ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Παράτησαν το China Open για να υποστηρίξουν τον προπονητή τους!

Παράτησαν το China Open για να υποστηρίξουν τον προπονητή τους!

Μποϊκοτάζ στο China Open από Μα Λονγκ, Σου Σιν, Φαν Ζεντόνγκ για να υποστηρίξουν τον προπονητή τους, Λίου Γκουολιάνγκ.

Ένα εντελώς ασυνήθιστο και σοβαρό σκηνικό συζητά από χθες (23/6) η παγκόσμια κοινότητα στην επιτραπέζια αντισφαίριση! Τρεις από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου, οι Κινέζοι Μα Λονγκ, Σου Σιν και Φαν Ζεντόνγκ παράτησαν την Παρασκευή τους αγώνες τους στον 2ο γύρο του I.T.T.F. World Tour Platinum της χώρας τους, που είναι σε εξέλιξη στο Τσενγκντού για να υποστηρίξουν τον Λιου Γκουολιάνγκ, που δεν είναι πια επικεφαλής προπονητής στην εθνική ομάδα!

Μιλάμε για διαμαρτυρία, που αφορά στην κυρίαρχη δύναμη του αθλήματος και παράλληλα αλλοίωσε την εικόνα και έριξε το πρεστίζ ενός μεγάλου τουρνουά. Υπάρχουν εξελίξεις, τις κατέγραψε και η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος και τις παραθέτουμε, καθώς το θέμα είναι γενικότερου ενδιαφέροντος. Πώς έχουν τα γεγονότα χρονικά:

Την περασμένη Τρίτη η Κινεζική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (CTTA) ανακοινώνει την αναδιάρθρωση της εθνικής ομάδας. Ο επικεφαλής προπονητής Λιου Γκουολιάνγκ προωθείται ως αντιπρόεδρος της CTTA.

Την Πέμπτη είναι η πρώτη μέρα αγώνων στο China Open. Την Παρασκευή γίνονται στο Τσενγκντού αγώνες για το κυρίως ταμπλό του διπλού ανδρών. Ο Φαν Ζεντόνγκ και ο Σου Σιν αγωνίζονται και νικούν στα προημιτελικά τους Χο Κβαν Κιτ/Βονγκ Τσου Τινγκ από το Χονγκ Κονγκ. Λίγη ώρα μετά το πανίσχυρο κινεζικό δίδυμο χάνει στον ημιτελικό με 3-2 σετ από τους νεαρούς Ιάπωνες, Τομοκάζου Χαριμότο/Γιούτο Κιζουκούρι.

Στις 19:00 τοπική ώρα οι αθλητές και οι προπονητές από την εθνική ομάδα ανδρών της Κίνας ποστάρουν στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης της χώρας το μήνυμα: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία επιθυμία να πολεμήσουμε...Κανένας μας επειδή μας λείπει ο Λιου Γκουολιάνγκ».

Στις 19:40 ο Μα Λονγκ δεν εμφανίζεται στον αγώνα του 2ου γύρου του απλού με αντίπαλο τον Ιάπωνα Γιούγια Οσίμα. Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας της I.T.T.F., κανένας δεν μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί του για να μάθει που βρίσκεται. Το πλήθος στις εξέδρες αρχίζει να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του Λιου Γκουολιάνγκ.

Στις 20:25 αφήνει και ο Φαν Ζεντόνγκ άνευ αγώνα την αναμέτρησή του με τον Κορεάτη Κιμ Ντονγκ Χιουν.

Στις 21:10 δεν εμφανίζεται ούτε ο Σου Σιν για τον 2ο γύρο του απλού και τον αγώνα του με τον Ιάπωνα Τομοκάζου Χαριμότο. Δεν υπάρχει επικοινωνία μέσω των κινητών τηλεφώνων με τους τρεις πρωταθλητές τους και γίνεται γνωστό ότι έχουν εγκαταλείψει το ξενοδοχείο, όπου διέμενε η κινεζική αποστολή.

Στις 22:00 ο καταξιωμένος προπονητής και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής και «χρυσός» Ολυμπιονίκης είναι πια το κορυφαίο θέμα συζήτησης στα κινεζικά social media.

Στις 22:30 τα προηγούμενα ποστ των αθλητών και των προπονητών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της πατρίδας τους (τα λεγόμενα Weibo) αφαιρούνται.

Στις 23:00 η διοίκηση Αθλητισμού της Κίνας εκδίδει ανακοίνωση, που καταδικάζει τις ενέργειες των αθλητών και των προπονητών, καλώντας την CTTA να διερευνήσει και να αντιμετωπίσει σοβαρά το περιστατικό.

Σύντομο σχόλιο για το θέμα έκανε ο πρόεδρος της I.T.T.F. Τόμας Βάικερτ. «Η παγκόσμια ομοσπονδία είναι βαθιά απογοητευμένη από το γεγονός ότι οι τρεις καλύτεροι παίκτες του κόσμου εγκατέλειψαν τους αγώνες τους σε τόσο μεγάλο γεγονός. Θα συνεργαστούμε με τους φίλους μας στη CTTA για να διερευνήσουμε αυτό το σοβαρό θέμα και να επεξεργαστούμε την πορεία μας δράσης. Εν τω μεταξύ, έχουμε ακόμη παίκτες παγκόσμιας κλάσης που αγωνίζονται στο China Open και περιμένουμε μεγάλα ματς στις τελευταίες δύο ημέρες του τουρνουά».

Και η δήλωση από την Chinese Sports Administration: «Κατά τη διάρκεια του World Tour China Open στο Chengdu, 2 προπονητές και 3 αθλητές από την κινεζική εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης έχασαν τους αγώνες χωρίς άδεια δημιουργώντας πολύ αρνητικές κοινωνικές επιρροές. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Διοίκησης Αθλητισμού δηλώνει ότι η πράξη αυτή καθώς και η αποχώρηση χωρίς προειδοποίηση κατά τη διάρκεια ενός σημαντικού διεθνούς τουρνουά δεν δείχνουν ούτε τον ηθικό κώδικα δεοντολογίας και τον κώδικα δεοντολογίας του αθλητή ούτε το ενδιαφέρον για τη δόξα της χώρας. Είναι επίσης ασέβεια προς τον αντίπαλο και τους θεατές. Αυτό το είδος συμπεριφοράς είναι λάθος και είμαστε έντονα αντίθετοι.

Απαιτούμε οι αθλητικές ομάδες και οι αθλητές να κινούνται πάντα στο πλαίσιο του πατριωτισμού και της κολεκτίβας, να την έχουν ανά πάσα στιγμή ως πρώτη προτεραιότητα. Το να έχουμε μια ισχυρή ιδεολογία, αυστηρή πειθαρχία και επίπεδο αθλητισμού είναι εξίσου σημαντικό. Η Γενική Διοίκηση Αθλητισμού της Κίνας ανέθεσε στην ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης της χώρας να διερευνήσει το περιστατικό και να το αντιμετωπίσει σοβαρά».

Να σημειώσουμε ότι οι πληροφορίες για τη «μετακίνηση» του Λιου Γκουολιάνγκ στην αντιπροεδρία της κινεζικής ομοσπονδίας χωρίς τη δική του θέληση είχαν διαρρεύσει από το πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Επί των ημερών του στην εθνική ομάδα ανδρών καταγράφηκαν για περισσότερο από 10 χρόνια κορυφαίες συνεχείς διακρίσεις σε όλα τα μεγάλα ραντεβού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ