ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Οι πρωταθλητές στη Β' Εθνική και τις τοπικές διασυλλογικές κατηγορίες

Οι πρωταθλητές στη Β' Εθνική και τις τοπικές διασυλλογικές κατηγορίες

Δείτε όλους τους πρωταθλητές και τις ομάδες που προβιβάστηκαν και υποβιβάστηκαν από Β' εθνική και τοπικά.

Τις τελικές βαθμολογίες στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Β' Εθνικής και των τοπικών κατηγοριών ανακοίνωσε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Τα πρωταθλήματα ήταν περισσότερα από κάθε άλλη σεζόν τα τελευταία χρόνια, καθώς υπήρχαν και τα τοπικά για τη Βόρεια και τη Δυτική Ελλάδα.

Η φετινή διαδικασία για όλα τα διασυλλογικά ολοκληρώνεται το άλλο Σαββατοκύριακο (1 και 2 Απριλίου) με τα μπαράζ για Α1-Α2, Β' Εθνική όπως και αγώνες κατάταξης.

Οι εξελίξεις στους άνδρες

Στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Αττικής αναδείχτηκε νικητής ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς, που συγκέντρωσε 34 βαθμούς. Τη 2η θέση κατέλαβε ο Ζήνων Γλυφάδας με 32 βαθμούς και την 3η η ΑΕΚ, η οποία υπερίσχυσε στην ισοβαθμία του Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά. Είχαν από 31 βαθμούς, αλλά στα επί μέρους ματς των μεταξύ τους αναμετρήσεων η Α.Ε.Κ. ήταν στο 6-5. Οι τρεις πρώτες ομάδες της κατηγορίας πάνε το άλλο Σαββατοκύριακο στα μπαράζ ανόδου για την Α2.

Στην Α' Αττικής κυριάρχησε με το απόλυτο των νικών σε 18 αγώνες ο Δ.Α.Ο. Ταύρου. Μάζεψε 36 βαθμούς. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Πανιώνιος Γ.Σ. με 33 βαθμούς και στην 3η ο Γ.Α.Ο. Πειραιά με 31.

Στη Β' Αττικής πρώτευσε ο Α.Σ. ΑΛΦΑ με 31 βαθμούς. Έναν βαθμό πίσω του βρέθηκε ο Α.Ο. Άρης 2006 (30) και στην 3η θέση ήταν η Α.Ε. Νέας Κηφισιάς με 28.

Στη Γ' Αττικής σχηματίστηκαν δύο γκρουπ. Στο 1ο επικράτησε στην ισοβαθμία ο Α.Σ. Αιγυπτιώτες. Είχε 18 βαθμούς μαζί με τον Δ.Α.Ο. Καματερού. Στα μεταξύ τους παιχνίδια είχαν από μία νίκη με 4-2, αλλά και το ίδιο σκορ ακόμα και στα σετ! Έτσι μέτρησαν οι πόντοι όπου οι Αιγυπτιώτες ήταν καλύτεροι με 414 υπέρ και 350 κατά! Την 3η θέση πήρε ο Α.Σ. Μεσογειακός με 16 βαθμούς. Στο 2ο γκρουπ κατέκτησε την πρωτιά ο Αθηναϊκός με 24 βαθμούς. Τον ακολούθησαν ο Α.Ο. Κορωνίδα Γαλατσίου με 22 και ο Α.Ο. Ιλισσός Καλλιθέας με 19. Δεκαεννέα βαθμούς είχε και ο Γ.Α.Σ. Χολαργού αλλά υστέρησε στην ισοβαθμία με τον Ιλισσό. Η τελική κατάταξη της κατηγορίας θα προκύψει από τα χιαστί ματς της ερχόμενης εβδομάδας.

Στη Β' Εθνική Βόρειας Ελλάδας έφτασε στην πρωτιά η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης με 32 βαθμούς. Τη 2η θέση (που επίσης οδηγεί στα μπαράζ ανόδου για την Α2 εθνική κατηγορία) κατέκτησαν οι Σάρισες Φλώρινας με 28 βαθμούς και την 3η ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας έπειτα από ισοβαθμία με τον Π.Α.Σ. Εχέδωρος στους 24 βαθμούς (συντελεστή +1 από τα επί μέρους ματς των μεταξύ τους αναμετρήσεων).

Στο Α' Τοπικό Βόρειας Ελλάδας τερμάτισε 1ος ο Απόλλων Καλαμαριάς με 31 βαθμούς. Τον ακολούθησαν ο Α.Ο. Πολύγυρου με 29 και ο Αίας Ευόσμου με 28 βαθμούς.

Στο Β' Τοπικό Βόρειας Ελλάδας είναι 1ος ο Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας με 27 βαθμούς. Ο Α.Φ.Θ. Άδωνις και το Πέρα Θεσσαλονίκης ισοβάθμησαν στους 25 και στα μεταξύ τους παιχνίδια ήταν καλύτερος στο σύνολο ο Άδωνις με σκορ 7-5.

Στο Γ' Τοπικό Βόρειας Ελλάδας ανακηρύχτηκε νικητής ο Α.Ο. Θέρμης Θερμαίος με 22 βαθμούς. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν ο Α.Ο. Βόλου Ιάσων με 21 και ο Μ.Α.Σ. Αετός Θεσσαλονίκης με 20 βαθμούς.

Στη Β' Εθνική Δυτικής Ελλάδας αναδείχτηκε πρωταθλητής ο Ο.Ε.Α. Κορινθίας ο Λέων και θα διεκδικήσει το κάτι παραπάνω στα μπαράζ. Εμφάνισε 36 βαθμούς και πήρε αήττητος τον τίτλο. Τη 2η θέση κατέλαβε ο Α.Ο. Ξυλοκάστρου με 33 βαθμούς και την 3η ο Αναγεννησιακός Πατρών με 30.

Στο Α' Τοπικό Δυτικής Ελλάδας είναι νικήτρια η Α.Ε.Κ. Πατρών. Μάζεψε τους ίδιους βαθμούς με τον Ακαρνάν Αγρινίου (19), όμως υπερίσχυσε στα μεταξύ τους παιχνίδια (νίκη 4-0, ήττα 4-3). Τρίτος ήρθε ο Φαέθων Α.Ο. με 14 βαθμούς.

Στη Β' Εθνική Λοιπής χώρας ο Γ.Α.Σ. Λέσβου επικράτησε στο 1ο γκρουπ αντί του Ποσειδώνα Τήνου (4 και 2 βαθμοί αντίστοιχα) και ο Ο.Α.Α. Ηρακλείου στο 3ο αντί του Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου (πάλι 4 και 2 βαθμοί αντίστοιχα). Στο 2ο γκρουπ, όπου μετείχαν ομάδες της Χίου, πρώτευσε ο Μ.Ε.Σ. Νενήτων Βοκαριά με 12 βαθμούς. Τη 2η θέση πήρε ο Παγχιακός Γ.Σ. με 10. Στην Αθήνα θα γίνουν την άλλη εβδομάδα τα προ-μπαράζ για τον τελικό νικητή από τα νησιά, που θα μπορεί να παίξει αργότερα και στα παιχνίδια ανόδου.

Οι εξελίξεις στις γυναίκες

Στη Β' Εθνική Αττικής αναδείχτηκε πρωταθλητής ο Α.Ο. Καρέα με 35 βαθμούς. Έπονται ο Γ.Σ. Άρης Βούλας με 33 και ο Γ.Ο.Π. Παλάσκας με 32 βαθμούς. Ο Καρέας και ο Άρης έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ για την άνοδο στο διήμερο 1 και 2 Απριλίου.

Στην Α' Αττικής έγιναν δύο γκρουπ. Στο 1ο κυριάρχησε ο Παναθηναϊκός Α.Ο.. Προχώρησε αήττητος και συγκέντρωσε 24 βαθμούς. Τη 2η θέση πήρε ο Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας και την 3η ο Α.Σ. Αετοί Πόλης. Στο 2ο γκρουπ βρέθηκε στην κορυφή ένα άλλο μεγάλο σωματείο της Αθήνας, η Α.Ε.Κ. με 24 βαθμούς. Πίσω της τερμάτισαν ο Ζήνων Γλυφάδας με 20 και ο Α.Ο. Διονύσου με 18. Ο Διόνυσος ήταν από πάνω στα σετ σε ισοβαθμία με την Ένωση Ποντίων Μελισσίων. Κι εδώ οι τελικές θέσεις θα προκύψουν μετά τους αγώνες κατάταξης μεταξύ ομάδων των δύο γκρουπ.

Στη Β' Εθνική γυναικών Βόρειας Ελλάδας πήρε την 1η θέση ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας και θα διεκδικήσει την άνοδο στα μπαράζ. Παρουσίασε μόνο νίκες και συγκέντρωσε 24 βαθμούς. Ο Φάρος Αλεξανδρούπολης ισοβάθμησε με τον Ο.Ε.Α. Φλώρινας στους 20, αλλά είχε νικήσει στις μεταξύ τους συναντήσεις και στους δύο γύρους.

Στη Β' Εθνική Λοιπής χώρας έγιναν τρία γκρουπ. Προς το παρόν ολοκληρώθηκαν το 1ο και το 3ο. Στη Χίο επιβλήθηκε ο Μ.Ε.Σ. Νενήτων η Βοκαριά με 8 βαθμούς. Τον ακολούθησαν ο Παγχιακός Γ.Σ. και ο Φάρος Βαρβασίου Χίου με 5 (6 υπέρ-4 κατά για τον Παγχιακό στην ισοβαθμία). Στο 3ο γκρουπ, στην Πελοπόννησο, ήρθε 1ος ο Φαέθων με 4 βαθμούς έναντι 2 του Ίφιτου Πατρών. Στο 2ο γκρουπ οι αγώνες του Ο.Α. Χανίων με τον Ποσειδώνα Τήνου είναι να γίνουν την άλλη εβδομάδα στην Αθήνα πριν από τα μπαράζ. Εκεί θα βγει και ο τελικός νικητής από τη Λοιπή χώρα.

* Η Τεχνική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. επικύρωσε τη βαθμολογία στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών. Μετά τους δύο μηδενισμούς του Ο.Ε.Α. Έδεσσας, στις 18 και 19 Μαρτίου, ακύρωσε, βάσει κανονισμών, όλα τα παιχνίδια του και ανακοίνωσε την τελική βαθμολογία. Επί της ουσίας δεν άλλαξε τίποτα με αυτή την εξέλιξη, αφού η καταδικασμένη σε υποβιβασμό ομάδα της Έδεσσας είχε μόνο ήττες.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1. ΑΛΦΑ Καλλιθέας 19

2. Αθηνά Μαγκουφάνας 17

3. Εθνικός Αλ. 16

4. Γ.Α.Ο. Πειραιά 14

5. Φοίνικες Πάτρας 12 (2-0)

6. Π.Κ.Δ. Ταύρου 12 (0-2)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ