ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Με Φρέιτας στη 16άδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Γκιώνης

Με Φρέιτας στη 16άδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Γκιώνης

Τον Μάρκος Φρέιτας θ’ αντιμετωπίσει ο Παναγιώτης Γκιώνης στον γύρο των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μετά τις δύο νίκες στο γκρουπ και τη δυναμική είσοδο στη δεύτερη φάση το θεωρητικά καλό είναι ότι θ’ απέφευγε κάποιο από τα πρώτα τέσσερα φαβορί και τελικά η κλήρωση τον φέρνει αντιμέτωπο με τον αριστερόχειρα Πορτογάλο, νούμερο 5 της διοργάνωσης.

Ο Φρέιτας ήταν φιναλίστ πριν από λίγο καιρό στον τελικό του απλού του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Εκαερίνμπουργκ, ενώ το 2014 κατέκτησε την 1η θέση στο Europe Cup. Ο αγώνας γίνεται αύριο στις 12:00 ώρα Ελλάδας (11:00 τοπική) και μεταδίδεται ζωντανά από το διαδικτυακό πρόγραμμα ittf.com/ittv/. Αν ο Έλληνας πρωταθλητής πάρει τη νίκη πιθανότατα θα συναντήσει στα προημιτελικά τον Κινέζο παγκόσμιο πρωταθλητή Μα Λονγκ. Το νούμερο 1 των αγώνων αντιμετωπίζει στη 16άδα τον Αιγύπτιο Ομάρ Ασάρ.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια του 1ου γύρου:

Κόκι Νίουα (Ιαπωνία)-Ρόμπερτ Γκάρντος (Αυστρία)

Γκάον Νινγκ (Σιγκαπούρη)-Ντιμίτρι Οβτσάροφ (Γερμανία)

Τζουν Μιζουτάνι (Ιαπωνία)-Άντον Σέλμπεργκ (Σουηδία)

Γκουστάβο Τσουμπόι (Βραζιλία)-Τανγκ Πενγκ (Χονγκ Κονγκ)

Τσουάν Τσι Γιουάν (Ταϊπέι)-Κρίστιαν Κάρλσον (Σουηδία)

Φαν Ζεντόνγκ (Κίνα)-Σιμόν Γκοζί (Γαλλία)

* Ο Γκοζί προκρίθηκε ως 2ος από το γκρουπ του Γκιώνη νικώντας στην 3η αγωνιστική τον Αμερικανό Τζίμι Μπάτλερ με 4-0 σετ.

* O Ινδός συμπαίκτης του Γκιώνη στη Μπορούσια, ο Καμάλ Ασάντα δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί σε καλή κατάσταση μετά την αποθεραπεία του από τον σοβαρό τραυματισμό και αποκλείστηκε χωρίς να πάρει σετ στο 4ο γκρουπ.

* Ο αποκλεισμός του Πορτογάλου Τιάγκο Απολόνια ήταν η έκπληξη των προκριματικών. Το νούμερο 10 του τουρνουά έμεινε έξω με τριπλή ασυνήθιστη ισοβαθμία από το 2ο γκρουπ, στο οποίο ήταν επικεφαλής. Αντιμετώπισε τον Αιγύπτιο Ασάρ και τον Βραζιλιάνο Τσουμπόι και είχαν όλοι από μία νίκη και μία ήττα με 4-3 σετ! Μέτρησαν οι πόντοι και ευνοήθηκαν ο Τσουμπόι (ήρθε 1ος) και ο Ασάρ!

* Ο 49χρονος Γιόργκεν Πέρσον είναι το τιμώμενο και πλέον δημοφιλές πρόσωπο στο Χάλμσταντ. Βλέπετε, το Παγκόσμιο Κύπελλο γίνεται στην πόλη όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει αυτός ο θρύλος της παγκόσμιας επιτραπέζιας αντισφαίρισης με τις κορυφαίες διακρίσεις σε όλα τα μεγάλα ραντεβού. Χτες τιμήθηκε και με το να δει τη φωτογραφία του σε ειδικό χώρο του γυμναστηρίου, που ονομάστηκε «Wall of fame». Ήταν δε, μόλις το δεύτερο πρόσωπο, που είχε τη φωτογραφία του στην κορυφή του …δοξασμένου τείχους, μαζί με τον παλιό Σουηδό αθλητή του χάντμπολ Μπενγκ Μπόνα Χάνσον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ