ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Μένει έξω από την Α1 ανδρών ο Παναθηναϊκός

Μένει έξω από την Α1 ανδρών ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός δεν δήλωσε έγκαιρα συμμετοχή στα πρωταθλήματα, μένει έξω από την Α1 των ανδρών και ξαναπέφτει αυτόματα στην Α2!

Απρόοπτο αρνητικό γεγονός σημάδεψε το πρώτο κομμάτι για τα φετινά διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Α1 εθνικής κατηγορίας. Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος δεν δήλωσε έγκαιρα συμμετοχή στα πρωταθλήματα, μένει έξω από την Α1 των ανδρών και ξαναπέφτει αυτόματα στην Α2!

Με παράταση μίας ημέρας η προθεσμία από την Ε.Φ.Ο. Επ.Α. για τις καθιερωμένες ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής έληξε τη Δευτέρα και ο μεγάλος και ιστορικός σύλλογος δεν δήλωσε στον απαιτούμενο χρόνο την ανδρική (στην Α1) και τη γυναικεία ομάδα του (στη Β΄ Εθνική Αττικής). Το έκανε την Τρίτη ζητώντας συγνώμη από την ομοσπονδία, όμως ήταν αργά. Η Τεχνική Επιτροπή πρόκειται να οριστικοποιήσει τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη στην κλήρωση των πρωταθλημάτων, την ερχόμενη Τετάρτη και το πλήγμα για τον Παναθηναϊκό έχει να κάνει κυρίως με το ανδρικό τμήμα, το οποίο κατέκτησε πέρσι την πρωτιά στην Α2 και το καλοκαίρι ενίσχυσε το ρόστερ του για να διεκδικήσει υψηλή θέση στην επάνοδό του στην Α1…

Η online δήλωση αποτελεί κλασική διαδικασία των τελευταίων χρόνων και η προθεσμία αναφέρεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της σεζόν, όπως και στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, που είναι από καιρό αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Οι δηλώσεις είχαν προγραμματιστεί για το διάστημα από 31 Αυγούστου έως και 6 Σεπτεμβρίου. Την Κυριακή το πρωί μπήκε στο σάιτ η σχετική υπενθύμιση και λίγες ώρες μετά δόθηκε παράταση μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου λόγω μικρού τεχνικού προβλήματος στην ιστοσελίδα.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού προφανέστατα ξεχάστηκαν και τελικά δήλωσαν συμμετοχή το μεσημέρι της Τρίτης όταν πια έγιναν δέκτες της απορίας πολλών φίλων του αθλήματος για τη μη δήλωση της ομάδας στην Α1…Αρχικά έστειλαν e-mail, επισύναψαν τη δήλωση του ανδρικού και του γυναικείου τμήματος και δικαιολογήθηκαν ότι καθυστέρησαν λόγω τεχνικού προβλήματος. Λίγη ώρα μετά με επίσημο έγγραφο επανέλαβαν ότι «τεχνικοί λόγοι μας οδήγησαν να μην καταθέσουμε τη δήλωση μέχρι το βράδυ της Δευτέρας» και συμπλήρωσαν: «Απολογούμαστε για την εκπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης συμμετοχής των ομάδων μας στα διασυλλογικά πρωταθλήματα. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως το ατόπημά μας και ζητάμε την ευγενική σας κατανόηση».

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Τεχνική Επιτροπή της ομοσπονδίας και θα εξετάσει το αίτημα. Δυστυχώς, ο Παναθηναϊκός, όπως φαίνεται, δεν θα μπορέσει να εκπροσωπηθεί στα φετινά διασυλλογικά πρωταθλήματα, θα υποβιβαστεί στις παρακάτω κατηγορίες (Α2 ανδρών και Α' Αττικής γυναικών αντίστοιχα) και αυτό θα έχει αντίκτυπο και στο άθλημα γενικότερα. Ενισχυμένος και με τον εν ενεργεία διεθνή και σημερινό πρωταθλητή Ελλάδας ομαδικού Λευτέρη Μάκρα ο Παναθηναϊκός θα βοηθούσε στο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο της Α1 κατηγορίας, θα μεγάλωνε τον συναγωνισμό του πρωταθλήματος, θα έφερνε φιλάθλους στο γυμναστήριο και φυσικά θα έκανε δυνατότερο και το κομμάτι της προβολής του αθλήματος από τα μέσα ενημέρωσης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ