ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Νέα συνεργασία με τη γαλλική Ρουέν ο Παπαγεωργίου

Νέα συνεργασία με τη γαλλική Ρουέν ο Παπαγεωργίου

Η Γαλλία γίνεται και φέτος το φιλόξενο «σπίτι» στο εξωτερικό για τον Κώστα Παπαγεωργίου! Ο μόνιμος την τελευταία εξαετία πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών υπέγραψε στη Ρουέν

Η Γαλλία γίνεται και φέτος το φιλόξενο «σπίτι» στο εξωτερικό για τον Κώστα Παπαγεωργίου! Ο μόνιμος την τελευταία εξαετία πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών υπέγραψε στη Ρουέν, στην οποία αγωνίστηκε για ένα διάστημα και την περασμένη περίοδο. Αναζητούσε για καιρό μία καλή περίπτωση ξένου σωματείου ώστε να τη συνδυάσει ξανά με την παρουσία του στον Ολυμπιακό και την ελληνική Α1 και το πιο ουσιαστικό είναι ότι τη βρήκε σε γνώριμο περιβάλλον.

Επιπλέον, θα έχει για πρώτη φορά στην καριέρα του την ευκαιρία ν’ αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία ενός ξένου διασυλλογικού πρωταθλήματος! Η Ρουέν εξασφάλισε πέρσι (και με τη δική του συνδρομή) την άνοδο, φέτος έχει ήδη δώσει τους δύο πρώτους αγώνες της και η συμφωνία προβλέπει ότι ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας θα μετάσχει σε κάποια ματς στην Pro A. Είχε πρωτοβγεί στο εξωτερικό το 2001 για τη γερμανική Ραμστάιν. Έμεινε σε αυτή δύο σεζόν, γύρισε στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα χρόνια της διεθνούς καριέρας τον βρίσκουν μόνο στη Γαλλία. Με τη μεταγραφή του γίνονται 12 φέτος οι Έλληνες πρωταθλητές, που αγωνίζονται σε ομάδες της συγκεκριμένης χώρας.

Ο Παπαγεωργίου υπέγραψε σήμερα το νέο συμβόλαιο, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θα παίξει μερικά παιχνίδια στην 1η εθνική κατηγορία, αλλά εάν τον χρειαστεί το κλαμπ ίσως κάνει ορισμένες συμμετοχές και στην 3η κατηγορία (Νational 1) με τη 2η ομάδα της Ρουέν. Οι δύο πλευρές δεν είχαν σταματήσει τις επαφές όταν ολοκληρώθηκε η περασμένη σεζόν και πάντα άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργαστούν ξανά. Η ομάδα είχε τριάδα αξιόλογων παικτών, ήθελε έναν ακόμα δυνατό, απλά το αν θα προχωρούσε στην απόκτησή του εξαρτιόταν από τις οικονομικές της δυνατότητες. Τελικά βρήκε κάποιους χορηγούς κι έκανε την πρόταση στον Έλληνα άσο έστω και μετά την έναρξη του πρωταθλήματος.

"Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι βρίσκομαι για δεύτερη χρονιά στον ίδιο σύλλογο. Δεν θα χρειάζομαι χρόνο για να προσαρμοστώ κι επιπλέον ξέρω τους ανθρώπους της ομάδας, συνεργάστηκα άψογα πέρσι μαζί τους και κύλησαν όλα καλά και στο οικονομικό κομμάτι. Το ήθελα να μείνω στο ίδιο περιβάλλον γιατί τα τελευταία χρόνια άλλαζα συνεχώς ομάδα και ίσως θυμάστε ότι το 2014, που ήταν να μείνω στην Αμικάλ με τον Λαγογιάννη, ξαφνικά η ομάδα χρεοκόπησε και αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα", δήλωσε ο πολύπειρος διεθνής.

Η γαλλική ομοσπονδία είχε δώσει τότε παράταση στη μεταγραφική περίοδο, λόγω των οικονομικών προβλημάτων κάποιων σωματείων και ο Παπαγεωργίου κατάφερε να έρθει, έστω και την ύστατη στιγμή, σε συμφωνία με τη Ρουέν. Πήρε μέρος σε πέντε αγώνες στη 2η κατηγορία (Pro B) και είχε θετική παρουσία. Φέτος θα βρει συμπαίκτες τον πολιτογραφημένο Κροάτη Ταν Ρούι Βου, τον Ισπανό Χέσους Καντέρο και τον Κινέζο Σι Βέι Ντονγκ. Ύστερα από δύο αγωνιστικές στην Pro A η ομάδα έχει δύο βαθμούς από ισοπαλία με την Ενεμπόν (με απόντα από αυτό το ματς τον Καλλίνικο Κρεάνγκα).

Το διεθνές Raniking List του Οκτωβρίου

Στο μεταξύ, η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) εξέδωσε σήμερα τους πίνακες αξιολόγησης για τον μήνα Οκτώβριο και ο Παπαγεωργίου σημείωσε άνοδο μετά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τον βοήθησαν οι νίκες εναντίον καλών αθλητών στο ομαδικό και μετακινήθηκε στο νούμερο 146 από το 148 του Σεπτεμβρίου παίρνοντας 11 βαθμούς (πλέον έχει 1.932). Επίσης, ο Παναγιώτης Γκιώνης, που στο Εκατερίνμπουργκ πλασαρίστηκε στις θέσεις 5-8 του απλού, ήταν ωφελημένος βαθμολογικά, αλλά βρέθηκε δύο σκαλοπάτια χαμηλότερα λόγω της ανόδου άλλων αθλητών. Πήγε στην 25η θέση από την 23η, ωστόσο έφτασε τους 2.419 βαθμούς από τους 2.395 του προηγούμενου μήνα. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα είναι στο νούμερο 95 από το 85, ενώ ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος μετά την παρθενική παρουσία του στην κορυφαία διοργάνωση εμφανίζεται στο 497.

Στις γυναίκες είχε μεγάλο όφελος η Κατερίνα Τόλιου, η οποία πέτυχε στο Εκατερίνμπουργκ πολλές νίκες στο ομαδικό, ενώ προχώρησε και στη νοκ άουτ προκριματική φάση του απλού. Ανέβηκε στο νούμερο 244 από το 278 του Σεπτεμβρίου. Βελτιωμένη σε θέσεις και η Αγγελίνα Παπαδάκη, που βρέθηκε στο νούμερο 314 (από 333), ενώ η Μαρία Χριστοφοράκη έπεσε στο 357 (από 350).

Οι θέσεις των υπόλοιπων διεθνών από τους πίνακες αξιολόγησης της μεγάλης κατηγορίας: Στους άνδρες ο Γιάννης Σγουρόπουλος είναι στο 688 (από 724), ο Νίκος Αντωνιάδης στο 847 (από 831), ο Στράτος Δαμιανής στο 911 (από 898), ο Γιώργος Σταματούρος στο 921 (από 998), ο Βασίλης Αντωνιάδης στο 1.104 (από 1.100) και ο Δημήτρης Κορδούτης στο 1.179 (από 1.192). Θυμίζουμε ότι ο Σγουρόπουλος και ο Σταματούρος πήραν μέρος τον Σεπτέμβριο στο όπεν της Κροατίας και είχαν προχωρήσει μέχρι τον γύρο των «16» του απλού νέων. Στις γυναίκες η Ελένη Σοφρά μετακινήθηκε στο 572 (από 587), η Γεωργία Χατζηλυγερούδη στο 639 (από 658), η Ελισάβετ Τέρπου στο 818 (από 840) και η Έλλη Φίσερ στο 836 (από 853).

* Άνοδο και στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης των παίδων είχε ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Ο 15χρονος αθλητής, που ετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο Τοπ 10 της Ευρώπης (Μπουζάου-Ρουμανία, 16-18 Οκτωβρίου), αναρριχήθηκε στο νούμερο 32 από το 39 του Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ