ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Μένει έξω από τα πλέι οφ της Μπουντεσλίγκα η Μπορούσια του Γκιώνη!

Μένει έξω από τα πλέι οφ της Μπουντεσλίγκα η Μπορούσια του Γκιώνη!

Μειωμένες ελπίδες να βρεθεί στην πρώτη 4άδα και τα πλέι οφ της Μπουντεσλίγκα έχει η Μπορούσια Ντίσελντορφ. Για τη 17η αγωνιστική, η ομάδα του Παναγιώτη Γκιώνη ηττήθηκε 3-1 από την Μπεργκνέουσταντ και έμεινε 5η.

Μειωμένες ελπίδες να βρεθεί στην πρώτη 4άδα και τα πλέι οφ της Μπουντεσλίγκα έχει η Μπορούσια Ντίσελντορφ! Για τη 17η και προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος η ομάδα του Παναγιώτη Γκιώνη ηττήθηκε 3-1 από την Μπεργκνέουσταντ, με την οποία ισοβαθμούσε στην 4η θέση. Έμεινε 5η και στο φινάλε θέλει δική της νίκη (φυσιολογικά θα έρθει) και ήττα της Μπεργκνέουσταντ (δύσκολο να συμβεί) ώστε να ευνοηθεί στην ισοβαθμία και να μπει στα πλέι οφ για να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Ο 36άχρονος πρωταθλητής μας αγωνίστηκε την Κυριακή και θα είναι παρών και στην τελευταία αγωνιστική στις 28 Μαρτίου.

Γενικά για τους Έλληνες «ξενιτεμένους» περιλάμβαναν έντονη δράση οι τελευταίες ημέρες. Αγώνες για τις πρώτες εθνικές κατηγορίες σε Σουηδία (Φιλαρέτη Εξάρχου), Ιταλία (Λάουρα Νικουλάε), Γαλλία (Κατερίνα Τόλιου), αλλά και για τις χαμηλότερες κατηγορίες της Γαλλίας (Κώστας Λαγογιάννης, Κώστας Παπαγεωργίου, Τάσος Ρηνιώτης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Αγγελίνα Παπαδάκη, Μαρία Χριστοφοράκη και Γεωργία Ζαβιτσάνου). Αγώνες που βοηθούν πέντε από αυτούς τους αθλητές στην προετοιμασία τους για το Προολυμπιακό τουρνουά της Κωνσταντινούπολης, ενώ για τους περισσότερους από τους προαναφερόμενους ήταν και πρόβα για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, που θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Στην 1η κατηγορία της Γερμανίας η εξέλιξη ήταν πολύ αρνητική για την Μπορούσια. Η ομάδα, που από την αρχή της σεζόν έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς, είχε και στο πιο κρίσιμο σημείο σημαντική απουσία που της κόστισε. Ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης Τίμο Μπολ ήταν άρρωστος και δεν μπόρεσε να την ενισχύσει. Ο Γκιώνης τοποθετήθηκε στη θέση 3 και με καλή εμφάνιση νίκησε 3-0 σετ τον Γερμανό Μπενεντίκτ Ντούντα, από τον οποίο είχε χάσει 3-2 στον 1ο γύρο. Μάλιστα, ο Έλληνας πρωταθλητής εξακολουθεί να είναι αήττητος στον 2ο γύρο, κατά τον οποίο έχει δώσει 5 αγώνες. Ο Ινδός Καμάλ Ατσάντα όμως, γνώρισε δύο ήττες με 3-2 σετ (από Στέφεν Μένγκελ και Ρικάρντο Βάλτερ), ενώ ένα χαμένο ματς είχε ως 2ος παίκτης και ο Πάτρικ Φρανζίσκα, που τον τελευταίο καιρό είναι σε κακή κατάσταση. Ύστερα από τρεις ώρες η Μπορούσια έχασε 3-1 μπροστά σε 1.100 φίλους της, ζει πλέον ασυνήθιστα δυσάρεστη κατάσταση και οι άνθρωποί της δεν μπορούν να θυμηθούν αν και πότε έχουν μείνει ξανά έξω από την πρώτη 4άδα…

Στην κορυφή της βαθμολογίας και με εξασφαλισμένη θέση στα πλέι οφ ισοβαθμούν με 26 βαθμούς οι Οχσενχάουζεν, Φούλντα και Σααρμπρίκεν. Στην 4η θέση είναι η Μπεργκνέουσταντ με 20 βαθμούς και στην 5η η Μπορούσια και η Βέρντερ Βρέμης με 18. Στην τελευταία αγωνιστική η Μπορούσια παίζει εκτός έδρας με την ουραγό Γκρανβετέρμπαχ κι αναμένεται να πάρει τη νίκη, όμως είναι επίσης ζητούμενο να χάσει εντός έδρας η Μπεργκνέουσταντ από τη Μιλχάουζεν, η οποία βρίσκεται στην 8η θέση… Στην ισοβαθμία δεν μετράνε τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ή των τριών ομάδων, αλλά ο συντελεστής συν-πλην από τα σκορ στα συνολικά ματς του πρωταθλήματος. Εκεί οι πρωταθλητές Γερμανίας υπερτερούν σε οποιαδήποτε ισοβαθμία γιατί είναι στο +11, ενώ η Μπεργκνέουσταντ έχει μόλις +2 και η Βέρντερ +5...

Στη 2η κατηγορία γυναικών της Γαλλίας η Παρί ΤΤ της Κατερίνας Τόλιου έδωσε την Κυριακή το παιχνίδι με τη Σεν Πιερέζ 1, αντί για σήμερα Τρίτη, που είναι το κυρίως «μενού» της 10ης αγωνιστικής. Γνώρισε εκτός έδρας ήττα με 4-2 και άσχετα αν διατηρείται στην κορυφή της βαθμολογίας με 19 βαθμούς δυσκολεύει το έργο της για την πρωτιά και την άνοδο. Έχει συγκάτοικο την Ετιβάλ, αλλά έχει δώσει έναν αγώνα παραπάνω. Ελπίδες για την άνοδο πάντως, αφήνει και η 2η θέση, αφού όπως λένε στην Παρί, σε αυτή την περίπτωση θα παίξουν αγώνα μπαράζ με την προτελευταία της 1ης κατηγορίας. Στη συνάντηση με τη Σεν Πιερέζ (με την οποία έχει αγωνιστεί μία φορά στην Pro B η Χριστοφοράκη) η Τόλιου νίκησε τη Τζέσικα Γιαμάντα από τη Βραζιλία με 3-1 κι έχασε από την Κινέζα Ζανγκ Γινγκ με 3-0.

Στη Σούπερ κατηγορία γυναικών της Σουηδίας έγιναν η 4η και η 5η αγωνιστική για τη δεύτερη φάση με τη Στόρφορς της Φιλαρέτης Εξάρχου να σημειώνει δύο νίκες και να εξασφαλίζει την είσοδο στην τελική 6άδα. Είναι μάλιστα, 2η με 8 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Έσλοβ, που εμφανίζει με 10 βαθμούς το απόλυτο των νικών. Στην 3η θέση είναι η Σπαρβάγκεν με 7. Η Στόρφορς επικράτησε 6-1 της Γιούνο και 6-4 της Μαλαρένερτζι. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2012 ήταν βασική και στους δύο αγώνες και είχε μεγάλη συμβολή στα θετικά αποτελέσματα. Στην αναμέτρηση με τη Γιούνο πέτυχε δύο δύσκολες νίκες (στα πέντε σετ) στο απλό και είχε άλλη μία στο διπλό με συμπαίκτρια την Κριστιάνα Σάβα. Στον αγώνα με τη Μαλαρένερτζι άρχισε με δύο ήττες (από τη Ρουμάνα Αρίνα Σινγκεορζάν και τη Σουηδέζα Μικαέλα Κάρλσον), όμως μετά έκανε καθοριστικές νίκες. Στο διπλό ξανά με τη Σάβα έκαμψαν με 3-2 και 12-10 στο 5ο σετ τις Κάρλσον/Σινγκεορζάν), ενώ στο τελευταίο επί μέρους ματς επιβλήθηκε της Σουηδέζας Μαρί Πέρσον με 3-0. Στις αρχές Απριλίου θα γίνουν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές και θ’ ακολουθήσουν τα πλέι οφ.

Στη Serie A γυναικών της Ιταλίας έγινε το Σάββατο η 11η αγωνιστική. Μετά από καιρό ο Ζευς ενισχύθηκε πάλι με τη Λάουρα Νικουλάε και αυτό μέτρησε σημαντικά στο να επιστρέψει και στις νίκες. Κατέβαλλε εκτός έδρας τη Βαλεκαμόνικα με 4-0 και είναι στην 6η θέση με 8 βαθμούς. Η Νικουλάε σημείωσε δύο νίκες με 3-0 σετ.

Στη Γαλλία συνέχισαν στη δεύτερη φάση των πρωταθλημάτων τους οι ομάδες από την 3η έως την 6η κατηγορία, που έχουν στη σύνθεσή τους Έλληνες αθλητές. Σε όλες τις περιπτώσεις έγινε η 5η αγωνιστική των γκρουπ και απομένουν δύο ακόμα για το τέλος.

Στην 3η κατηγορία των ανδρών (National 1) η Ρουέν 2 επιστράτευσε ξανά τον Παπαγεωργίου. Είχε συμφωνήσει μαζί του ν’ αγωνιστεί και σε δεύτερο ματς μέσα στην εβδομάδα μετά από εκείνο στην Pro B προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα στην προσπάθεια για την παραμονή. Αυτό ακριβώς έγινε, καθώς η Ρουέν επικράτησε 8-3 της Τουρ στην έδρα της, ανέβηκε στην 4η θέση του 3ου γκρουπ με 10 βαθμούς και εξασφάλισε τον στόχο της «σωτηρίας». Στη δεύτερη εμφάνισή του στην κατηγορία ο Παπαγεωργίου ήταν πάλι άψογος με τρεις νίκες στο απλό και μία στο διπλό.

Επίσης στη National 1 και το 1ο γκρουπ η Αζέν του Ρηνιώτη και του Κ. Κωνσταντινόπουλου πρόσθεσε άλλη μία νίκη στο ενεργητικό της και ξεπέρασε με 8-2 εκτός έδρας την Μπαγιάρ Αρζεντάν 2. Παραμένει στην κορυφή με 14 βαθμούς κι έχει συγκάτοικο τη Λιλ. Την επόμενη αγωνιστική μάλιστα, στις 2 Απριλίου, οι δύο ομάδες παίζουν μεταξύ τους και όλα δείχνουν ότι η νικήτρια θα φτάσει στην πρωτιά και την άνοδο. Στον αγώνα με την Μπαγιάρ οι δύο Έλληνες είχαν από δύο νίκες στο απλό και συνέβαλαν καθοριστικά και αυτή τη φορά για την επικράτηση της ομάδας τους.

Στην ίδια κατηγορία η Καπέλ λα Γκραντ του Λαγογιάννη συνέχισε με ήττα στο 2ο γκρουπ. Κάμφθηκε με 8-1 στην έδρα της από τη 2η της βαθμολογίας Ναντ, έπεσε στην 6η θέση με 7 βαθμούς και παλεύει για την παραμονή. Ο 35άχρονος πρωταθλητής είχε δύσκολο έργο απέναντι στον πολύπειρο Ρουμάνο Καλούς και δυνατό νεαρό Γάλλο και υπέστη δύο ήττες.

Στην 4η κατηγορία (National 2) η Ρομάν του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου δεν είχε αγώνα αυτό το Σάββατο. Στο τελευταίο της ματς νίκησε εύκολα στην έδρα της 8-0 τη Λα Γκαρντ και διατηρείται στην κορυφή του 2ου γκρουπ με 13 βαθμούς.

Στην 3η κατηγορία γυναικών (National 1), η Σεν Πιερέζ 2 της Χριστοφοράκη και της Ζαβιτσάνου έχασε 8-2 στην έδρα της από την πρωτοπόρο Ισέν, η οποία έχεις στις τάξεις της εγνωσμένης αξίας αθλήτριες όπως η Πφιφέρ, η Γιανγκ και η Περίν. Ύστερα από 5 αγωνιστικές είναι στην 3η θέση του 2ου γκρουπ με 11 βαθμούς. Η Χριστοφοράκη είχε μία νίκη και μία ήττα στο απλό, η Ζαβιτσάνου υπέστη δύο ήττες στο διπλό, ενώ σημείωσαν και μία ήττα στο διπλό.

Στην 4η κατηγορία γυναικών της Γαλλίας (National 2) η Πασαζουά της Παπαδάκη έδωσε το ντέρμπι κορυφής με την Μπορντό και απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία με 7-7. Έτσι, οι δύο ομάδες συνεχίζουν μαζί στο ρετιρέ του 2ου γκρουπ με 14 βαθμούς και κυνηγούν την άνοδο. Η 26άχρονη πρωταθλήτρια εμφάνισε δύο νίκες και μία ήττα στο απλό και άλλη μία νίκη στο διπλό.

Στην 6η κατηγορία ανδρών της χώρας τέλος (την Prenational), η Σελονκούρ δεν χρειάστηκε αυτή την αγωνιστική τη συνδρομή του Αντώνη Μαλινάκη. Συνέχισε με νικηφόρο αποτέλεσμα και εξακολουθεί να προηγείται στο 3ο γκρουπ με μοναδικό στόχο την άνοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ