ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Νίκησε την Μπογκόρια κι απέκτησε ξεκάθαρο πλεονέκτημα η Ενεμπόν

Νίκησε την Μπογκόρια κι απέκτησε ξεκάθαρο πλεονέκτημα η Ενεμπόν

Φαβορί για τη 2η θέση του 3ου γκρουπ και την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ επιτραπέζιας αντισφαίρισης έγινε η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα έναντι της Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη!

Φαβορί για τη 2η θέση του 3ου γκρουπ και την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ επιτραπέζιας αντισφαίρισης έγινε η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα έναντι της Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη! Χτες βράδυ έγινε στη Γαλλία το ματς μεταξύ των δύο ομάδων, η Ενεμπόν κατέβαλλε τους Πολωνούς με 3-0 και στο κλείσιμο του 1ου γύρου απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα για τη 2η προνομιούχο θέση από το γκρουπ.

Οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν πριν το ματς και τώρα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση η άλλοτε πρωταθλήτρια Γαλλίας. Δεν είναι τόσο ότι πήρε τη νίκη, αλλά ότι έπιασε το τέλειο χάνοντας μόνο ένα επί μέρους σετ, κάτι που μπορεί να της φανεί πολύ χρήσιμο σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας! Ο Γκιώνης έμεινε στην Αθήνα γιατί ταλαιπωρείται από θλάση α’ βαθμού στον δικέφαλο, ενώ ο Κρεάνγκα ήταν στο παιχνίδι και δεν χρησιμοποιήθηκε. Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ η Μπογκόρια «πλήρωσε» και την απουσία του Έλληνα αμυντικού.

Η κρίσιμη αναμέτρηση ήταν για την 3η αγωνιστική των γκρουπ. Έλειπε τελικά η ελληνική παρουσία από τον αγωνιστικό χώρο, όμως το ενδιαφέρον ήταν έντονο, έτσι κι αλλιώς. Κόντρα στην πλήρη Ενεμπόν η Μπογκόρια είχε γίνει αυτόματα αουτσάιντερ από τη στιγμή που δεν είχε στη διάθεσή της τον Γκιώνη, μάλιστα έκανε και αλλαγή τακτικής στο στήσιμο της τριάδας. Ο νεαρός Μίχαλτσικ, που αντικατέστησε τον 36άχρονο άσο, δεν μπήκε στη θέση 3 αλλά στη 2.

Ο Τσεν Τσίεν από την κινεζική Ταϊπέι όμως και ο Γάλλος, Ρομπινό, ήταν πολύ δυνατοί απέναντι στον Γκάο Νινγκ από τη Σιγκαπούρη και τον Πολωνό, Γκόραν αντίστοιχα κι έτσι γράφτηκε το 3-0. Το προβάδισμα στην Ενεμπόν είχε δώσει εύκολα ο Άγγλος, Πίτσφορντ, που μόλις την περασμένη Τρίτη στο Στόουκ είχε αγωνιστεί κόντρα στην Ελλάδα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (είχε χάσει από τον Παπαγεωργίου και είχε νικήσει τον Γκιώνη).

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ενεμπόν-Μπογκόρια 3-0:

Λίαμ Πίτσφορντ-Αρτούρ Μίχαλτσικ 3-0 (11-7, 11-3, 11-8)

Τσεν Τσίεν Αν-Γκάο Νινγκ 3-1 (11-8, 11-13, 11-9, 11-8)

Κουεντέν Ρομπινό-Ντάνιελ Γκόρακ 3-0 (11-9, 14-12, 12-10

Στο άλλο ματς του ομίλου η Σααρμπρίκεν νίκησε στη Γερμανία την τσεχική Οστράβα με 3-1 και αύξησε το απόλυτο των επιτυχιών. Πιθανότατα θα διατηρήσει την 1η θέση. Στην 4η αγωνιστική και την έναρξη του 2ου γύρου η Μπογκόρια θα παίξει στην Τσεχία με την Οστράβα στις 24 Νοεμβρίου, ενώ μία μέρα μετά η Ενεμπόν θα υποδεχτεί τη Σααρμπρίκεν. Θυμίζουμε ότι η 3η θέση στα γκρουπ οδηγεί στο E.T.T.U. Cup.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ C (ΣΕ 2 ΑΓΩΝΕΣ):

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. Σααρμπρίκεν 6

2. Ενεμπόν 5

---------------------------------------

3. Μπογκόρια 4

---------------------------------------

4. Οστράβα 3

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στα υπόλοιπα γκρουπ:

Για το γκρουπ Α:

Ανζέ (Γαλλία)-Οχσενχάουζεν (Γερμανία) 0-3

Όρενμπουργκ (Ρωσία)-Ρόσκλιντε (Δανία) 3-0

Για το γκρουπ Β:

UMMC (Ρωσία) Έσλοβ (Σουηδία) 3-2

Γκντανσκ (Πολωνία)-Ποντουάζ (Γαλλία) 0-3

Για το γκρουπ D:

Μπορούσια Ντίσελντορφ (Γερμανία)-Τορούν (Πολωνία) 3-0

Βάλτερ Βελς (Αυστρία)-Σαρτρ (Γαλλία) 1-3

ΜΙΑ ΝΙΚΗ-ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΤΟ ΟΥΓΓΡΙΚΟ ΟΠΕΝ

Στην Ουγγαρία στο μεταξύ και στην έναρξη της ελληνικής παρουσίας στο όπεν νέων, που γίνεται στο Σομπάτελι, καταγράφηκαν την Παρασκευή μία νίκη και μία ήττα. Ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης και ο Γεράσιμος Πετρής μετείχαν στην προκριματική φάση του ομαδικού παίδων και αποκλείστηκαν ως 2οι από το 7ο γκρουπ. Το πρωί επιβλήθηκαν άνετα με 3-0 της Σαουδικής Αραβίας χωρίς να χάσουν ούτε σετ στα επί μέρους ματς (με Πετρή και Χατζηλυγερούδη να πετυχαίνουν από μία νίκη και άλλη μία μαζί στο διπλό).

Το απόγευμα αναμετρήθηκαν με την Ουγγαρία 2, που ήταν επικεφαλής του γκρουπ. Υπήρχε διαφορά δυναμικότητας και κάμφθηκαν φυσιολογικά με 3-0. Την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό των «16» έπαιρνε μόνο η 1η ομάδα από κάθε γκρουπ. Σήμερα αρχίζουν το απλό και το διπλό παίδων. Θυμίζουμε ότι το τουρνουά είναι ενταγμένο στο Junior Circuit της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.).

* Στην 21η θέση, ισόβαθμη με την Ισπανία, είναι η εθνική ομάδα των ανδρών στο World Team Ranking του Νοεμβρίου (200 βαθμοί). Η εθνική γυναικών είναι στο νούμερο 39 μαζί με τη Λιθουανία και την Κολομβία (138 βαθμοί).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ