ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Πρώτες και καλύτερες οι γυναίκες

Πρώτες και καλύτερες οι γυναίκες

Η εθνική ομάδα γυναικών στο πινγκ πονγκ επιβλήθηκε με 3-2 νίκες επί της Αγγλίας κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Πρώτος στόχος επετεύχθη για την εθνική ομάδα γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Εκατερίνμπουργκ. Το πρωί επικράτησε 3-2 στο ντέρμπι του 4ου γκρουπ της 2ης κατηγορίας, διπλασίασε τις νίκες της και παράλληλα εξασφάλισε με πρωτιά την είσοδο στις θέσεις 17-24.

Στα χέρια των κοριτσιών μάλιστα, είναι να κάνουν αργότερα, στο φινάλε της αρχικής φάσης, και το 3 στα 3 απέναντι στη Φινλανδία, πάντως έπειτα κι από τη νίκη του Βελγίου επί της σκανδιναβικής χώρας με 3-0 σιγούρεψαν και την πρωτιά στο γκρουπ. Η Κατερίνα Τόλιου, που παραμένει αήττητη, η Αγγελίνα Παπαδάκη, που σημείωσε την πρώτη νίκη της στη διοργάνωση και η Μαρία Χριστοφοράκη έχουν κάνει δυνατό ξεκίνημα και μοιάζουν να προχωρούν στα περσινά βήματα όταν είχαν μπει στα ημιτελικά της Challenge Division και είχαν διεκδικήσει την άνοδο. Φέτος δεν προβλέπεται κάτι ανάλογο για τις ομάδες της κατηγορίας, αλλά βέβαια ο σκοπός τώρα είναι να συνεχιστούν οι καλές εμφανίσεις και να τερματίσει η τριάδα όσο πιο ψηλά μπορεί.

Ο αγώνας με την Αγγλία φάνηκε από την αρχή πολύ αμφίρροπος. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο πρώτες αναμετρήσεις κρίθηκαν στα πέντε σετ, αλλά και με ανατροπές τόσο από τη μία όσο και από την άλλη πλευρά. Αγωνίστηκαν κατά σειρά η Αγγελίνα Παπαδάκη και η Κατερίνα Τόλιου αντιμετωπίζοντας δύο πολύ αξιόλογες αθλήτριες, οι οποίες απλά είναι εκτός διεθνούς κατάταξης τον τελευταίο καιρό. Η Παπαδάκη (νούμερο 142 στο ευρωπαϊκό ranking list) αντιμετώπισε την Κέλι Σίμπλεϊ, που έχει αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Πήρε με πολύ μικρή διαφορά τα δύο πρώτα σετ, έβαλε τις βάσεις για τη νίκη, όμως η Αγγλίδα ανέβασε την απόδοσή της και αφού μείωσε σε 1-2 κατέκτησε εκείνη με οριακή διαφορά το 4ο και το 5ο σετ. Η Τόλιου αναμετρήθηκε με την Καρίνα Λε Φεβρ και αρχικά αιφνιδιάστηκε για να βρεθεί πίσω με 0-2. Γρήγορα ωστόσο, βρήκε το καλό της πρόσωπο και παράλληλα διατήρησε τη θετική σκέψη. Μείωσε στην παράταση και κατέκτησε επίσης στο όριο το καθοριστικό 5ο σετ.

Στο κρίσιμο τρίτο ματς η Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 153) τέθηκε αντιμέτωπη με τη Μαρία Τσαπτσίνος (Νο 229), μία νεαρή αθλήτρια με ελληνικές ρίζες, καθώς έχει Έλληνα πατέρα, ζει στο Λονδίνο και μιλάει λίγα ελληνικά (Αγγλίδα είναι η μητέρα της). Έγινε ισορροπημένο παιχνίδι και η Τσαπτσίνος υπερίσχυσε στις λεπτομέρειες όταν έγιναν πολύ κλειστά το 3ο και το 4ο σετ.

Η Ελλάδα βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ, όμως στα δύο επόμενα παιχνίδια τα πράγματα έγιναν πιο απλά. Η Τόλιου με τη σταθερή της άμυνα κατέβαλλε και τη Σίμπλεϊ με 3-0 συναντώντας δυσκολίες μόνο στο 3ο σετ. Στο φινάλε η Παπαδάκη έλεγξε από την αρχή το ματς με τη Λε Φεβρ, έπαιξε πολύ συγκεντρωμένα κι επικράτησε επίσης στα τρία σετ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Αγγλία-Ελλάδα 2-3:

Κέλι Σίμπλεϊ-Αγγελίνα Παπαδάκη 3-2 (8-11, 9-11, 11-5, 11-8, 11-9)

Καρίνα Λε Φεβρ-Κατερίνα Τόλιου 2-3 (11-5, 11-4, 11-13, 5-11, 11-13)

Μαρία Τσαπτσίνος-Μαρία Χριστοφοράκη 3-1 (11-5, 5-11, 11-9, 11-9)

Σίμπλεϊ-Τόλιου 0-3 (4-11, 4-11, 11-13)

Λε Φεβρ-Παπαδάκη 0-3 (7-11, 7-11, 9-11)

H βαθμολογία του γκρουπ:

Ελλάδα 4

Βέλγιο 3

Αγγλία 3

Φινλανδία 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ