 1-3 (6-11, 11-8, 4-11, 8-11)

Αγκίρε-Παπαγεωργίου 3-1 (12-10, 9-11, 11-6, 12-10)

Τοράνζος-Γκιώνης 0-3 (8-11, 6-11, 9-11)

Στα άλλα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής του γκρουπ η Ιταλία επιβλήθηκε της Σερβίας με 3-0, ενώ η Ουγγαρία λύγισε το Εκουαδόρ με 3-2.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ G

ΧΩΡΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. Ιταλία 9

2. Ουγγαρία 9

3. Ελλάδα 9

--------------------------------

4. Σερβία 7

5. Παραγουάη 6

6. Εκουαδόρ 5

* Χθες ολοκληρώθηκαν και τα γκρουπ της Championship Division. Στις θέσεις 1-12 προκρίθηκαν κατά βαθμολογική σειρά η Γερμανία, η Σουηδία και το Χονγκ Κονγκ από το 1ο γκρουπ, η Κίνα, η Βραζιλία και η Πορτογαλία από το 2ο, η Αγγλία, η Ιαπωνία και η Ταϊπέι από το 3ο και η Κορέα, η Αυστρία και η Κροατία από το 4ο. Έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός της Γαλλίας στο 4ο γκρουπ. Ήταν επικεφαλής κι έμεινε 4η σε τριπλή ισοβαθμία. Οι νικητές των γκρουπ, δηλαδή η Γερμανία, η Κίνα, η Αγγλία και η Κορέα περνάνε απευθείας στα προημιτελικά.

* Στο Μπουσάν της Κορέας θα γίνει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού το 2020. Αυτό προέκυψε από τη συνεδρίαση των χωρών-μελών της παγκόσμιας ομοσπονδίας (I.T.T.F.), μάλιστα ανάμεσα στους ομιλητές ήταν το μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας και 1ος Ολυμπιονίκης της Αθήνας στο απλό ανδρών Ρίου Σέουνγκ Μιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ