ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Πρώτες κόντρες των φαβορί στην Α1 κατηγορία των ανδρών

Πρώτες κόντρες των φαβορί στην Α1 κατηγορία των ανδρών

Τα πρώτα ματς κορυφής στην Α1 εθνική κατηγορία των ανδρών δεσπόζουν αυτό το Σαββατοκύριακο στο πρόγραμμα των εθνικών διασυλλογικών πρωταθλημάτων στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Τα πρώτα ματς κορυφής στην Α1 εθνική κατηγορία των ανδρών δεσπόζουν αυτό το Σαββατοκύριακο στο πρόγραμμα των εθνικών διασυλλογικών πρωταθλημάτων στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Η αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας είναι και πάλι το κέντρο των αγωνιστικών εξελίξεων κι εκεί ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει διαδοχικά τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών αύριο στις 16:00 και τον Α.Ο. Ταταύλα μεθαύριο στις 10:00.

Οι τρεις αήττητες, προς το παρόν, ομάδες, είναι οι διεκδικήτριες του φετινού τίτλου και αυτά τα δύο παιχνίδια «ζεσταίνουν» πια την κατάσταση στο κορυφαίο πρωτάθλημα και προσκαλούν τους φίλους του αθλήματος για ξεχωριστές συγκινήσεις. Στους άνδρες θα διεξαχθούν η 4η, η 5η και η 6η αγωνιστική, ενώ στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών λαμβάνουν χώρα η 3η, η 4η και η 5η αγωνιστική. Σημειωτέον ότι … κλασική κόντρα υπάρχει και στην Α1 γυναικών, μόνο που φέτος χαρακτηρίζεται από σημαντική διαφορά δυναμικότητας.

Το Πέρα Αθηνών, που έχασε πολύ μεγάλο μέρος της δύναμής του έπειτα από την κατάκτηση του τίτλου, αντιμετωπίζει την Κυριακή (13:00) ένα από τα φαβορί για την πρωτιά, τον Ολυμπιακό. Το διήμερο επίσης, συνεχίζονται η Α2 εθνική κατηγορία γυναικών και τα τοπικά διασυλλογικά πρωταθλήματα.

Στην Α1 των ανδρών μια σειρά από στοιχεία κάνουν πολύ ελκυστική τη φετινή κούρσα για την 1η θέση. Κατ’ αρχάς, για τρίτη διαδοχική περίοδο παίρνει μέρος τουλάχιστον ένας ξένος αθλητής εγνωσμένης αξίας. Ο Πορτογάλος Ένιο Μέντες, ενισχύει ξανά τον Ολυμπιακό έπειτα από τη σεζόν 2013-2014 και φτάνει το απόγευμα στην Αθήνα. Ακόμα, καταγράφηκε η σημαντική μετακίνηση του ρέκορντμαν των Πανελληνίων πρωταθλημάτων στο απλό ανδρών, Γιάννη Βλοτινού, στον Α.Ο. Ταταύλα, μετά την περσινή τέλεια χρονιά του στο Πέρα.

Επίσης, όπως πέρσι έτσι και φέτος εμφανίζονται τρεις ομάδες να παλεύουν για τον τίτλο και μάλιστα τα πράγματα μεταξύ τους είναι πιο ισορροπημένα απ’ ό,τι την περασμένη περίοδο με τον Ίφιτο Πατρών, που αποτέλεσε την έκπληξη. Ακόμα και η αλλαγή σε πάγκο με τον Χρήστο Λάμη να έχει διακόψει την πολυετή συνεργασία του με τον Α.Ο. Ταταύλα και να συνεχίζει από το καλοκαίρι στο Πέρα, μπορεί να έχει το ενδιαφέρον της.

Η πρώτη πράξη στις δυνατότερες αναμετρήσεις λοιπόν, παίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο με τον πρωταθλητή Ελλάδας του 2014 να δοκιμάζεται δις. Αρχικά απέναντι στον πρωταθλητή του 2015 και παραδοσιακό του αντίπαλο Α.Σ. Πέρα κι έπειτα με τον Α.Ο. Ταταύλα, που το 2011 έκανε μικρή υπέρβαση για να φτάσει στην κατάκτηση της κορυφής. Οι ειδικοί έχουν δώσει στον Ολυμπιακό το προβάδισμα στα προγνωστικά κι απομένει να δούμε τι θα δείξει ο αγωνιστικός χώρος. Οι Πειραιώτες θα κλείσουν πιθανότατα την τριάδα τους με τους Κώστα Παπαγεωργίου, Τάσο Ρηνιώτη, αλλά έτοιμος να προσφέρει σε αυτό το πολύ υψηλό επίπεδο είναι και ο 15χρονος Γιάννης Σγουρόπουλος.

Ο Α.Σ. Πέρα θα παραταχθεί με τον Κώστα Λαγογιάννη, τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο και τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο. Τα Ταταύλα θ’ αγωνιστούν με τον Γιάννη Βλοτινό, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Στέφανο Μανουσώφ. Οι δύο ομάδες με τις κοινές καταβολές προηγούνται στη βαθμολογία με 6 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός έχει δώσει δύο ματς έως τώρα (4 βαθμοί).

Στην Α1 των γυναικών οι δύο πρώτες αγωνιστικές περιλάμβαναν εναλλάξ τα ίδια ζευγάρια. Νίκες σημείωσαν οι Ολυμπιακός, Δ.Α.Ο. Ταύρου, Α.Σ. Πέρα και Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, ήττες οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες. Θ’ ακολουθήσουν τρεις αγωνιστικές κι απομένει να φανεί αν θα επαληθευτούν οι προβλέψεις, που θέλουν Ολυμπιακό και Δ.Α.Ο.Τ. να ξεχωρίζουν και να μένουν μαζί στην κορυφή μέχρι τη μεταξύ τους αναμέτρηση τον Δεκέμβριο.

Στη 2η εθνική κατηγορία των γυναικών θα διεξαχθούν η 4η, η 5η και η 6η αγωνιστική. Ως ακλόνητο φαβορί του πρωταθλήματος εμφανίζονται οι Σάρισες Φλώρινας της Χριστίνας Φίλη και της Φιλαρέτης Εξάρχου και προς το παρόν το επιβεβαιώνουν εύκολα. Υπάρχουν αρκετοί μνηστήρες πάντως, για τη 2η και την 3η θέση, που οδηγούν στα μπαράζ ανόδου και το Σάββατο συναντώνται δύο ομάδες, οι οποίες ισοβαθμούν τώρα στη 2η θέση. Είναι το Π.Κ.Δ. Ταύρου και η Αθηνά Μαγκουφάνας, που μαζί με τον Άρη 2006 έχουν από δύο νίκες και μία ήττα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Στην Α1 ανδρών:

Το Σάββατο στις 13:00:

Α.Ο. Πεύκης-Ο.Α. Χανίων

Α.Σ. Ίφιτος Πατρών-Α.Ο. Ταταύλα

Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Γ.Σ. Άρης Βούλας

Ρεπό ο Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας

Το Σάββατο στις 16:00:

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Ολυμπιακός

Α.Ο. Ταταύλα-Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας

Ο.Α. Χανίων-Α.Σ. Ίφιτος Πατρών

Α.Σ. Πρόοδος-Α.Ο. Πεύκης

Ρεπό ο Γ.Σ. Άρης Βούλας

Την Κυριακή στις 10:00:

Α.Σ. Ίφιτος Πατρών-Α.Σ. Πρόοδος

Φιλία Ορεστιάδας-Ο.Α. Χανίων

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Α.Ο. Ταταύλα

Άρης Βούλας-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Ρεπό ο Α.Ο. Πεύκης

Στην Α1 γυναικών:

Το Σάββατο στις 16:00:

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Ολυμπιακός

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Ο.Ε.Α. Έδεσσας

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Α.Ο.Σ. Τελαμών

Α.Ο. Ταταύλα-Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας

Την Κυριακή στις 09:00:

Ολυμπιακός-Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας

Α.Ο.Σ. Τελαμών-Α.Ο. Ταταύλα

Ο.Ε.Α. Έδεσσας-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Την Κυριακή στις 11:30:

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

Α.Ο. Ταταύλα-Ο.Ε.Α. Έδεσσας

Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας-Α.Ο.Σ. Τελαμών

Στην Α2 γυναικών:

Το Σάββατο στις 10:00:

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας

Ρουφ 80-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Αθήνα Μαγκουφάνας-Φοίνικες Πάτρας

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Α.Ο. Άρης 2006

Το Σάββατο στις 13:00:

Α.Ο. Άρης 2006-Γ.Α.Ο. Πειραιά

Φοίνικες Πάτρας-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Αθήνα Μαγκουφάνας

Σάρισες Φλώρινας-Ρουφ 80

Την Κυριακή στις 13:00:

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Ρουφ 80

Αθήνα Μαγκουφάνας-Σάρισες Φλώρινας

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Άρης 2006-Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ