ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Ήττα 3-0 από Γκοζί και αποκλεισμός για Γκιώνη στην Πορτογαλία

Ήττα 3-0 από Γκοζί και αποκλεισμός για Γκιώνη στην Πορτογαλία

Ο Παναγιώτης Γκιώνης ηττήθηκε από τον Γάλλο, Σιμόν Γκοζί με 3-0 σετ και έμεινε εκτός του ταμπλό των προημιτελικών στο Ευρωπαϊκό Τοπ 16, που γίνεται στο Γκονδομάρ της Πορτογαλίας

Απραγματοποίητος έμεινε ο στόχος του Παναγιώτη Γκιώνη στο Ευρωπαϊκό Τοπ 16, που γίνεται στο Γκονδομάρ της Πορτογαλίας. Το βράδυ, στο καθοριστικό παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του 1ου γκρουπ, είχε αρνητική απόδοση κόντρα στον Γάλλο Σιμόν Γκοζί και η ήττα με 3-0 σετ τον άφησε στην τελευταία θέση και έξω από το ταμπλό των προημιτελικών.

Έτσι ολοκλήρωσε την παρουσία του στο γυμναστήριο Multiusos de Gondomar Coração de Ouro με μία νίκη (επί του Πορτογάλου Ζοάο Μοντέιρο στην πρεμιέρα) και δύο ήττες (η άλλη από τον Γερμανό Ντιμίτρι Οβτσάροφ). Έμεινε στις θέσεις 13-16 και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει υψηλή θέση και παράλληλα εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως είχε καταφέρει πέρσι με το χάλκινο μετάλλιο στο Μπακού. Ο πρώτος και ο τρίτος στη σειρά αγώνας του Έλληνα πρωταθλητή μεταδόθηκαν ζωντανά στο διαδίκτυο από το LAOLA1.tv. Την 1η θέση στο γκρουπ κατέκτησε τελικά ο Μοντέιρο, που πέτυχε απόψε σπουδαία νίκη με 3-2 εναντίον του Οβτσάροφ κι ευνοήθηκε στην ισοβαθμία μαζί του! Ο κάτοχος του τίτλου πήρε τη 2η προνομιούχο θέση.

Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές ο Γκιώνης (νούμερο 6 στην Ευρώπη) ήταν πολύ γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης, όμως στο φινάλε των ομίλων δεν στάθηκε στο ύψος της περίστασης. Είχε πολύ καλή παράδοση απέναντι στον Γκοζί με νίκες σε διάφορες διοργανώσεις, αλλά αυτή τη φορά δεν παρουσίασε το κατάλληλο αγωνιστικό πρόσωπο και μοιραία ηττήθηκε. Ήταν ασταθής σε όλα τα σετ, έδειχνε να μην έχει φρεσκάδα και την ίδια ώρα ο νεαρός Γάλλος (Νο 10) είχε εξαιρετική τακτική και δεν εκβίαζε επιθέσεις.

Η σταθερότητα του Γκοζί στα σπιν και στο μπλοκ φάνηκε ν’ αποσυντόνισε κάποια στιγμή τον κορυφαίο αμυντικό, που δεν μπόρεσε να ξαναβρεί την αυτοσυγκέντρωσή του και ν’ αντιδράσει. Έχασε αναπάντεχα με 3-0 και αξιοσημείωτη διαφορά σε όλα τα σετ (6-11, 7-11, 7-11). Ακόμα και να έχανε αργότερα ο Μοντέιρο από τον Οβτσάροφ, δεν υπήρχε περίπτωση να τον ευνοήσει τριπλή ισοβαθμία με τον Πορτογάλο και τον Γάλλο λόγω αρνητικού συντελεστή από τα μεταξύ τους. Έτσι έμεινε στην 4η θέση του γκρουπ και σταμάτησε το σερί των προκρίσεων στη 2η φάση μετά το Τοπ 12 του 2014 και το Τοπ 16 του 2015.

Ο 21χρονος Γκοζί είναι πλέον από τους κορυφαίους Γάλλους διεθνείς. Έχει προοδεύσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια και με τα 7 χρυσά μετάλλια από Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων, τα 2 ασημένια από Παγκόσμια πρωταθλήματα νέων και το χάλκινο στο απλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων το 2010 είχε δείξει από καιρό το μεγάλο του ταλέντο.

Για την απόδοση του αθλητή του και τον συνολικό απολογισμό ο Κώστας Βατσακλής ανέφερε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα: «Στα δύο πρώτα σετ έκανε αρκετά λάθη στην υποδοχή και στις άμυνες, ενώ όποτε άρχιζε επίθεση, ο Γκοζί ήταν έτοιμος. Γενικά ο αντίπαλος έπιανε τις επιθέσεις του κι αυτό τον επηρέασε πολύ. Αισθανόταν καλά, είχε feeling στην αίθουσα, αλλά νομίζω ότι ήταν λίγο βαρύς, λίγο αργός γενικά στο τουρνουά. Έχουν προηγηθεί πολλά ματς μεταξύ τους στο παρελθόν και τώρα ο Γκοζί ήταν καλύτερα διαβασμένος, πιο έτοιμος. Όταν έχεις μέτρια απόδοση και ο άλλος αποδίδει πολύ καλά μοιραία θα έρθει η ήττα. Το αγωνιστικό επίπεδο είναι πολύ υψηλό, φάνηκε και στα αποτελέσματα όλων των επικεφαλής των γκρουπ και οι ισορροπίες είναι λεπτές. Έκανε την προσπάθειά του ο Παναγιώτης, δεν κατάφερε να προκριθεί στα νοκ άουτ, αυτά συμβαίνουν. Προχωράμε για τους επόμενους στόχους».

Η τελική βαθμολογία του γκρουπ:

ΟΝΟΜΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. Ζοάο Μοντέιρο 5 (3-2 σετ)

2. Ντιμίτρι Οβτσάροφ 5

-------------------------------------------------

3. Σιμόν Γκοζί 4 (3-0 σετ)

4. Παναγιώτης Γκιώνης 4

Εκτός από τον Μοντέιρο και τον Οβτσάροφ, στην 8άδα προχώρησαν ακόμα ο Αυστριακός Φέγκερλ και ο Λευκορώσος Σαμσόνοφ από το 2ο γκρουπ, ο Γερμανός Στέγκερ και ο Σουηδός Κάρλσον από το 3ο, ο Πορτογάλος Απολόνια και ο Ρώσος Σιμπάεφ από το 4ο γκρουπ. Στο ταμπλό των «8» τα ζευγάρια, που προέκυψαν από την κλήρωση, είναι κατά σειρά: Μοντέιρο-Σαμσόνοφ, Σιμπάεφ-Στέγκερ, Απολόνια-Οβτσάροφ και Κάρλσον-Φέγκερλ.

Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης:

Γκρουπ Α:

Ντιμίτρι Οβτσάροφ-Σιμόν Γκοζί 3-0

Παναγιώτης Γκιώνης-Ζοάο Μοντέιρο 3-2

Ντιμίτρι Οβτσάροφ-Παναγιώτης Γκιώνης 3-0

Σιμόν Γκοζί-Ζοάο Μοντέιρο 2-3

Ντιμίτρι Οβτσάροφ-Ζοάο Μοντέιρο 2-3

Παναγιώτης Γκιώνης-Σιμόν Γκοζί 0-3

Γκρουπ Β:

Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ-Παρ Γκέρελ 3-1

Στέφαν Φέγκερλ -Αντριέν Ματενέ 3-0

Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ-Στέφαν Φέγκερλ 2-3

Παρ Γκέρελ-Αντριέν Ματενέ 3-0

Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ-Αντριέν Ματενέ 3-0 α.α.

Παρ Γκέρελ-Στέφαν Φέγκερλ 1-3

Γκρουπ C:

Μάρκος Φρέιτας-Μπάστιαν Στέγκερ 2-3

Κρίστιαν Κάρλσον-Ρόμπερτ Γκάρντος 3-0

Μάρκος Φρέιτας-Ρόμπερτ Γκάρντος 3-0

Μπάστιαν Στέγκερ-Κρίστιαν Κάρλσον 3-0

Μάρκος Φρέιτας-Κρίστιαν Κάρλσον 1-3

Μπάστιαν Στέγκερ-Ρόμπερτ Γκάρντος 3-1

Γκρουπ D:

Αντρέι Γκάσινα-Αλεξάντερ Σιμπάεφ 3-1

Τιάγκο Απολόνια-Ρούεν Φίλους 3-2

Αντρέι Γκάσινα- Τιάγκο Απολόνια 1-3

Αλεξάντερ Σιμπάεφ-Ρούεν Φίλους 3-0

Αντρέι Γκάσινα-Ρούεν Φίλους 0-3 λόγω τραυματισμού

Τιάγκο Απολόνια-Αλεξάντερ Σιμπάεφ 3-2

Στις γυναίκες προχώρησαν στα προημιτελικά η Ρουμάνα Ελιζαμπέτα Σαμάρα και η Αυστριακή Σοφία Πολκάνοβα από το 1ο γκρουπ, η Τουρκάλα Χου Μελέκ και η Γερμανίδα Σαμπίνε Βίντερ από το 2ο, η Αυστριακή Λιου Τζια και η Ουκρανή Τατιάνα Μπιλένκο από το 3ο, η Ισπανίδα Σεν Γιανφέι και η Ουγγαρέζα Τζορτζίνα Πότα από το 4ο γκρουπ. Τα ζευγάρια της 8άδας κατά σειρά είναι: Σαμάρα-Μπιλένκο, Σεν Γιανφέι-Βίντερ, Λιου Τζια-Πολκάνοβα και Χου Μελέκ-Πότα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ