ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Με δύο ντέρμπι θα κάνει αρχή η Α1 εθνική κατηγορία γυναικών

Με δύο ντέρμπι θα κάνει αρχή η Α1 εθνική κατηγορία γυναικών

Τελευταίο από τα εθνικά διασυλλογικά πρωταθλήματα στην επιτραπέζια αντισφαίριση παίρνει σειρά για τη φετινή εκκίνησή του αυτό της Α1 γυναικών. Η σειρά των ντέρμπι.

Τελευταίο από τα εθνικά διασυλλογικά πρωταθλήματα στην επιτραπέζια αντισφαίριση παίρνει σειρά για τη φετινή εκκίνησή του αυτό της Α1 γυναικών. Τελευταίο χρονικά, αλλά από τα πρώτα σε ενδιαφέρον, καθώς οι αλλαγές στα ρόστερ κατά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού έχουν δημιουργήσει προϋποθέσεις για συναρπαστικό πρωτάθλημα!

Και μόνο η παρουσία ξένων αθλητριών από πέντε διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες αρκεί για να δείξει την άνοδο του αγωνιστικού επιπέδου και του συναγωνισμού και φυσικά να δικαιολογήσει τις προσδοκίες των φίλων του αθλήματος.

Η κορυφαία κατηγορία πραγματοποιεί τις τρεις πρώτες αγωνιστικές της το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μάλιστα θα έχει ντέρμπι με το …καλημέρα.

Ο Δ.Α.Ο. Ταύρου, ο Ολυμπιακός, οι Σάρισες Φλώρινας και ο ΑΛΦΑ Καλλιθέας εμφανίζονται ως βασικοί διεκδικητές του τίτλου και όλοι έχουν από ένα τέτοιο ματς στο πρόγραμμα του πρώτου διημέρου!

Την Κυριακή στις 10:00 θα συναντηθούν ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας Δ.Α.Ο. Ταύρου με τον δευτεραθλητή Ολυμπιακό. Για την 3η αγωνιστική, αλλά και πάλι πολύ γρήγορα, όπως πέρσι, που είχαν συναντηθεί στην εναρκτήρια μέρα. Η ομάδα του Ταύρου διατήρησε τις Κατερίνα Τόλιου, Χριστίνα Φίλη, Φιλαρέτη Εξάρχου και απέκτησε τη 19χρονη Ρουμάνα, Αντρέα Τεοντόρα Κλάρα. Το σωματείο του Πειραιά συνεχίζει με τη Μαρία Χριστοφοράκη και πρόσθεσε στο δυναμικό του τη Σλοβένα Άλεξ Γκάλιτς και τη Σουηδέζα, Άνι Τίλντα Γιόχανσον. Στο ρόστερ του βέβαια και οι νεαρές, Έλσα Τέρπου και Γεωργία Χατζάκη.

Το Σάββατο στις 11:00 κοντράρονται στην πρεμιέρα ο νεοφώτιστος ΑΛΦΑ Καλλιθέας με τον Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες, που αγωνίστηκε την περασμένη περίοδο πρώτη χρονιά στην Α1 και πήρε και την 3η θέση. Ο ΑΛΦΑ θα συνεργαστεί φέτος με τις Ανέλια Κάροβα, Ελίτσα Ζαμφίροβα από τη Βουλγαρία, ενώ έχει ακόμα στη σύνθεσή του την επί σειρά ετών διεθνή αθλήτρια στο κοντινό παρελθόν Ελλάδας Αρχοντούλα Βολακάκη και την πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας απλού νεανίδων Παναγιώτα Ανδριανού.

Η ομάδα της Φλώρινας έχει τη γνωστή ελληνική τριάδα με τις Γεωργία Ζαβιτσάνου, Αλίκη Κιούφη, Θάλεια Κορδούτη, που την οδήγησαν στη 2η φάση του E.T.T.U. Cup κι επιπλέον συμφώνησε κι αυτή με δύο ξένες αθλήτριες. Είναι η Ρουμάνα Άνα Μαρία Ιστράτε και η Βουλγάρα Νένκα Τουσλέκοβα.

Πριν δούμε το πρόγραμμα με τα ντέρμπι της κατηγορίας να σημειώσουμε ότι απειλητικός θα προσπαθήσει να φανεί ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά, που ήρθε σε συμφωνία με τη Γαλλίδα Μαρίν Ζαναρντί και στηρίζεται ακόμα στις Κωνσταντίνα Παρίδη, Δέσποινα Δάνδουλα, Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα, ενώ με ελληνική σύνθεση έχει δυναμική και το Πέρα Αθηνών (Όλγα Γεωργοπούλου, Ελένη Γεωργιάδου και Γεωργία Χατζηλυγερούδη), που έφτασε φέτος στον τελικό του Κυπέλλου Αττικής.

Σταθερή αξία στην Α1 αποτελεί η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, η οποία όμως παρουσιάζεται φέτος λιγότερο δυνατή. Η άσχημη εξέλιξη τέλος, είναι ότι μετά τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της το περασμένο καλοκαίρι η νεαρή Έλλη Φίσερ δεν θα παίξει στα Ταταύλα, που θ’ αποτελούσε τη νέα ομάδα της μετά το πέρασμα από τη Γερμανία. Καλή προσθήκη για το συγκεκριμένο σωματείο είναι η νεαρή διεθνής Ιωάννα Γερασιμάτου.

Η σειρά των ντέρμπι στην Α1 γυναικών:

Στον 1ο γύρο:

1η αγωνιστική, 14/10: ΑΛΦΑ Καλλιθέας-Σάρισες Φλώρινας

3η αγωνιστική, 15/10: Δ.Α.Ο. Ταύρου-Ολυμπιακός

4η αγωνιστική, 11/11: ΑΛΦΑ Καλλιθέας-Δ.Α.Ο. Ταύρου

6η αγωνιστική, 12/10: Σάρισες Φλώρινας-Ολυμπιακός

7η αγωνιστική, 23/12: Δ.Α.Ο Ταύρου-Σάρισες Φλώρινας και Ολυμπιακός-ΑΛΦΑ Καλλιθέας

Στον 2ο γύρο:

8η αγωνιστική, 23/12: Δ.Α.Ο. Ταύρου-ΑΛΦΑ Καλλιθέας

9η αγωνιστική, 27/01: Ολυμπιακός-Δ.Α.Ο. Ταύρου (Θεσσαλονίκη)

11η αγωνιστική, 28/01: Σάρισες Φλώρινας-ΑΛΦΑ Καλλιθέας (Φλώρινα)

13η αγωνιστική, 18/03: Ολυμπιακός-Σάρισες Φλώρινας

14η αγωνιστική, 19/03: Σάρισες Φλώρινας-Δ.Α.Ο. Ταύρου και ΑΛΦΑ Καλλιθέας-Ολυμπιακός

Δράση στις 14 και 15 Οκτωβρίου θα υπάρχει και στην Α1 ανδρών. Θα γίνουν στο Σ.Ε.Φ. η 4η, η 5η και η 6η αγωνιστική και ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Α.Ο. Ταταύλα με τον Ολυμπιακό, οι οποίοι έχουν μόνο νίκες έως τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ