ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Ο Ουκρανός Κου Λέι αντίπαλος του Γκιώνη στο Top 16

Ο Ουκρανός Κου Λέι αντίπαλος του Γκιώνη στο Top 16

Τον πολιτογραφημένο Ουκρανό Κου Λέι θα αντιμετωπίσει ο Παναγιώτης Γκιώνης στον 1ο γύρο του Top 16 που διεξάγεται στην Ελβετία.

Οι καλύτεροι Ευρωπαίοι αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης παίρνουν θέση από αύριο το πρωί στα τραπέζια του Salle Omnisport du Pierrier στο Μοντρό της Ελβετίας και κυνηγούν τη διάκριση στο Top 16 της Ευρώπης για το 2018.

Ανάμεσά τους ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο οποίος μετέχει σταθερά στο ιστορικό ατομικό τουρνουά από το 2014 και με οδηγό το χάλκινο μετάλλιο του 2015 θα επιδιώξει την υψηλή θέση.

Στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων έγινε αργά το απόγευμα η κλήρωση στα ταμπλό των ανδρών και των γυναικών. Ο Έλληνας αμυντικός πήγε στο πάνω μέρος του ταμπλό και θα βρει μπροστά του τον Κου Λέι. Πρόκειται για τον πολιτογραφημένο Ουκρανό που είχε κατακτήσει την 3η θέση στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, το 2015 στο Μπακού, νικώντας σε εκείνη την πορεία του και τον Έλληνα πρωταθλητή.

Ο Λέι ήταν στους αναπληρωματικούς για τη φετινή διοργάνωση και μπήκε στη λίστα έπειτα από ακύρωση του Μάρκος Φρέιτας. Ο Πορτογάλος, που είχε αναδειχτεί νικητής του Top 16 το 2014, απουσιάζει τελικά γιατί αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Η κλήρωση θεωρείται καλή, με δεδομένο ότι ο Γκιώνης απέφυγε κάποιους αθλητές, που αποδίδουν εξαιρετικά απέναντι στην άμυνα. Το αρνητικό είναι ότι εφόσον προχωρήσει στα προημιτελικά, θα συναντήσει εκτός απροόπτου τον κάτοχο των τριών τελευταίων Top 16, τον Γερμανό Ντιμίτρι Οβτσάροφ.

Το σύστημα διεξαγωγής είναι αλλαγμένο και προβλέπει νοκ άουτ ματς από την αρχή και όχι γκρουπ, όπως γινόταν παραδοσιακά. Οι αγώνες στην ελβετική πόλη αρχίζουν αύριο στις 11:00 ώρα Ελλάδας και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Κυριακής.

Από το πρώτο ωράριο θα έχουν και τις δύο μέρες ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ (laola1.tv).

Τα ζευγάρια στο ταμπλό των 16

Ντιμίτρι Οβτσάροφ (Γερμανία)-Λιονέλ Βέμπερ (Ελβετία)

Παναγιώτης Γκιώνης (Ελλάδα)-Κου Λέι (Ουκρανία)

Τζόναθαν Γκροθ (Δανία)-Τιάγκο Απολόνια (Πορτογαλία)

Σιμόν Γκοζί (Γαλλία)-Αλεξάντερ Σιμπάεφ (Ρωσία)

Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (Λευκορωσία)-Κρίστιαν Κάρλσον (Σουηδία)

Ρούβεν Φίλους (Γερμανία)-Ματίας Κάρλσον (Σουηδία)

Εμανουέλ Λεμπεσόν (Γαλλία)-Μπάστιαν Στέγκερ (Γερμανία)

Τίμο Μπολ (Γερμανία)-Στέφαν Φέγκερλ (Αυστρία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ