ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Πρώτη νίκη Παπαγεωργίου στη γαλλική λίγκα

Πρώτη νίκη Παπαγεωργίου στη γαλλική λίγκα

Ξεχωριστό το χθεσινό (9/3) βράδυ για τον Κώστα Παπαγεωργίου. Με τη φανέλα της Ρουέν ευτύχησε να σημειώσει την πρώτη του νίκη στο γαλλικό πρωτάθλημα πινγκ πονγκ και να συμβάλει παράλληλα σε ισόπαλο αποτέλεσμα της ομάδας του.

Ξεχωριστό το χθεσινό (9/3) βράδυ σε ατομικό επίπεδο για τον Κώστα Παπαγεωργίου. Με τη φανέλα της Ρουέν ευτύχησε να σημειώσει την πρώτη του νίκη στη γαλλική λίγκα και να συμβάλει παράλληλα σε ισόπαλο αποτέλεσμα της ομάδας του. Το γεγονός βεβαίως, δεν χρειάζεται να πάρει τεράστια διάσταση όταν μιλάμε για τον μόνιμο πρωταθλητή Ελλάδας της τελευταίας εξαετίας και τον αρχηγό της εθνικής ομάδας, που στο πλούσιο παλμαρέ του εμφανίζει διακρίσεις και σε διεθνές επίπεδο, όμως αναμφίβολα έχει τη σημασία του για συγκεκριμένους λόγους

Πρώτον, γιατί μέσα στο 2016 και στα 37 του χρόνια ο Παπαγεωργίου είχε πρώτη φορά την ευκαιρία για αγώνες στην κορυφαία κατηγορία της Γαλλίας, δηλαδή ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Δεύτερον, γιατί πανηγύρισε την παρθενική του νίκη μόλις στη δεύτερη φετινή συμμετοχή του με τη Ρουέν, η οποία είναι από τις ασθενείς ομάδες του πρωταθλήματος. Τρίτον, γιατί σε μία διετία, όπου δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει γεμάτη παρουσία σε ξένα διασυλλογικά πρωταθλήματα, καταφέρνει με τις εμφανίσεις του να διαφημίσει μέσα και από την Pro A την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Τέταρτον γιατί πιστοποιεί την καλή του φόρμα λίγες ημέρες μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαλαισίας και τέσσερις εβδομάδες πριν από το Προολυμπιακό τουρνουά της Κωνσταντινούπολης, στο οποίο θα κυνηγήσει το μεγάλο του όνειρο!

Η Ρουέν υποδέχτηκε χτες την Καέν σε αναμέτρηση για τη 13η αγωνιστική, η οποία κανονικά διεξάγεται την προσεχή Τρίτη. Η ουραγός και η 8η της βαθμολογίας αντίστοιχα έδωσαν πολύ γερή αναμέτρηση, η οποία έληξε 3-3 και ολοκληρώθηκε μετά τα …μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας. Ο Παπαγεωργίου τοποθετήθηκε στη θέση 1 της ομάδας του και στον πρώτο του αγώνα κατέβαλλε τον διεθνή Τσέχο Γιάκαμπ Κλέπρλικ με 3-1 σετ. Η καλή του παράδοση με τους Τσέχους φάνηκε σε μία ακόμα διοργάνωση κι έτσι έκανε …σεφτέ στις νίκες ύστερα από τις δύο ήττες του στην αναμέτρηση με την πανίσχυρη Ποντουάζ στις 24 Ιανουαρίου. Στον δεύτερο αγώνα του είχε ακόμα πιο δύσκολο έργο απέναντι στον δευτεραθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών το 2010 και το 2011 Πάτρικ Μπάουμ.

Με ώθηση από τους εκατοντάδες φιλάθλους της Ρουέν, που σχεδόν γέμισαν τις εξέδρες και δημιούργησαν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα ακόμα πολύ σημαντικό προσωπικό αποτέλεσμα, αλλά κάμφθηκε με 3-1 σετ. Στο 2ο σετ κυριάρχησε του Γερμανού αριστερόχειρα και μάλιστα προηγήθηκε 10-0! Με τον κόσμο να φωνάζει ρυθμικά «Πάπα-Πάπα» συνέχισε το ίδιο δυνατά και στο 3ο σετ και τελικά λύγισε με 9-11 αν και προηγήθηκε 9-7! Στο 4ο σετ ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης του ομαδικού (και αντίπαλος της εθνικής μας στον αξέχαστο τελικό του 2013 στο Σβέσατ) προηγήθηκε 9-5, ο Παπαγεωργίου μείωσε στον πόντο, όμως τελικά έχασε ξανά με 9-11. Η Ρουέν πάντως, κατάφερε από 1-3 πίσω να πάρει το δίποντο της ισοπαλίας (με νίκες από τον Ισπανό Καντέρο και τον Κινέζο Σι Βέι Ντονγκ, ενώ ήταν απών ο Κροάτης Ταν Ρούι Βου) και να τονωθεί έστω ψυχολογικά, σε μία χρονιά όπου δύσκολα θ’ αποφύγει τις θέσεις υποβιβασμού. Με αγώνα περισσότερο είναι τώρα 10η με 16 βαθμούς.

Έμειναν στη 16άδα του διπλού νεανίδων Φίσερ/Γερασιμάτου

Στις θέσεις 9-16 του διπλού νεανίδων έμειναν τελικά η Έλλη Φίσερ και η Ιωάννα Γερασιμάτου στο όπεν του Λινιανο, στην Ιταλία. Σήμερα το πρωί γνώρισαν την ήττα από τις Κροάτισσες Έμα Μαρν και Αντρέα Πάβλοβιτς με 3-0 σετ. Και πάλι πάντως, μπορούσαν ν’ ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση, καθώς έχασαν με οριακή διαφορά τα δύο πρώτα σετ (9-11, 10-12, 4-11).

Η Φίσερ αγωνίστηκε και στον 1ο γύρο του απλού νεανίδων (σ.σ. των «64»). Αντιμετώπισε το βράδυ της Τετάρτης την αξιόλογη Τουρκάλα Πέμπε Οζκάγια και ηττήθηκε με 4-0 σετ (7-11, 8-11, 7-11, 7-11).

Αύριο διεξάγονται και τα γκρουπ του ομαδικού. Στις κορασίδες (όπου είναι νούμερο 10 στα seeding) η Ελλάδα κληρώθηκε στο 5ο προκριματικό γκρουπ με αντιπάλους τη Σλοβενία (επικεφαλής) και τη Βοσνία.

Η αντίστοιχη ομάδα των παίδων βρέθηκε στο 6ο προκριματικό γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει την Ολλανδία (επικεφαλής), την Πορτογαλία και την Ουαλλία.

Να σημειωθεί τέλος ότι η Φίσερ είναι νούμερο 18 του τουρνουά στις κορασίδες, ενώ η Μαλαματένια Παπαδημητρίου 4ο φαβορί στην κατηγορία Hopes, που είναι για τις παγκορασίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ