ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Όμορφη βραδιά στο Champions League για τις ομάδες των Κρεάνγκα και Γκιώνη

Όμορφη βραδιά στο Champions League για τις ομάδες των Κρεάνγκα και Γκιώνη

Νικηφόρα συνέχισαν το βράδυ της Παρασκευής (30/10) την προσπάθειά τους στο Champions League οι ομάδες του Καλλίνικου Κρεάνγκα και του Παναγιώτη Γκιώνη.

Νικηφόρα συνέχισαν το βράδυ της Παρασκευής (30/10) την προσπάθειά τους στο Champions League οι ομάδες του Καλλίνικου Κρεάνγκα και του Παναγιώτη Γκιώνη. Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων η Ενεμπόν του πρώτου έκανε σεφτέ στις φετινές νίκες λυγίζοντας εντός έδρας την αυστριακή, πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Νιντερόστεριχ με 3-2 κι έμεινε στη διεκδίκηση της πρόκρισης στην 8άδα.

Η Μπορούσια Ντίσελντορφ του δεύτερου κατέβαλλε στην έδρα της την τσεχική Οστρόφ με 3-1 και είναι και πάλι από τα φαβορί για την πρόκριση. Σε ατομικό επίπεδο εξελίχτηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή ο Κρεάνγκα. Με δύο εμφατικές νίκες οδήγησε την Ενεμπόν στην επιτυχία και όπως …τακτικά κάνει τα τελευταία χρόνια έδειξε ξανά με πειστικό τρόπο ότι παρά τα 43 του χρόνια παραμένει πολύ δυνατός στη διεθνή σκηνή! Αντίθετα ο Γκιώνης επηρεασμένος από τον τραυματισμό του στον προσαγωγό και την ολιγοήμερη αποχή από τις προπονήσεις δεν μπόρεσε ν’ αποδώσει καλά και γνώρισε την ήττα.

Στο γκρουπ Β η Ενεμπόν έπαιζε ουσιαστικά το τελευταίο της χαρτί, διότι αν γνώριζε και τρίτη ήττα θα ήταν σχεδόν απίθανο να γυρίσει την κατάσταση. Απέναντί της είχε μία σταθερά δυνατή ομάδα του θεσμού: Την αυστριακή Νιντερόστεριχ, η οποία είχε μέχρι χτες στο γκρουπ δύο νίκες σε ισάριθμα ματς, είναι κάτοχος του τροπαίου το 2008 κι έχει φτάσει τέσσερις ακόμα χρονιές στον τελικό! Το γαλλικό κλαμπ όμως, ευτύχησε να έχει σε τρομερή μέρα τον Κρεάνγκα. Ο Έλληνας πρωταθλητής καθόρισε το αποτέλεσμα με τις δύο νίκες του και όπως ανέφερε και το ρεπορτάζ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) «ήταν εκείνος, που σταμάτησε τη Νιντερόστεριχ».

To νούμερο 95 της παγκόσμιας κατάταξης τοποθετήθηκε στη θέση 2 της ομάδας του και αντιμετώπισε αρχικά τον Κινέζο αμυντικό Χου Γινγκτσάο. Έκανε άλλη μία επίδειξη των ικανοτήτων του απέναντι στην άμυνα και με πολύ σταθερή απόδοση έφτασε στη νίκη με 3-0 σετ. O Χου αγωνίστηκε τελευταία φορά με την εθνική ομάδα της Κίνας το 2008 στο διεθνές τουρνουά της Λευκορωσίας. Πήρε μάλιστα τότε, την 1η θέση στο ομαδικό. Είχε διεθνείς διακρίσεις και στο αγώνισμα του απλού και μεταξύ άλλων ήταν 3ος στο Ασιατικό Κύπελλο το 2004, αλλά και στον τελικό των Pro Tour (νυν World Tour) το 2006.

Με αυτή τη νίκη ο Κρεάνγκα έκανε το 1-1 ώσπου στο τέλος διαμόρφωσε το 3-2 κι έγινε ο ήρωας της Ενεμπόν! Τέθηκε αντιμέτωπος με τον φορμαρισμένο Στέφαν Φέγκερλ (Νο 42 στον κόσμο), ο οποίος με καταπληκτικές εμφανίσεις την περασμένη εβδομάδα είχε φτάσει στον τελικό του πολωνικού World Tour, ενώ πριν από έναν μήνα πρωταγωνίστησε στην ιστορική διάκριση της Αυστρίας με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου στο ομαδικό. Ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής του 2003 όμως, ήταν σε μεγάλα κέφια. Με καλό σερβίς, φοβερή επίθεση και αστείρευτες δυνάμεις επιβλήθηκε και του Φέγκερλ με 3-0 σετ κι έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς στους εκατοντάδες φιλάθλους και όλα τα στελέχη της ομάδας.

Στο άλλο ματς του γκρουπ η ρωσική UMMC έκαμψε εκτός έδρας την πολωνική Ολύμπια Γκρούντιαζ με 3-1 κι έπιασε στην 1η θέση του γκρουπ τη Νιντερόστεριχ. Η Ενεμπόν παρέμεινε 4η στο κλείσιμο του 1ου γύρου των ομίλων, αλλά σίγουρα κράτησε βάσιμες ελπίδες για την κατάκτηση ενός από τα δύο εισιτήρια για το ταμπλό των «8». Οι δύο πρωτοπόροι έχουν από 5 βαθμούς, η Ολύμπια και η Ενεμπόν από 4.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ενεμπόν-Νιντερόστεριχ 3-2:

Ντιμίτρι Προκόπκοφ-Στέφαν Φέγκερλ 1-3 (11-6, 7-11, 5-11, 9-11)

Καλλίνικος Κρεάνγκα-Χου Γινγκτσάο 3-0 (11-8, 11-6, 11-2)

Κουεντέν Ρομπινό-Ντάνιελ Χάμπεσον 3-2 (11-8, 11-8, 9-11, 10-12, 12-10)

Προκόπκοφ-Χου 0-3 (5-11, 8-11, 5-11)

Κρεάνγκα-Φέγκερλ 3-0 (11-7, 11-7, 12-10)

Απαραιτήτως τη νίκη ήθελε την ίδια ώρα και η Μπορούσια στο γκρουπ D. Προερχόταν από ήττα από τη γαλλική Σαρτρ κι έπρεπε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα για να μείνει στην προνομιούχο πρώτη δυάδα. Το κατάφερε δύσκολα με σκορ 3-1 εναντίον της Οστρόφ και διατηρήθηκε έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Σαρτρ (5 έναντι 6). Τον τελευταίο καιρό έχει «πληρώσει» με ήττες τα προβλήματα τραυματισμών και χτες είδε τον Γκιώνη να παίζει ανέτοιμος, επειδή από το Παγκόσμιο Κύπελλο και μετά ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στον προσαγωγό κι έχασε ορισμένες προπονήσεις. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών το 2013 (νούμερο 25 στον κόσμο τον Οκτώβριο) έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε, όμως ήταν φανερό ότι αδυνατούσε ν’ αποδώσει στο 100%. Τοποθετήθηκε στη θέση 2, έδωσε ένα ματς και αναμετρήθηκε με τον εξαιρετικό νεαρό Ιάπωνα Μαζατάκα Μοριζόνο (είναι στο νούμερο 29 της παγκόσμιας κατάταξης ανδρών και στο νούμερο 4 εκείνης των U21). Ο αριστερόχειρας Ασιάτης ήταν πολύ δυνατός, πολύ γρήγορος και είχε καλή αντίληψη στις άμυνες του Γκιώνη. Ο τελευταίος δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να δείξει διάρκεια και ν’ ακολουθήσει τον ρυθμό του αντιπάλου του και μοιραία έχασε εύκολα με 3-0 σετ.

Ο Μοριζόνο έφτασε φέτος στα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο αγώνισμα του διπλού ανδρών. Το 2013 ήταν νικητής του απλού στον μεγάλο τελικό των επαμειβόμενων τουρνουά νέων (Junior Circuit) και το 2014 κατέκτησε πρωτιά στο World Tour της Τσεχίας στο διπλό ανδρών. Απέναντι στον Μοριζόνο ο Γκιώνης είχε δώσει τον Αύγουστο του 2014 το πρώτο του παιχνίδι στη Μπουντεσλίγκα και είχε επικρατήσει πολύ δύσκολα με 3-2 σετ. Καθοριστικής σημασίας αποδείχτηκε ο τρίτος στη σειρά αγώνας όπου ο Ινδός Ατσάντα νίκησε τον Τσέχο Τρέγκλερ στα πέντε σετ.

Πάτρικ Φρανζίσκα-Πάβελ Σίρουτσεκ 3-1 (8-11, 11-5, 11-9, 11-7)

Παναγιώτης Γκιώνης-Μαζατάκα Μοριζόνο 0-3 (6-11, 4-11, 5-11)

Καμάλ Ατσάντα-Τόμας Τρέγκλερ 3-2 (11-7, 6-11, 9-11, 11-8, 11-7)

Φρανζίσκα-Μοριζόνο 3-0 (11-9, 11-4, 11-9)

Στο άλλο ματς της 3ης αγωνιστικής η Σαρτρ ξεπέρασε …στο όριο το εμπόδιο της Μπογκόρια στην Πολωνία. Επικράτησε με 3-2 χρησιμοποιώντας και τους τέσσερις παίκτες της. Γκάο Νινγκ, Γκέρελ και Μοντέιρο (από τη Σιγκαπούρη, τη Σουηδία και την Πορτογαλία αντίστοιχα) ήταν στην τριάδα και στο πέμπτο επί μέρους παιχνίδι αγωνίστηκε και ο Αυστριακός Γκάρντος για να νικήσει από 0-2 σετ πίσω τον Πολωνό Γκόρακ! Στη βαθμολογία ακολουθούν τη Σαρτρ και τη Μπορούσια Ντίσελντορφ η Οστρόφ με 4 βαθμούς και η Μπογκόρια με 3. Η συνέχεια στο Τσάμπιονς Λιγκ για τις ομάδες των κορυφαίων Ελλήνων πρεσβευτών έχει προγραμματιστεί για τις 27 Νοεμβρίου. Επίσης χτες σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Για το γκρουπ Α: Όρενμπουργκ (Ρωσία)-Ανζέ (Γαλλία) 3-2, Βάλτερ Βελς (Αυστρία)-Σααρμπρίκεν (Γερμανία) 0-3

Για το γκρουπ C: Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)-Τορούν (Πολωνία) 3-2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ