ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Οι "εκλεκτοί" για τους αγώνες με την Ολλανδία και τη Ρουμανία

Οι "εκλεκτοί" για τους αγώνες με την Ολλανδία και τη Ρουμανία

Οι "εκλεκτοί" των ομοσπονδιακών προπονητών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τους αγώνες με την Ολλανδία και τη Ρουμανία.

Ζεσταίνετα η ατμόσφαιρα από τις πρώτες εβδομάδες της αγωνιστικής δραστηριότητας για την περίοδο 2016-2017. Αυτό το Σαββατοκύριακο μπαίνει στην αφετηρία το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας και μάλιστα με μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακού-Δ.Α.Ο. Ταύρου στις γυναίκες και ελάχιστα 24ωρα μετά κάνουν οι εθνικές μας ομάδες την πρεμιέρα τους στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017 (European Championships Team Qualification).

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η 1η αγωνιστική των γκρουπ και η Ελλάδα έχει διπλή αποστολή. Η εθνική ανδρών θα υποδεχτεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Ολλανδία, ενώ οι γυναίκες θ’ αντιμετωπίσουν στο Βουκουρέστι τη Ρουμανία. Οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος ανακοίνωσαν τους αθλητές και τις αθλήτριες αντίστοιχα, που έχουν στα πλάνα τους για τα συγκεκριμένα ματς και δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Θυμίζουμε ότι και τα δύο αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα θ’ αγωνιστούν στην 1η κατηγορία των προκριματικών (τη λεγόμενη Championships Division).

Για το εναρκτήριο ματς του 7ου γκρουπ, όπου η Ελλάδα είναι επικεφαλής, ο Κώστας Βατσακλής ανακοίνωσε 5άδα. Μέσα σε αυτή είναι οι τρεις …σωματοφύλακες της ομάδας, οι δευτεραθλητές Ευρώπης του 2013 Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου και οι νεότεροι Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και Γιάννης Σγουρόπουλος. Στο τέλος θα δηλωθούν τρεις, καθώς δεν έχει αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής του κάθε αγώνα. Η αναμέτρηση με την Ολλανδία αρχίζει στις 7μ.μ.

Την αποστολή τους για την Ελλάδα γνωστοποίησαν και οι «Οράνιε». Θα στηριχτούν στους Ράικο Γκόμερς, Λόρενς Τρόμερ και Έβουντ Ουστβούντερ, ενώ στον πάγκο θα είναι ένα πολύ γνωστό πρόσωπο στον χώρο, η κινεζικής καταγωγής Λι Τζιάο, πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης στο απλό και το ομαδικό με την Ολλανδία. Στην Αθήνα θα έρθει και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ολλανδικής ομοσπονδίας του αθλήματος Κόεν Γιάκομπς. Στο γκρουπ της Ελλάδας βρίσκεται ακόμα η «χάλκινη» πρωταθλήτρια κόσμου του 2016 Αγγλία.

Οι γυναίκες έχουν κληρωθεί στο 2ογκρουπ και θα συναντήσουν δύο δυνατότερες ομάδες, την Ολλανδία και τη Ρουμανία. Είναι σημαντικό ωστόσο, που θα παίξουν μετά από πολύ καιρό στο κορυφαίο επίπεδο και θα κοιτάξουν ν’ αποδώσουν το καλύτερο δυνατό. Κάνουν αρχή την Τρίτη από το Βουκουρέστι και καθώς αποτελούν από μόνα τους εμπειρία αυτά τα ματς, θα είναι συνολική... απόλαυση το ξεχωριστό σκηνικό, που θα στηθεί.

Ο αγώνας θα φιλοξενηθεί σε μεγάλο στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης (στο Pangratti Main TV Studio RTV, όπως ανέφεραν στην ελληνική ομοσπονδία) και φυσικά θα μεταδοθεί ζωντανά. Ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, που θα κάνει το ντεμπούτο του στην εθνική γυναικών ως ομοσπονδιακός προπονητής πλέον, επέλεξε για τη ρουμανική πρωτεύουσα την Κατερίνα Τόλιου, τη Γεωργία Ζαβιτσάνου και τη Μαρία Χριστοφοράκη. Είναι οι τρεις αθλήτριες, που είχαν πάρει μέρος και στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης, τον περασμένο Απρίλιο στη Σουηδία.

Τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επανήλθαν στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.) ύστερα από τρία χρόνια. Έχουν ορίζοντα το επόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού, που θα διεξαχθεί το 2017 στο Λουξεμβούργο. Κάνουν εκκίνηση πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων της Βουδαπέστης (18-23 Οκτωβρίου). Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο και οι νικητές των συνολικά 10 γκρουπ της Championships Division θα εξασφαλίσουν παρουσία στην 1η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι 2ες ομάδες των γκρουπ θα δώσουν ματς πλέι οφ για 5 ακόμα θέσεις, ενώ οι 3ες θα πάνε στη 2η κατηγορία της διοργάνωσης του Λουξεμβούργου (Challenge Division).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ