ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Μία νίκη-μία ήττα ο Κρεάνγκα στη φετινή του αρχή στη Γαλλία

Kreanga joueur d'Hennebont. photo Manuel Hervé
Kreanga joueur d'Hennebont. photo Manuel Hervé W103M

Μετά το Τσάμπιονς Λιγκ ο Καλλίνικος Κρεάνγκα έδωσε και στη γαλλική λίγκα τα πρώτα φετινά παιχνίδια του με την Ενεμπόν. Διαβάστε τι έκανε ο Έλληνας πρωταθλητής. Προοπτική για την είσοδο του διπλού μικτού στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Μετά το Τσάμπιονς Λιγκ ο Καλλίνικος Κρεάνγκα έδωσε και στη γαλλική λίγκα τα πρώτα φετινά παιχνίδια του με την Ενεμπόν. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος το βράδυ της Τρίτης (8/9) αγωνίστηκε στο ισόπαλο 3-3 της περσινής δευτεραθλήτριας Γαλλίας, στην έδρα της, απέναντι στη Μπουλόν Μπιλανκούρ.

Ο παλιός πρωταθλητής Ευρώπης του διπλού ανδρών έδωσε δύο αγώνες και είχε μία νίκη και μία ήττα. Στα 44 χρόνια του έχει αρχίσει ορεξάτος μία ακόμα αγωνιστική περίοδο, παραμένει ανταγωνιστικός και θα κυνηγήσει το καλύτερο διατηρώντας υψηλούς στόχους και με την εθνική ομάδα και με το σωματείο του. Είδηση για την Ενεμπόν αποτελεί και η μεγάλη μεταγραφή του Ιάπωνα Κόκι Νίουα, που είναι νούμερο 12 στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών και 2 σε εκείνη των αθλητών έως 21 ετών!

Στην 1η αγωνιστική η άλλοτε πρωταθλήτρια Γαλλίας είχε τις πιθανότητες με το μέρος της στην αναμέτρηση με τη νεοφώτιστη Μπουλόν. Είχε άλλωστε, στη σύνθεσή της και τον σπουδαίο αριστερόχειρα Ιάπωνα, ο οποίος επιδεικνύει, μεταξύ άλλων, στο παλμαρέ του το χρυσό μετάλλιο στο απλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων το 2010 και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων του 2011, όπως και τα χάλκινα μετάλλια στο ομαδικό και το διπλό ανδρών στα Παγκόσμια πρωταθλήματα του 2012, του 2014 (στο ομαδικό) και του 2015 (ατομικό). Παρόλα αυτά το ντεμπούτο του Νίουα στη Γαλλία δεν ήταν ιδανικό, αφού περιλάμβανε μία νίκη και μία ήττα…

Ο Κρεάνγκα τοποθετήθηκε στη θέση 3 της ομάδας του και με το σκορ στο 1-1 έκαμψε την αντίσταση του Κινέζου Κάο Ζάι με 3-2 σετ. Έπαιξε ξανά στο τελευταίο επί μέρους ματς και δεν μπόρεσε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, καθώς ηττήθηκε με 3-0 από τον φορμαρισμένο Γάλλο διεθνή Εμανουέλ Λεμπεσόν (βρέθηκε κοντά στο να κατακτήσει το 2ο σετ, το οποίο έχασε στην παράταση).

Η μεγάλη ευκαιρία για την Ενεμπόν πάντως, χάθηκε στο 5ο στη σειρά ματς όταν ο Τσέχος Προκόπκοφ κάμφθηκε 3-2 σετ από τον Κάο, ενώ προηγήθηκε 2-0 και ήταν μία ανάσα από το να διαμορφώσει νίκη της ομάδας του με 4-1… Ο Νίουα είχε νικήσει νωρίτερα τον Άγγλο Ντρίκνχολ, αλλά στο πρώτο του παιχνίδι έχασε κι αυτός από τον Λεμπεσόν (Νο 76 στον κόσμο)! Ο εξαιρετικός Ιάπωνας αποκτήθηκε τις τελευταίες ημέρες και θα είναι ο ξένος της Ενεμπόν στη θέση του Τσεν Τσιέν Αν από την Ταϊπέι. Δεν έχει το δικαίωμα όμως, να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ διότι οι ομάδες έχουν δηλώσει τις λίστες των αθλητών.

Προοπτική για την είσοδο του διπλού μικτού στο Ολυμπιακό πρόγραμμα

Προοπτική να εισάγει στο ολυμπιακό πρόγραμμα από το 2020 και το αγώνισμα του διπλού μικτού δημιουργεί η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης! Ο πρόεδρος της I.T.T.F. Τόμας Βάικερτ είχε πρόσφατα συνάντηση με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο Γιοσίρο Μόρι και του εξήγησε λεπτομερώς την πρόταση, που υποβλήθηκε στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, να προστεθεί το διπλό μικτό στα υπάρχοντα αγωνίσματα του απλού και του ομαδικού! Στο κλείσιμο της συνάντησης ο επικεφαλής της I.T.T.F. τόνισε ότι έτυχε πολύ θερμής υποδοχής από τον πρόεδρο Μόρι, ότι έμεινε εντυπωσιασμένος με τις γνώσεις του για το πινγκ πονγκ και την ιαπωνική ομάδα και ότι «η πρωτοβουλία της παγκόσμιας ομοσπονδίας να μπει και το διπλό μικτό στους αγώνες του Τόκιο το 2020, είχε καλή υποδοχή και η ομάδα συνεργατών του αντιμετώπισε πολύ θετικά αυτή την ιδέα».

Επίσης, για να ελεγχθεί ο αριθμός των αθλητών στο Ολυμπιακό τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, η πρόταση σημειώνει ότι μόνο οι αθλητές που θα έχουν προκριθεί για τα υπόλοιπα τέσσερα αγωνίσματα θα μπορούν να παίξουν στο διπλό μικτό. Αν περάσει τελικά η πρόταση από τη Δ.Ο.Ε. τότε θα έρθει η στιγμή, που το άθλημα θα έχει όλα τα αγωνίσματά του στο Ολυμπιακό πρόγραμμα! Το λέμε αυτό διότι ως γνωστόν, το διπλό ανδρών και το διπλό γυναικών έγινε τελευταία φορά στην Αθήνα, όμως από το 2008 έχει παρουσία μέσα στο ομαδικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ