ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

O Π.Σ.Α.Τ. βραβεύει τον Γιάννη Σγουρόπουλο

O Π.Σ.Α.Τ. βραβεύει τον Γιάννη Σγουρόπουλο

Η επιτραπέζια αντισφαίριση έχει τη χαρά και την τιμή να βρίσκεται γι’ άλλη μια φορά στα τιμώμενα αθλήματα της γιορτής του ΠΣΑΤ για τους καλύτερους αθλητές της χρονιάς. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος συμπεριλήφθηκε στις ειδικές βραβεύσεις της φετινής γιορτής.

Η επιτραπέζια αντισφαίριση έχει τη χαρά και την τιμή να βρίσκεται γι’ άλλη μια φορά στα τιμώμενα αθλήματα της καθιερωμένης γιορτής του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου για τους καλύτερους αθλητές της χρονιάς. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος συμπεριλήφθηκε στις ειδικές βραβεύσεις της φετινής γιορτής, η οποία θα γίνει την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής και θα του απονεμηθεί το έπαθλο του ανερχόμενου ταλέντου!

Ο Π.Σ.Α.Τ. ανακοίνωσε σήμερα τις πρώτες τιμητικές διακρίσεις για την ετήσια εκδήλωση και αφορούν σε πρόσωπα, τα οποία επιβραβεύονται για την προσφορά και δράση τους στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού. Η επιτραπέζια αντισφαίριση χαρίζει με συνέπεια τα τελευταία χρόνια σημαντικές στιγμές στη χώρα και μέσα από αυτόν τον θεσμό του Π.Σ.Α.Τ. βλέπει σταθερά ανάλογες επιβραβεύσεις. Ο 15άχρονος πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παίδων έκανε καταπληκτική χρονιά, έφτασε σε μεγάλες διεθνείς επιτυχίες και η απόφαση του Συνδέσμου των αθλητικών συντακτών να τον τιμήσει αποτελεί μία ξεχωριστή στιγμή, μία ακόμα ηθική ανταμοιβή των κόπων του, όπως και της προσπάθειας των γονιών του και όσων ανθρώπων τον έχουν βοηθήσει και τον βοηθούν στην εξέλιξή του.

Θυμίζουμε ότι στο μεγάλο event βραβεύονται οι κορυφαίοι αθλητές, ομάδες και προπονητές της χρονιάς, όπως αυτοί προκύπτουν από σχετική ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών-μελών του Π.Σ.Α.Τ. και παράλληλα τιμώνται άνθρωποι του αθλητισμού και πρωταγωνιστές του, με ειδική αναφορά στην κοινωνική προσφορά, την αθλητική προσφορά και το ήθος, το ευ αγωνίζεσθαι, αλλά και τα ανερχόμενα ταλέντα για τις σπουδές και τις επιδόσεις τους στον αθλητισμό. Το βραβείο για τον Σγουρόπουλο μάλιστα, δεν είναι το μοναδικό στοιχείο, που μαρτυρά ότι και το 2015 κύλησε θετικά για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

Από φέτος, ο Σύνδεσμος άλλαξε τον τρόπο ανάδειξης των κορυφαίων («στην κατεύθυνση της πλέον ολοκληρωμένης και αξιολογημένης ανάδειξης των υποψηφιοτήτων», όπως τόνισε) και στους 15 υποψήφιους αθλητές, που επέλεξε για την ψηφοφορία, με βάση τις διακρίσεις τους το 2015, συμπεριέλαβε και τον Παναγιώτη Γκιώνη. Ο λόγος βέβαια, ήταν το χάλκινο μετάλλιο του πρωταθλητή μας στο Ευρωπαϊκό Τοπ 16, που είχε γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο στο Μπακού. Η γιορτή των κορυφαίων του ελληνικού αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά το μακρινό 1954, έχει προγραμματιστεί ν’ αρχίσει στις 18:30 και θα μεταδοθεί ζωντανά από τα κανάλια Novasports.

Ο Σγουρόπουλος ήταν φέτος ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αθλήματος στις νεαρές ηλικίες. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των παίδων, που έγινε τον Οκτώβριο στο Μπουζάου της Ρουμανίας. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, τον Ιούλιο στη Μπρατισλάβα, έφτασε στις θέσεις 5-8 του διπλού παίδων κι έχασε στο καθοριστικό ματς για το μετάλλιο (συμπαίκτης του ο Λιθουανός Στανκεβίτσιους), ενώ πλασαρίστηκε στις θέσεις 9-16 του απλού παίδων. Στην ίδια διοργάνωση συνέβαλε καθοριστικά στην 7η θέση των παίδων στο ομαδικό και την άνοδο στην Α’ κατηγορία της Ευρώπης. Τον Μάρτιο στο Λινιάνο κατέλαβε την 3η θέση στο απλό παίδων του διεθνούς όπεν της Ιταλίας, που είναι ενταγμένο στο Global Junior Circuit της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Τον Νοέμβριο αναδείχτηκε νικητής στο απλό του κυπριακού τουρνουά ανδρών-γυναικών. Τον Απρίλιο κατάφερε να φτάσει στο νούμερο 20 της παγκόσμιας κατάταξης παίδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ