ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Κρίσιμη αγωνιστική στο Τσάμπιονς Λιγκ για τις ομάδες του Κρεάνγκα και του Γκιώνη

Κρίσιμη αγωνιστική στο Τσάμπιονς Λιγκ για τις ομάδες του Κρεάνγκα και του Γκιώνη

Πλησιάζει η πιο κρίσιμη ώρα στην προσπάθεια των ομάδων του Καλλίνικου Κρεάνγκα και του Παναγιώτη Γκιώνη να προκριθούν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Πλησιάζει η πιο κρίσιμη ώρα στην προσπάθεια των ομάδων του Καλλίνικου Κρεάνγκα και του Παναγιώτη Γκιώνη να προκριθούν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ως γνωστόν, η Ενεμπόν του πρώτου και η Μπογκόρια του δεύτερου διεκδικούν τη 2η προνομιούχο θέση από το 3ο γκρουπ και η 5η και προτελευταία αγωνιστική της 1ης φάσης, που διεξάγεται αύριο Πέμπτη, είναι πολύ πιθανό να κρίνει ποια από τις δύο θα περάσει στην 8άδα.

Αυτή τη στιγμή Ενεμπόν και Μπογκόρια ισοβαθμούν με 6 βαθμούς, αλλά πιο κοντά στην πρόκριση είναι οι Γάλλοι διότι στη μεταξύ τους αναμέτρηση πριν από λίγο καιρό είχαν επιβληθεί με 3-0. Αν επικρατήσουν στο εντός έδρας ματς με την τσεχική Οστράβα και την ίδια ώρα το πολωνικό κλαμπ χάσει στη Γερμανία από τη Σααρμπρίκεν ουσιαστικά θα εξασφαλίσουν την πρόκριση πριν από την 6η αγωνιστική. Αλλιώς το γκρουπ θα οδηγηθεί σε συναρπαστικό φινάλε…

Η Ενεμπόν έκανε χτες βράδυ την πρόβα τζενεράλε στη γαλλική λίγκα. Για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος έδωσε μεγάλο ντέρμπι στην έδρα της με τη Σαρτρ και λύγισε στις λεπτομέρειες με 3-2. Αυτό το αποτέλεσμα την έριξε στη 10η και τελευταία θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς. Ο Κρεάνγκα δεν χρησιμοποιήθηκε σε αυτό το ματς, αλλά θυμίζουμε ότι αγωνίστηκε στην προηγούμενη αγωνιστική της Pro A, όπως και την περασμένη Παρασκευή στην ευρωπαϊκή συνάντηση με τη Σααρμπρίκεν. Μπροστά στον στόχο της πρόκρισης στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ η πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας χρειάζεται απαραίτητα μία ακόμα νίκη απέναντι στην Οστράβα. Στο αντίστοιχο παιχνίδι του 1ου γύρου είχε επικρατήσει οριακά με 3-2. Μία ουσιαστική διαφορά εν όψει της ρεβάνς είναι ότι η τσεχική ομάδα βρίσκεται χωρίς νίκη στην τελευταία θέση της κατάταξης (4 βαθμοί) και θεωρητικά μόνο έχει κάποιες πιθανότητες για την 3η θέση σε ισοβαθμία με την Ενεμπόν. Ο αγώνας αρχίζει στις 21:00 ώρα Ελλάδας (20:00 τοπική).

Η Μπογκόρια έκανε το τελευταίο τεστ το Σάββατο με δύσκολη νίκη για την 1η κατηγορία της Πολωνίας. Είχε «ζεσταθεί» και με τον ευρωπαϊκό αγώνα στην Οστράβα την περασμένη εβδομάδα και την Πέμπτη ξαναπαίζει εκτός έδρας, αυτή τη φορά στο Σααρμπρίκεν. Ο Γκιώνης γύρισε σήμερα από τη Βαρκελώνη και το διεθνές τουρνουά με προσκλήσεις που έγινε εκεί και αύριο μεταβαίνει στη Γερμανία με σκοπό να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος μετά τον τραυματισμό του στην αρχή του μήνα. Η Μπογκόρια καλείται να τα δώσει όλα για να υποχρεώσει στην πρώτη ήττα της την πρωτοπόρο του γκρουπ. Αν το καταφέρει, τότε στις 15 Δεκεμβρίου θα διεκδικήσει στα ίσια την πρόκριση απέναντι στην …παρέα του Κρεάνγκα. Αν χάσει, θα θέλει να χάσει και η ανταγωνίστριά της… Αν χάσει και δει την Ενεμπόν να νικά και να την περνά ξανά στη βαθμολογία, τότε μάλλον θα πρέπει ν’ αρχίσει τα πλάνα της για το E.T.T.U. Cup.

Η Μπογκόρια είχε ηττηθεί με 3-0 στη Γαλλία (θυμίζουμε πως ούτε ο Γκιώνης ούτε ο Κρεάνγκα είχαν αγωνιστεί) και το σκορ δεν ανατρέπεται λογικά. Αυτό σημαίνει ότι πιθανή ισοβαθμία δεν θα την ευνοήσει και θα την αφήσει στην 3η θέση του γκρουπ, η οποία οδηγεί στα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η Μπογκόρια δεν έχει με το μέρος της τα προγνωστικά κόντρα στη Σααρμπρίκεν, από την οποία είχε χάσει 3-0 στην Πολωνία. Και μπορεί να μην τη βρίσκει με δυνατό βαθμολογικό κίνητρο, επειδή έχει εξασφαλίσει την πρωτιά στο γκρουπ, τη βρίσκει όμως σε καλή κατάσταση, αφού χτες προχώρησε και στο γερμανικό Κύπελλο νικώντας 3-0 εκτός έδρας την επικίνδυνη Μπεργκνέουσταντ. Η αναμέτρηση στη γερμανική πόλη αρχίζει στις 20:00 ώρα Ελλάδας. Και τα δύο ματς μεταδίδονται ζωντανά στο ίντερνετ από το laola1.tv.

Στη Γαλλία το βράδυ της Τρίτης αγωνίστηκαν τρεις Έλληνες πρωταθλητές. Ο Τάσος Ρηνιώτης και ο Γιώργος Φραγκούλης στη 2η εθνική κατηγορία ανδρών (Pro B) και η Κατερίνα Τόλιου στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών. Στην 6η αγωνιστική της Pro B των ανδρών η Αζέν ξεπέρασε με 3-1 στην έδρα της το εμπόδιο της Μουλινό. Ο Ρηνιώτης πήρε μέρος και σε αυτό το ματς (Γιάννης Σγουρόπουλος και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος έμειναν στην Αθήνα), μετείχε στο διπλό με τον Σουηδό Σίμον Άρβινσον και πέτυχαν οριακή νίκη με 3-2.

Η Μπαγιάρ Αρζεντάν 1 υποδέχτηκε τη Ρουέν και ηττήθηκε με 3-0. Ούτε σε αυτό το ματς προέκυψε ελληνικός …εμφύλιος, γιατί ο Κώστας Παπαγεωργίου της Ρουέν δεν ήταν στο πρόγραμμα να πάει στη Γαλλία αυτή την αγωνιστική. Ο Φραγκούλης χρησιμοποιήθηκε από το τεχνικό τιμ της Μπαγιάρ, πρόλαβε να παίξει στο διπλό με συμπαίκτη τον Ρώσο Αρσένι Γκούσεφ κι έχασαν με 3-1. Στη βαθμολογία η Ρουέν φιγουράρει στην κορυφή μαζί με τη Μιραμάς και τη Μετς με 15 βαθμούς. Η Μπαγιάρ Αρζεντάν είναι στην 6η θέση με 11 και η Αζέν ακριβώς από κάτω με 10 βαθμούς.

Στην Pro B των γυναικών και την αντίστοιχη αγωνιστική η Παρί ΤΤ της Τόλιου κάμφθηκε στην έδρα της με 3-1 από τη Σεν Ντενί. Λίγες ημέρες μετά την πρόκριση στον 4ο γύρο του E.T.T.U. Cup με τον Δ.Α.Ο. Ταύρου, η πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2015 δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει θετικό αποτέλεσμα και με τη δεύτερη ομάδα της. Έδωσε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια και γνώρισε ισάριθμες ήττες. Πρώτα από την Ισπανίδα διεθνή Σάρα Ραμίρεζ με 3-2 σετ κι έπειτα από τη Γαλλίδα Οντρέ Ματενέ με 3-0. Η Ματενέ θυμίζουμε ότι αγωνίζεται και στον Ολυμπιακό και είχε νικήσει 3-2 την Τόλιου και στην πρεμιέρα της φετινής Α1. Στη βαθμολογία η ομάδα του Παρισιού βρίσκεται στην 7η θέση με 9 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ