ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Μεγάλο βήμα για μπαράζ ανόδου από την Αζέν των Ρηνιώτη, Κ. Κωνσταντινόπουλου

Μεγάλο βήμα για μπαράζ ανόδου από την Αζέν των Ρηνιώτη, Κ. Κωνσταντινόπουλου

Η Αζέν του Τάσου Ρηνιώτη και του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου βρίσκεται πολύ κοντά στα μπαράζ για την άνοδο στη 2η εθνική κατηγορία της χώρας.

Χρόνια τώρα πρεσβευτές της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Γαλλία ζουν επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο. Φυσιολογικά αναμενόταν κάτι τέτοιο και φέτος στις national κατηγορίες (από 3η έως 5η), από τη στιγμή που αγωνίζονται εκεί πολλοί πρωταθλητές μας και η τελευταία σημαντική εξέλιξη είναι ότι η Αζέν του Τάσου Ρηνιώτη και του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου βρίσκεται πολύ κοντά στα μπαράζ για την άνοδο στη 2η εθνική κατηγορία της χώρας.

Έδωσε την Κυριακή το παιχνίδι της για την 6η και προτελευταία αγωνιστική στο 1ο γκρουπ της 3ης κατηγορίας (Νational 1) και η νέα νίκη την έφερε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας. Εφόσον το ερχόμενο Σάββατο κρατήσει τα κεκτημένα θα πάει σε έξτρα ματς με νικητές των άλλων γκρουπ για να διεκδικήσει την άνοδο. Στη Γερμανία εξάλλου, και στο κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο, ξεκαθάρισε ότι αντίπαλος της Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη στον τελικό της Μπουντεσλίγκα θα είναι η Σααρμπρίκεν.

Στην 3η κατηγορία της Γαλλίας οι συναντήσεις για την 6η αγωνιστική της 2ης φάσης είχαν γίνει από τις αρχές Απριλίου, αλλά το ντέρμπι κορυφής της Αζέν με τη Λιλ είχε προγραμματιστεί για τις 24 του μήνα. Έγινε στην έδρα της πρώτης και σε εορταστικό μάλιστα τόνο λόγω της ξεχωριστής σημασίας του. Η Αζέν επικράτησε με 8-4, διατήρησε το αήττητο στη νέα φάση του πρωταθλήματος και βρέθηκε στην 1η θέση της κατάταξης με 17 βαθμούς. Πίσω της είναι η Λιλ και η Τουρ με 15 και στο τελευταίο ματς του γκρουπ, κόντρα στη Βιλνέβ εκτός έδρας, της αρκεί νίκη ή ισοπαλία για να διατηρήσει την πρωτιά.

Σε αυτή την περίπτωση θα παίξει μπαράζ ανόδου για δύο προνομιούχες θέσεις με τις νικήτριες ομάδες των υπόλοιπων τριών γκρουπ. Στην αναμέτρηση με τη Λιλ ο Ρηνιώτης σημείωσε δύο νίκες, ο Κωνσταντινόπουλος μία και δέχτηκαν το θερμό χειροκρότημα των φίλων της ομάδας. Πολύ αποτελεσματικός ήταν ο καταξιωμένος Αργεντινός Λιου Σονγκ, ο οποίος πέτυχε τρεις νίκες στο απλό και άλλη μία στο διπλό. Στις 30 του μήνα τελειώνουν τα γκρουπ και για τους άλλους Έλληνες πρωταθλητές, που παίρνουν μέρος στις national κατηγορίες και υπάρχουν στο πρόγραμμα κι άλλα πολύ σημαντικά παιχνίδια για άνοδο ή παραμονή.

Μεγάλο βήμα για μπαράζ ανόδου από την Αζέν των Ρηνιώτη, Κ. Κωνσταντινόπουλου

Στη Γερμανία προέκυψε την Κυριακή το ζευγάρι του τελικού των πλέι οφ. Η Μπορούσια είχε εξασφαλίσει από το πρώτο ματς ουσιαστικά την πρόκριση, αφού είχε επιβληθεί εντός έδρας της Φούλντα με 3-0 χωρίς να χάσει σετ. Ο επαναληπτικός ημιτελικός είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, πάντως η Μπορούσια έδωσε πάλι τον καλύτερο εαυτό της και σημείωσε νέα νίκη με 3-1. Το ερώτημα ήταν ποια θα βρει αντίπαλο στον τελικό. Αυτή θα είναι η Σααρμπρίκεν, η οποία με σκορ 3-0 στην έδρα της ανέτρεψε την ήττα με 3-2 στον πρώτο αγώνα από την Οχσενχάουζεν. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου στη Φρανκφούρτη.

Στη Φούλντα η Μπορούσια αγωνίστηκε με τους Μπολ, Ασάντα και Γκιώνη. Ο Έλληνας πρωταθλητής, που δεν είχε χρησιμοποιηθεί στο πρώτο ματς, τοποθετήθηκε στη θέση 1. Αρχικά έχασε με 3-2 σετ από τον διεθνή Δανό Τζόναθαν Γκροθ, που πρόσφατα πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το Προολυμπιακό του Χάλμσταντ και μετά επικράτησε 3-2 του Κινέζου (επίσης αμυντικού) Γουάνγκ Σι διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. Η Μπορούσια θα υπερασπιστεί σ’ έναν μήνα τα πρωτεία της και ο Γκιώνης θέλει πολύ να ολοκληρώσει μ’ έναν ακόμα τίτλο τη διετία του στην ομάδα του Ντίσελντορφ.

Ο ημιτελικός της Σααρμπρίκεν με την Οχσενχάουζεν είχε τεράστιο ενδιαφέρον μετά το 3-2 του πρώτου αγώνα. Η Σααρμπρίκεν ήταν πολύ αποδοτική στη ρεβάνς και ανέτρεψε την κατάσταση με το εμφατικό 3-0. Στηρίχτηκε στον Πορτογάλο Τιάγκο Απολόνια, τον Σλοβένο Μπόγιαν Τόκιτς και τον Γάλλο Αντριέν Ματενέ.

* Στην Α1 εθνική κατηγορία γυναικών της Ιταλίας ολοκλήρωσε τα παιχνίδια του ο Ζευς της Λάουρα Νικουλάε. Ύστερα από 14 αγώνες μάζεψε 9 βαθμούς και αρκέστηκε στην 6η θέση εξασφαλίζοντας σχετικά εύκολα την παραμονή. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν χρειάστηκε την παρουσία της έμπειρης πρωταθλήτριας στα δύο τελευταία ματς του Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ