ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Πρεμιέρα με νίκη για την εθνική ανδρών

Πρεμιέρα με νίκη για την εθνική ανδρών

Ιδανική αρχή για την εθνική μας ομάδα ανδρών του πινγκ πονγκ η οποία νίκησε με 3-2 την Κροατία στην πρεμιέρα της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στην πρεμιέρα του 4γκρουπ της1κατηγορίας (Championship Division) η εθνική ομάδα πινγκ πονγκ πέτυχε σπουδαία νίκη με 3-2 σε ματς-θρίλερ απέναντι στην επικεφαλής και «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2014, Κροατία.

Η τριάδα των Καλλίνικου Κρεάνγκα, Παναγιώτη Γκιώνη και Κώστα Παπαγεωργίου αποδείχτηκε ξανά ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και με μία νίκη από τον κάθε αθλητή έσπασε την κακή παράδοση των τελευταίων χρόνων κόντρα στους δευτεραθλητές Ευρώπης του 2007. Tο απόγευμα στις 17:00 ώρα Ελλάδας αντιμετωπίζει την Τσεχία κι αν διπλασιάσει τις νίκες της μπορεί να εξασφαλίσει από τώρα την είσοδο στα προημιτελικά, καθώς στο άλλο παιχνίδι της πρεμιέρας οι Τσέχοι έχασαν 3-2 από τη Λευκορωσία.

Η ομάδα του Κώστα Βατσακλή δεν ήθελε με τίποτα να ξαναζήσει τη δυσάρεστη έκπληξη με την βαριά ήττα στην πρεμιέρα της αντίστοιχης περσινής διοργάνωσης από την Ισπανία και ήξερε ότι ενδεχόμενη νίκη κόντρα στο φαβορί θα μετρήσει πολύ στην προσπάθεια για πρόκριση. Η τριάδα τους έχανε σε δύναμη και αυτό οδήγησε το τεχνικό τιμ στην απόφαση να βάλει τον δεύτερο παίκτη της ομάδας, τον Κολάρεκ, στη θέση 3. Το σκεπτικό ήταν βεβαίως, ότι ο Κολάρεκ θα είχε έτσι περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη κι από κει και πέρα η Κροατία στόχευε σε δύο θετικά αποτελέσματα του Γκάσινα από τη θέση 1.

Επιπλέον, όταν το ματς πήγε στο 2-2 χρησιμοποίησε και τέταρτο παίκτη, όπως είχε το δικαίωμα και …ενεργοποίησε τον Τόμισλαβ Πικάρ. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε τα εύκολα δύσκολα απέναντί του μετά το 2-0, αλλά έστω και στα πέντε σετ επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του.

Στον εναρκτήριο αγώνα ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (νούμερο 40 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη) αντιμετώπισε τον πρώτο παίκτη των Κροατών, τον Αντρέι Γκάσινα (Νο 11). Δεν είχε τις πιθανότητες με το μέρος του, ωστόσο δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τη νίκη και κάμφθηκε στο φινάλε με 3-2 σετ.

Στο δεύτερο στη σειρά ματς ο Παναγιώτης Γκιώνης (Νο 6) ήταν ξεκάθαρο φαβορί απέναντι στον Φιλί Ζέλικο (Νο 118) και ανέλαβε να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά. Χωρίς να χρειαστεί να πιάσει εντυπωσιακή απόδοση, ήταν όσο έπρεπε σταθερός στην άμυνα, είχε τις γνωστές εκρήξεις με τη forehand επίθεση και πήρε τη νίκη με 3-1 σετ.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας έκανε ιδανική αρχή αξιοποιώντας σερβίς και κομπίνα λάστιχο («δοντάκι») στο backhandκι έχασε το 2σετ από μικρά λάθη και άτυχες στιγμές μετά το 6-6. Συνέχισε απτόητος και με πολύ καλό ρυθμό προηγήθηκε 4-0 και 7-2 στο 3σετ. Ο Κροάτης αντεπιτέθηκε και ισοφάρισε 8-8, όμως ο Παπαγεωργίου κράτησε την άριστη αυτοσυγκέντρωση και πήρε τρεις σερί πόντους πρώτα στα σερβίς του κι έπειτα με εξαιρετική υποδοχή. Ήταν δεδομένο ότι ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και αυτό φάνηκε και στο 4σετ όπου προηγήθηκε γρήγορα και σταδιακά ανέβαζε τη διαφορά φορτώνοντας με άγχος τον αντίπαλο. Έτσι διαμόρφωσε σχετικά εύκολα το τελικό σκορ κι έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια αναμετρήθηκαν οι δύο πρώτοι αθλητές των ομάδων, ο Γκιώνης με τον Γκάσινα, όπως είχε γίνει και πριν από λίγες ημέρες σε διασυλλογικό επίπεδο για τη 2αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Τότε είχε νικήσει 3-1 ο Κροάτης το ίδιο κατάφερε και τώρα σε απόλυτα ισορροπημένο ματς.

Στο φινάλε οι Κροάτες έκαναν αλλαγή στη σύνθεση και αντί του Ζέλικο αγωνίστηκε ο Τόμισλαβ Πικάρ (Νο 130). Ο Κρεάνγκα, που έχει δείξει αποτελεσματικότητα πολλές φορές σε αυτά τα σημεία, έγινε γρήγορα αφεντικό του αγώνα και προηγήθηκε εύκολα 2-0. Στη συνέχεια έχασε τον ρυθμό του, ο αντίπαλός του ανέβηκε και ήρθε πρώτα η μείωση και μετά η ισοφάριση στο σκορ. Σε εκείνο το χρονικό διάστημα ο 44χρονος διεθνής έδειξε και μία νευρικότητα, αλλά στην τελευταία διακοπή ηρέμησε ξανά, αυτοσυγκεντρώθηκε κι απέδωσε τόσο καλά που πήρε με διαφορά το 5σετ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Κροατία Ελλάδα 2-3:

Αντρέι Γκάσινα - Καλλίνικος Κρεάνγκα 3-2 (10-12, 11-4, 11-4, 8-11, 11-7)

Φίλιπ Ζέλικο - Παναγιώτης Γκιώνης 1-3 (5-11, 12-10, 3-11, 3-11)

Τόμισλαβ Κολάρεκ - Κώστας Παπαγεωργίου 1-3 (5-11, 11-8, 8-11, 3-11)

Γκάσινα - Γκιώνης 3-1 (11-9, 9-11, 11-9, 11-9)

Τόμισλαβ Πικάρ - Κρεάνγκα 2-3 (5-11, 4-11, 11-7, 11-6, 2-11)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ