ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Οι τρόποι πρόκρισης στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2019

Eurokinissi
ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ "GREEK OPEN" EUROKINISSI

Τρία χρόνια μετά την είσοδο του νέου θεσμού στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, εντείνονται οι ετοιμασίες σ’ ένα ακόμα έδαφος της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης, τη Λευκορωσία, για τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Τρία χρόνια μετά την είσοδο του νέου θεσμού στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, εντείνονται οι ετοιμασίες σ’ ένα ακόμα έδαφος της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης, τη Λευκορωσία, για τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Η σημαντική εκδήλωση θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2019 στο Μινσκ, περιλαμβάνει 15 ολυμπιακά αθλήματα και συνδέεται με το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι διοργανωτές έχουν ανακοινώσει τα συστήματα πρόκρισης για τους αγώνες στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας και μέσα σε αυτά εντάσσεται φυσικά και η επιτραπέζια αντισφαίριση. Θα γίνουν πέντε αγωνίσματα και θα είναι ίδια με εκείνα του Ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο: Δηλαδή, το ομαδικό ανδρών, το ομαδικό γυναικών, το απλό ανδρών, το απλό γυναικών και το διπλό μικτό (το τελευταίο θα προστεθεί τώρα στο ολυμπιακό πρόγραμμα).

Συνολικά μπορούν να πάρουν μέρος μέχρι 128 άνδρες και γυναίκες. Το τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα λάβει χώρα από τις 22 έως τις 29 Ιουνίου 2019 στο Olympic Table Tennis Sports Centre, του οποίου η κατασκευή θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2018. Το γυμναστήριο θα είναι 1.000 θέσεων και θ’ απέχει 10 χιλιόμετρα από το Ολυμπιακό Χωριό. Σημαντικό επίσης να ειπωθεί ότι οι αγώνες θα δώσουν συνολικά 9 προκρίσεις για το Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο.

Συνοπτικά κατ’ αρχάς, τα όσα προβλέπονται για τις συμμετοχές στο τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Μινσκ:

Αγωνίσματα πέντε (5)

Όριο συμμετοχών 64 αθλητές και 64 αθλήτριες

Μάξιμουμ αριθμός αθλητών ανά Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή: 4 άνδρες και 4 γυναίκες. Στο ομαδικό από τρεις (3) και στο διπλό μικτό από ένας-μία (1) ακόμα

Όριο συμμετοχών για τη διοργανώτρια χώρα: Τρεις αθλητές (3) στο ομαδικό ανδρών. Τρεις αθλήτριες (3) στο ομαδικό γυναικών. Ένα ζευγάρι στο διπλό μικτό

Συμμετοχές στο ομαδικό: Από 12 ομάδες σε άνδρες και γυναίκες

Συμμετοχές στο απλό: Από 52 αθλητές και αθλήτριες και μέχρι δύο (2) σε άνδρες και γυναίκες από κάθε Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Συμμετοχές για το διπλό μικτό: 16 ζευγάρια με μάξιμουμ ένα (1) από κάθε Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (European Table Tennis Union) δημοσίευσε τους τρόπους πρόκρισης για το Μινσκ. Εκεί υπογραμμίζεται ότι «το σύστημα προκρίσεων επιτρέπει τη συμμετοχή των καλύτερων αθλητών με μία δίκαιη και διαφανή διαδικασία στο πλαίσιο του Ολυμπιακού Χάρτη».

Στο ομαδικό ανδρών:

Τύπος πρόκρισης: Θα μετρήσει ο ειδικός πίνακας αξιολόγησης των εθνικών ομάδων και συγκεκριμένα αυτός του Δεκεμβρίου 2018

Θέσεις πρόκρισης: Οι 11 καλύτερες ομάδες σύμφωνα με το Special Team Ranking List του Δεκεμβρίου 2018. Συν τη διοργανώτρια χώρα, η οποία περνάει απευθείας

Στο απλό ανδρών:

Τύπος πρόκρισης: Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2018, που θα γίνει στο Αλικάντε της Ισπανίας στο διάστημα 18 με 23 Σεπτεμβρίου.

Ο διεθνής πίνακας αξιολόγησης και συγκεκριμένα αυτός του Μαρτίου 2019

Θέσεις πρόκρισης: Οι οκτώ (8) αθλητές, που θα έχουν τερματίσει πιο ψηλά στο απλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2018.

Ένας (1) με την υψηλότερη θέση στον πίνακα αξιολόγησης (από αυτούς φυσικά, που δεν έχουν προκριθεί με το πρώτο κριτήριο), σύμφωνα με τo ITTF World Ranking List του Μαρτίου 2019.

Ανά Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή μπορούν μέχρι δύο (2) αθλητές να μετάσχουν στο αγώνισμα.

Οι αθλητές, που θα πάρουν μέρος στο απλό ανδρών, θα φτάσουν, όπως προαναφέραμε, τους 52. Αυτό το νούμερο θα συμπληρωθεί όταν υπολογιστεί η αναλογία στον μάξιμουμ αριθμό συμμετοχών με τους προαναφερόμενους περιορισμούς για κάθε Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή και για κάθε event. Οι 12 χώρες, που θα είναι στο ομαδικό, θα έχουν έως δύο (2) αθλητές στο απλό.

Οι 16 χώρες, που θα εκπροσωπούνται στο διπλό μικτό, θα μπορούν να έχουν κι έναν (1) αθλητή στο απλό (αν δεν καλύπτουν το κριτήριο από τη συμμετοχή στο ομαδικό). Με βάση αυτό τον υπολογισμό οι διοργανωτές αποφάσισαν να διαθέσουν ακόμα τρεις (3) θέσεις για το απλό και τις ονόμασαν Universality places. Τις χώρες, που θα λάβουν αυτά τα τρία «εισιτήρια» πρόκρισης, θα τις επιλέξουν οι διοργανωτές και θα τις έχουν ανακοινώσει μέχρι τις 5 Μαρτίου 2019.

Στο ομαδικό γυναικών:

Ισχύουν τα προαναφερόμενα με τους άνδρες για το αντίστοιχο αγώνισμα

Στο απλό γυναικών:

Ισχύουν ακριβώς τα ίδια με τους άνδρες

Στο διπλό μικτό:

Τύπος πρόκρισης:

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Αλικάντε τον Σεπτέμβριο του 2018

Πίνακας αξιολόγησης της I.T.T.F. για το διπλό μικτό. Έκδοση Μαρτίου 2019

Θέσεις πρόκρισης: Τα οκτώ (8) καλύτερα ζευγάρια σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019

Τα επτά (7) ζευγάρια, από αυτά που δεν προκρίθηκαν με το πρώτο κριτήριο, που είναι πιο ψηλά στο World Mixed Doubles Ranking List στη 1 Μαρτίου 2019.

Η διαθεσιμότητα των θέσεων για τη διοργανώτρια χώρα:

Τρεις αθλητές στο ομαδικό ανδρών

Τρεις αθλήτριες στο ομαδικό γυναικών

Δύο αθλητές στο διπλό μικτό

Οι τρεις αθλητές και οι ισάριθμες αθλήτριες, που θα κατακτήσουν το χρυσό, το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο στο Μινσκ θα πάρουν αυτόματα το εισιτήριο για το Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο. Επίσης, η πρωταθλήτρια ομάδα στο ομαδικό ανδρών και η πρωταθλήτρια στο ομαδικό γυναικών θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Την πρόκριση για το Τόκιο θα πάρει τέλος το ζευγάρι, που θα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο διπλό μικτό.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ