ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Ποιοτική δουλειά με τοπ αθλητές στο Ντίσελντορφ για Γκιώνη

Ποιοτική δουλειά με τοπ αθλητές στο Ντίσελντορφ για Γκιώνη

Στο Ντίσελντορφ ολοκληρώθηκε χτες (16/7) το πρώτο μέρος της ολυμπιακής προετοιμασίας του Παναγιώτη Γκιώνη στο εξωτερικό.

Τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων ο μοναδικός εκπρόσωπος της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Ρίο προπονήθηκε για έξι μέρες στο ARAG Center, την έδρα της προηγούμενης ομάδας του, της Μπορούσια.

Πήρε μέρος σε προπονητικό καμπ μαζί με 11 ακόμα αθλητές της ολυμπιακής λίστας και δούλεψε σε άριστες συνθήκες υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Βατσακλή. Την Παρασκευή μάλιστα, μετείχε και σε τουρνουά με οικονομικό έπαθλο, που οργανώθηκε στην πόλη Χαμ, ειδικά για τους 12 αθλητές από τη συγκέντρωση προετοιμασίας.

Σήμερα μεταβαίνει από τη Γερμανία στο Πόρτο σε εξίσου δυνατό καμπ, που οργανώνουν οι Πορτογάλοι από τις 17 έως τις 23 Ιουλίου. Στην προετοιμασία στο Ντίσελντορφ αναφέρθηκε με εκτενές ρεπορτάζ και η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.). Στην ιστοσελίδα της μάλιστα, φιλοξένησε και δήλωση του Κώστα Βατσακλή με τον τελευταίο να υπογραμμίζει ότι ο στόχος για τον αθλητή του στο Ρίο είναι να πλασαριστεί στην πρώτη 8άδα!

H συνάντηση «αστέρων» στο Ντίσελντορφ άρχισε τη Δευτέρα, τελείωσε χτες και περιλάμβανε διπλές προπονήσεις κάθε μέρα και πολλή γυμναστική, αλλά φυσικά με τις απαραίτητες ώρες ξεκούρασης. Πήραν μέρος οι Γερμανοί Ντιμίτρι Οβτσάροφ, Τίμο Μπολ, Μπάστιαν Στέγκερ, Πάτρικ Φρανζίσκα (ο τελευταίος επιλέχθηκε από τους Γερμανούς για τη βραζιλιάνικη πόλη ως βοηθός προπόνησης), ο Λευκορώσος Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ, ο Ρώσος Αλεξάντερ Σιμπάεφ, ο πολιτογραφημένος Ουκρανός Κου Λέι, ο Λι Πινγκ από το Κατάρ και οι Άγγλοι Λίαμ Πίτσφορντ, Πολ Ντρίνκχολ και Σαμ Γουόκερ. Την Παρασκευή και το Σάββατο έγινε με επισημότητα τουρνουά στο Χαμ και όπως επισήμανε και η E.T.T.U. «οι καλύτεροι Ευρωπαίοι παίκτες έκαναν εκεί την απόλυτη πρόβα και οι αγώνες, που είχαν χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, συγκέντρωσαν το crème de la crème της ηπείρου».

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν προχώρησε στη δεύτερη φάση κι έτσι αγωνίστηκε μόνο την Παρασκευή. Οι 12 αθλητές χωρίστηκαν σε 4 γκρουπ των 3ων και ο Γκιώνης κληρώθηκε στο 3ο με τον Μπολ (επικεφαλής) και τον Πίτσφορντ. Έδωσε δύο δυνατές αναμετρήσεις, αλλά γνώρισε ισάριθμες ήττες.

Πρώτα από τον Άγγλο, «χάλκινο» πρωταθλητή κόσμου σήμερα στο ομαδικό, με 3-2 σετ. Ισοφάρισε από 0-2 πίσω στα σετ (στο 4ο μάλιστα προηγήθηκε 10-0) και στο 5ο και καθοριστικό βρέθηκε στο 8-7. Η αγγλική πλευρά πήρε τάιμ άουτ και μετά ο Πίτσφορντ έτυχε να πάρει διαδοχικούς πόντους για το 11-8.

Απέναντι στον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του, τον Μπολ, ο Γκιώνης άρχισε ιδανικά και κατέκτησε με 11-4 το 1ο σετ. Διεκδίκησε δυνατά και τα επόμενα, όμως τα πήρε δύσκολα ο εξάκις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών για να φτάσει στο τελικό 3-1. Στο 4ο σετ ο πρωταθλητής μας ισοφάρισε από 4-9 σε 9-9, αλλά κάμφθηκε οριακά. Γενικά το ματς είχε πολύ ωραία ράλι και το κοινό χειροκροτούσε συνεχώς τους δύο αθλητές. Η είσοδος για το τουρνουά ήταν με εισιτήριο και στο κλειστό γυμναστήριο του Χαμ βρέθηκαν περίπου 1.000 φίλαθλοι. Ο Γκιώνης και ο Βατσακλής γύρισαν στο Ντίσελντορφ με τρένο μετά το τέλος των δύο αγώνων και τον αποκλεισμό από τη νοκ άουτ φάση κι έτσι πρόλαβαν να προπονηθούν εκεί και το Σάββατο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός παρατήρησε ότι ο αθλητής του «δεν έχει ακόμα σταθερή απόδοση κι αυτό είναι φυσιολογικό στο χρονικό σημείο στο οποίο βρισκόμαστε, άλλωστε αυτοί οι αγώνες είναι τεστ για να δούμε που είμαστε. Γενικά και εκείνος και εγώ είμαστε ικανοποιημένοι από τη μέχρι στιγμής προετοιμασία». Αποκάλυψε επίσης ότι ο Γκιώνης δοκίμασε μία νέα έκδοση από την Ιαπωνία στο ξύλο, με το οποίο παίζει, «αλλά δεν έγινε κάτι εκτός προγράμματος, ήταν σκοπός μας να κάνουμε και τέτοιες μικροδοκιμές».

Στην E.T.T.U. ο προπονητής της εθνικής ανδρών μίλησε πριν από το τουρνουά στο Χαμ. Στην τελευταία παράγραφο του σχετικού ρεπορτάζ η ιστοσελίδα ettu.org ανέφερε: «Ο Γκιώνης είναι ο μόνος παίκτης με αμυντικό στυλ παιχνιδιού στη λίστα των συμμετεχόντων. Αυτός που αναμιγνύει την άμυνα από το backhand με τη forehand επίθεση για να δημιουργήσει σύγχρονη, πετυχημένη και ελκυστική άμυνα στην ευρωπαϊκή επιτραπέζια αντισφαίριση. «Ήρθαμε στη Γερμανία για μια εβδομάδα και είχαμε πολύ καλές προπονήσεις με τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες. Μετά το τουρνουά στο Χαμ θα πάμε στο Πόρτο για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας και μερικούς ακόμα παίκτες από τη λίστα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Γκιώνης έχει υψηλά κίνητρα, η ατμόσφαιρα είναι φανταστική και ο καθένας δίνει το καλύτερο του στην προετοιμασία. Ο στόχος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μπούμε στους οκτώ κορυφαίους παίκτες», δήλωσε ο προπονητής Κωνσταντίνος Βατσακλής».

Η προετοιμασία θα συνεχιστεί με διπλές προπονήσεις και στο Πόρτο και το τελικό στάδιο πριν από την αναχώρηση για τη Βραζιλία θα γίνει για μία ακόμα εβδομάδα στην Αθήνα. Πέρα από τους Πορτογάλους πρωταθλητές, που έχουν πάρει το εισιτήριο για το Ρίο (Μάρκο Φρέιτας, Τιάγκο Απολόνια, Ζοάο Μοντέιρο) θα είναι παρόντες κι άλλοι προκριθέντες και όχι μόνο από την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ