ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Οι αντίπαλοι των Ελλήνων αθλητών στο Προολυμπιακό

Οι αντίπαλοι των Ελλήνων αθλητών στο Προολυμπιακό

Η κλήρωση των προκριματικών του γκρουπ του Προολυμπιακού τουρνουά ολοκληρώθηκε με τους Έλληνες αθλητές του πινγκ πονγκ να έχουν βατές κληρώσεις.

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα στο Χάλμσταντ η κλήρωση των προκριματικών γκρουπ και οι Έλληνες αθλητές έμαθαν τους αντιπάλους τους στην πρώτη φάση του Προολυμπιακού τουρνουά της Ευρώπης.

Σχηματίστηκαν από 16 γκρουπ σε άνδρες και γυναίκες και από τη διαδικασία, που θα γεμίσει το πρόγραμμα των δύο πρώτων ημερών αύριο και μεθαύριο, περνάνε οι Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη και Γεωργία Ζαβιτσάνου.

Δεκαέξι αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες θα βρεθούν, ως φαβορί, απευθείας στο 1ο στάδιο της διοργάνωσης και ανάμεσά τους είναι ο Παναγιώτης Γκιώνης νούμερο 13 των αγώνων. Η κλήρωση για τα ταμπλό της επόμενης φάσης θα γίνει μεθαύριο. Στο μεταξύ, οι τρεις πρώτοι/ες από τα γκρουπ θα προκριθούν στα νοκ άουτ και θα συναντήσουν τα 16 φαβορί για να συνεχιστεί το Προολυμπιακό με 64 συνολικά αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες.

Στους άνδρες ο Παπαγεωργίου είναι στο 1ο γκρουπ με τον πολιτογραφημένο Πολωνό Βανγκ Ζενκγί (επικεφαλής), τον Σέρβο Μάρκο Γέφτοβιτς και τον Κοσοβάρο Μπατόν Τσιτάκου.

Ο Κρεάνγκα κληρώθηκε στο 7ο γκρουπ. Έχει επικεφαλής έναν άλλο Κινέζο με υπηκοότητα ευρωπαϊκής χώρας, τον Βανγκ Γιανγκ από τη Σλοβακία και επίσης τον Ιταλό Μάρκο Ρεκ Νταλντόσο και τον Βούλγαρο Τεοντόρ Αλεξαντρόφ, τον οποίο γνώρισαν φέτος οι Έλληνες φίλαθλοι από τα παιχνίδια του με τη Φιλία Ορεστιάδας.

Στις γυναίκες η Τόλιου αρχίζει την προσπάθειά της από το 4ο γκρουπ των 3ων αθλητριών. Θ’ αντιμετωπίσει την (επικεφαλής) Σάο Γιένι, που αγωνίζεται με την πορτογαλική υπηκοότητα και την πολύ αξιόλογη Κροάτισσα Λία Ράκοβατς, από την οποία είχε χάσει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων το 2013.

Η Ζαβιτσάνου κληρώθηκε με πολύ γνωστές Ευρωπαίες αθλήτριες στο 6ο γκρουπ. Απέναντί της θα τεθούν η Ρουμάνα Ντανιέλα Ντοντεάν-Μοντέιρο (επικεφαλής), η Σέρβα Άνα Μαρία Έρντελι και η Ράχελ Ασβάντεν από την Ελβετία.

Η Χριστοφοράκη βρέθηκε στο 16ο γκρουπ και θα συναντήσει τη Γαλλίδα Καρόλ Γκρουντίς (επικεφαλής), τη Λιθουανή, πρών πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού γυναικών, Ρούτα Πασκουασκίνε και τη Νάταλι Μαρτσέτι από το Βέλγιο.

Το πρόγραμμα των αγώνων των διεθνών μας στο πρώτο στάδιο των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

1ο γκρουπ ανδρών:

Παπαγεωργίου-Τσιτάκου 12 Απριλίου, 11:00 (10:00 τοπική), Τραπέζι 2

Παπαγεωργίου-Γέφτοβιτς 12 Απριλίου, 16:00

Παπαγεωργίου-Βανγκ Ζενκγί 13 Απριλίου, 12:00

7ο γκρουπ ανδρών:

Κρεάνγκα-Αλεξαντρόφ 12 Απριλίου, 11:50

Κρεάνγκα-Νταλντόσο 12 Απριλίου, 16:50, Τραπέζι 2

Κρεάνγκα-Βανγκ Γιανγκ 13 Απριλίου, 12:50

4ο γκρουπ γυναικών:

Τόλιου-Σάο Γιένι 12 Απριλίου, 13:30 (12:30 τοπική)

Τόλιου-Ράκοβατς 12 Απριλίου, 18:30

6ο γκρουπ γυναικών:

Ζαβιτσάνου-Έρντελι 12 Απριλίου, 14:20, Τραπέζι 2

Ζαβιτσάνου-Νοντεάν Μοντέιρο 12 Απριλίου, 19:20

Ζαβιτσάνου-Ασβάντεν 13 Απριλίου, 15:20

16ο γκρουπ γυναικών:

Χριστοφοράκη-Πασκουασκίνε 12 Απριλίου, 15:10

Χριστοφοράκη-Γκρουντίς 12 Απριλίου 20:10

Χριστοφοράκη-Μαρτσέτι 13 Απριλίου, 16:10

* Η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος έχει ανακοινώσει ότι το διαδικτυακό Laola1.tv θα μεταδώσει όλους τους αγώνες από τα τραπέζια 1 και 2 συνεπώς οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν αύριο την ευκαιρία να δουν από ένα ματς του Παπαγεωργίου, του Κρεάνγκα και της Ζαβιτσάνου.

* Η Τόλιου θα βρεθεί σίγουρα στην επόμενη φάση από τη στιγμή, που είναι σε γκρουπ των 3ων αθλητριών. Εκείνη δίνει την Τρίτη και τους δύο αγώνες της, πάντως το γκρουπ τελειώνει την Τετάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ