ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Πρεμιέρα για 8 Έλληνες πρωταθλητές στις National κατηγορίες της Γαλλίας

Πρεμιέρα για 8 Έλληνες πρωταθλητές στις National κατηγορίες της Γαλλίας

Μετά τα πρωταθλήματα της 1ης και της 2ης εθνικής κατηγορίας ήρθε το Σαββατοκύριακο στη Γαλλία και η πρώτη αγωνιστική της περιόδου 2016-2017 στις National κατηγορίες της χώρας. Πρεμιέρα για 8 Έλληνες πρωταθλητές.

Μετά τα πρωταθλήματα της 1ης και της 2ης εθνικής κατηγορίας ήρθε το Σαββατοκύριακο στη Γαλλία και η πρώτη αγωνιστική της περιόδου 2016-2017 στις National κατηγορίες της χώρας. Είναι οι κατηγορίες από την 3η έως την 5η, όπου όχι απλά έχει αυξήσει φέτος την παρουσία της η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, αλλά βλέπει κι άλλους σπουδαίους αθλητές της (στην πλειοψηφία τους νεαρούς) να δοκιμάζουν πρώτη φορά τις δυνάμεις τους σε διασυλλογικό πρωτάθλημα του εξωτερικού.

Έτσι, πραγματοποίησαν ντεμπούτο ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης, ο Νίκος Αντωνιάδης και η Όλγα Γεωργοπούλου, ενώ άλλοι θα κάνουν στην πορεία την πρώτη τους εμφάνιση. Συνολικά 8 Έλληνες πρωταθλητές ενίσχυσαν τις ομάδες τους στην εναρκτήρια αγωνιστική των γκρουπ σε αυτές τις κατηγορίες και γενικά ήταν πολύ καλές και οι επιδόσεις τους. Οι υπόλοιποι ήταν οι Κώστας Λαγογιάννης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Μαρία Χριστοφοράκη, Γεωργία Ζαβιτσάνου και Αντώνης Μαλινάκης.

Στη National 1 των ανδρών και το 2ο γκρουπ η Ρομάν του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου και του Κωνσταντίνου Αγγελάκη άρχισε πολύ δυνατά την προσπάθειά της μετά την περσινή άνοδο. Κατέβαλλε εκτός έδρας τη Μονακό με 8-1 και πήρε το πρώτο τρίποντο. Ο 19χρονος Αγγελάκης έκανε ιδανική πρεμιέρα σε ξένο πρωτάθλημα, καθώς πέτυχε δύο νίκες στο ατομικό. Δύο προσωπικά νικηφόρα αποτελέσματα έφερε και ο Κωνσταντινόπουλος, ενώ μαζί με τον Έλληνα αμυντικό επικράτησαν και στο διπλό.

Πρεμιέρα για 8 Έλληνες πρωταθλητές στις National κατηγορίες της Γαλλίας

Στη National 2 και το 3ο γκρουπ έκανε νέο ξεκίνημα μετά τον περσινό υποβιβασμό της η Καπέλ λα Γκραντ 1. Εκεί πλαισιώνει φέτος τον Κώστα Λαγογιάννη ο διεθνής έφηβος Νίκος Αντωνιάδης. Η ομάδα έπαιξε πολύ καλά απέναντι στη Ναντ 1 και επιβλήθηκε με 8-1 εντός έδρας. Το ίδιο καλά πήγε και η εμφάνιση των Ελλήνων πρωταθλητών. Ο Αντωνιάδης έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο με δύο νίκες στα ατομικά. Άλλες τόσες πέτυχε ο Λαγογιάννης και μαζί οι δυο τους στο διπλό.

Στη National 3, όπου έχουν σχηματιστεί και τα περισσότερα γκρουπ, άρχισε τους αγώνες της η Σελονκούρ του Αντώνη Μαλινάκη, που εξασφάλισε την προαγωγή της από την Pre-National. Για το 15ο γκρουπ έχασε 8-3 εκτός έδρας από την Ανεσί, που είναι από τα φαβορί της πρώτης φάσης. Στην έναρξη της δεύτερης σεζόν του στην ομάδα ο πρώην διεθνής αθλητής σημείωσε μία νίκη και δύο οριακές ήττες στα πέντε σετ (και με το 5ο να λήγει 11-9) αγωνιζόμενος με μπαταρισμένο γόνατο.

Στη National 1 των γυναικών και το 1ο γκρουπ η Σεν Πιερέζ 2 επιβλήθηκε της Ναντ 9-1 εκτός έδρας. Η Μαρία Χριστοφοράκη είχε δύο νίκες στο απλό και μία στο διπλό.

Η Γεωργία Ζαβιτσάνου, που επίσης έμεινε φέτος στη Σεν Πιερέζ, αγωνίστηκε με την 3η ομάδα της στην πρεμιέρα της National 3 και το 2ο γκρουπ. Συνέβαλε τα μέγιστα στο εκτός έδρας 8-3 επί της Δουνκέρκης με απολογισμό τρεις νίκες στο απλό και άλλη μία στο διπλό.

Επίσης στη National 3, η Όλγα Γεωργοπούλου έκανε την πρώτη εμφάνισή της σε ξένο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ζορν. Η ομάδα της μετέχει στο 4ο γκρουπ και επιβλήθηκε με 8-1 εκτός έδρας της Ομπερνάι. Η πρώην δευτεραθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών επικράτησε και στα δύο ατομικά παιχνίδια που έδωσε (με σκορ 3-0 κιόλας), ενώ είχε νίκη και στο διπλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ