ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Πρώτη ήττα για την Εθνική γυναικών, 3-1 από το Λουξεμβούργο

Πρώτη ήττα για την Εθνική γυναικών, 3-1 από το Λουξεμβούργο

Από τη θέση του επικεφαλής του γκρουπ Η το Λουξεμβούργο σταμάτησε το μικρό σερί της Εθνικής μας ομάδας των γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Κουάλα Λουμπούρ.

Από τη θέση του επικεφαλής του γκρουπ Η το Λουξεμβούργο σταμάτησε το μικρό σερί της Εθνικής μας ομάδας των γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Κουάλα Λουμπούρ. Για την 3η αγωνιστική της πρώτης φάσης στη Second Division και μετά τις νίκες επί της Βουλγαρίας και της Χιλής η Ελλάδα κάμφθηκε με 3-1 από την ομάδα, που θεωρούσε εκ προοιμίου και αποδεικνύεται και τώρα ότι είναι η καλύτερη στο γκρουπ.

Η μοναδική νίκη ήρθε από τη Μαρία Χριστοφοράκη στο τρίτο στη σειρά ματς, ενώ στα δύο παιχνίδια της πρώτης παίκτριας, της Κατερίνας Τόλιου, επιβεβαιώθηκε η ικανότητα των αντιπάλων και απέναντι στο αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Η εθνικής μας είναι τώρα στη 2η θέση του γκρουπ μαζί με τη Σλοβενία και το Βιετνάμ (5 βαθμοί). Έχει βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στη 12άδα της κατηγορίας της, αλλά η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί το ίδιο αποφασιστικά. Ο επόμενος αγώνας είναι κρίσιμος και γίνεται αύριο, στις 10:30 ώρα Ελλάδας, κόντρα στη Σλοβενία (δεν προβλέπεται αυτή τη φορά ζωντανή μετάδοση από το itTV.com).

H τριάδα του Κωνσταντίνου Κωστόπουλου είχε και στο απογευματινό ματς το A, B, C και οι αθλήτριες δεν άλλαξαν θέσεις. Η Κατερίνα Τόλιου (νούμερο 213 στην παγκόσμια κατάταξη), που είχε το απόλυτο των νικών στις δύο πρώτες αγωνιστικές γνώρισε αυτή τη φορά δύο ήττες.

Η πρώτη στην έναρξη του αγώνα από τη θρυλική Νι Ξια Λιαν (Νο 66), η οποία εκτός από τους ευρωπαϊκούς τίτλους, αλλά και τις διακρίσεις, που πρόλαβε να γνωρίσει με την εθνική Κίνας έχει δημιουργήσει τεράστιο όνομα και για το γεγονός ότι στα 53 της χρόνια εξακολουθεί να βρίσκεται στη διεθνή σκηνή! Η πρωταθλήτρια Ελλάδας έζησε ξεχωριστή εμπειρία καθότι η Νι έχει και περίεργο τρόπο παιχνιδιού με λάστιχο-κομπίνα («δοντάκι»), απείλησε στο 1ο σετ ώσπου κάμφθηκε με 3-0. Το ίδιο αποτέλεσμα έφερε και στο φινάλε του αγώνα, αφού η Σάρα Ντε Νούτε (Νο 151), η καλύτερη αθλήτρια από την κεντροευρωπαϊκή χώρα, ήταν εξαιρετική απέναντι στην άμυνα.

Ενδιάμεσα η Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 304) έφερε νέο θετικό αποτέλεσμα από τη θέση 3 της ομάδας. Τέθηκε αντιμέτωπη με την Τέσι Γκοντερίνγκερ (Νο 278) και επιβλήθηκε με 3-1 χάνοντας μόνο για λίγο τον ρυθμό της στο 3ο σετ.

Νωρίτερα, στο δεύτερο στη σειρά ματς, η Αγγελίνα Παπαδάκη (No 275) πάλεψε με αντίπαλο την Ντε Νούτε, αλλά ήταν ασταθής και κάμφθηκε με 3-1 χάνοντας με κάποια διαφορά και τα τρία σετ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Λουξεμβούργο 1-3:

Κατερίνα Τόλιου-Νι Ξια Λιαν 0-3 (9-11, 4-11, 7-11)

Αγγελίνα Παπαδάκη-Σάρα Ντε Νούτε 1-3 (7-11, 6-11, 11-7, 6-11)

Μαρία Χριστοφοράκη-Τέσι Γκοντερίνγκερ 3-1 (11-8, 13-11, 5-11, 11-1)

Τόλιου-Ντε Νούτε 0-3 (6-11, 5-11, 5-11)

Στα υπόλοιπα ματς της 3ης αγωνιστικής του γκρουπ η Σλοβενία επιβλήθηκε με 3-0 της Βουλγαρίας και το Βιετνάμ με το ίδιο σκορ της Χιλής. Η Χιλή και η Βουλγαρία είναι στην τελευταία θέση του γκρουπ με 3 βαθμούς.

* Πολύ μεγάλη νίκη για τη Γαλλία στην 3η αγωνιστική του γκρουπ Β των ανδρών. Κατέβαλλε με 3-1 την επικεφαλής Γερμανία και προπορεύεται αήττητη μαζί με τη Σουηδία. Ήταν αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει, από τη μια την τεράστια αξία της Γαλλίας και από την άλλη τη μείωση στη δυναμική της Γερμανίας. Για τη δευτεραθλήτρια κόσμου του 2014 δεν φτάνει που απουσιάζει ο Ντιμίτρι Οβτσάροφ, παραμένει και έξω από τα στάνταρ του ο Τίμο Μπολ, που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς. Ο ρέκορντμαν των ευρωπαϊκών τίτλων υπέστη δύο ήττες από τους Γάλλους (3-0 από τον Εμανουέλ Λεμπεσόν και 3-2 από τον Σιμόν Γκοζί).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ