ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Η νέα πρόκληση το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού

Η νέα πρόκληση το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού

Έρχεται κατευθείαν η νέα πρόκληση για τα "γαλανόλευκα" χρώματα, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού ανδρών-γυναικών στο πινγκ πονγκ.

Μόλις λίγες ώρες ύστερα από το ασημένιο μετάλλιο του Γιάννη Σγουρόπουλου στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 νέων, έρχεται η επόμενη πρόκληση για τα γαλανόλευκα χρώματα στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Τα χαμόγελα όλων για τη νέα επιτυχία του 17χρονου πρωταθλητή είναι ακόμα ζωγραφισμένα στο πρόσωπο, όμως τα βλέμματα πρέπει να στραφούν κατευθείαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού ανδρών-γυναικών, το οποίο αρχίζει την Τετάρτη στο Λουξεμβούργο και ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή!

Οι εθνικές μας ομάδες αναχωρούν πολύ νωρίς αύριο το πρωί (12/9) για το ευρωπαϊκό δουκάτο κι ακόμα και ο ίδιος ο Σγουρόπουλος και ο προπονητής του, Κώστας Βατσακλής, που μόλις σήμερα το μεσημέρι γύρισαν από το Γουόρτσεστερ, καλούνται ν’ αφήσουν άμεσα πίσω τους ό,τι έγινε στο Τοπ 10 και να εστιάσουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι αθλητές Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου, Γιάννης Σγουρόπουλος, Τάσος Ρηνιώτης και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Γεωργία Ζαβιτσάνου και Ιωάννα Γερασιμάτου. Θ’ αγωνιστούν υπό τις οδηγίες των ομοσπονδιακών τεχνικών, Κώστα Βατσακλή και Κωνσταντίνου Κωστόπουλου (υπεύθυνοι βεβαίως, στους άνδρες και τις γυναίκες αντίστοιχα), ενώ αρχηγός αποστολής είναι ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., Μανώλης Κολυμπάδης. Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα βρεθούν στον τελικό τους προορισμό μέσω Κωνσταντινούπολης.

Από την περασμένη Τετάρτη, όλοι οι διεθνείς προπονήθηκαν με την επίβλεψη του Κωστόπουλου στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σ.Ε.Φ. (λόγω της αγωνιστικής δραστηριότητας στην Αγγλία) και ολοκλήρωσαν το πρωί την προετοιμασία τους επί ελληνικού εδάφους. Προβλήματα δεν υπάρχουν και άπαντες αισιοδοξούν για θετικά αποτελέσματα.

Η Εθνική ανδρών αγωνίζεται στην 1η κατηγορία (Championship Division) κι έχει κληρωθεί στο 3ο γκρουπ με τη Σουηδία, τη Ρωσία και το Λουξεμβούργο. Η αντίστοιχη ομάδα των γυναικών μετέχει στη 2η κατηγορία της διοργάνωσης (Challenge Division) και θα είναι στο 8ο γκρουπ με την Αγγλία, τη Σλοβενία και το Ισραήλ.

«Μετά την πρωτιά στον προκριματικό μας όμιλο θα είμαστε και πάλι στην ελίτ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αφήσαμε πίσω μας την 3η στο τελευταίο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Αγγλία, η οποία μάλιστα έμεινε τελικά στη 2η κατηγορία. Ο πρώτος στόχος μας είναι η 8άδα», είπε λακωνικά ο Κώστας Βατσακλής μετά την άφιξή του στην Αθήνα και συμπλήρωσε: «Η κλήρωση ήταν σχετικά καλή και θα διεκδικήσουμε τη 2η θέση στο γκρουπ ώστε να μπούμε στα προημιτελικά. Πάμε με φουλ σύνθεση, είμαστε σε καλή κατάσταση και θα κοιτάξουμε βήμα-βήμα να πετύχουμε το καλύτερο».

Ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος είναι ήδη πολύ έμπειρος από διεθνείς αγώνες γυναικών, απλά για πρώτη φορά θα είναι ως ομοσπονδιακός προπονητής σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που έχει το αγώνισμα του ομαδικού.

«Είναι δύσκολος ο όμιλος, καθώς παίζουμε με τη δυνατή Αγγλία, που είναι επικεφαλής του ομίλου αλλά και τη Σλοβενία, από την οποία έχουμε χάσει στις τελευταίες αναμετρήσεις. Σημειωτέον ότι η Αγγλία είχε αντιμετωπίσει τη Σλοβενία και στο προκριματικό γκρουπ και την είχε νικήσει και τις δύο φορές.

Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη 2η θέση και την πρόκριση στις θέσεις 17-24 του Ευρωπαϊκού, αφού βέβαια, δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή και στο ματς με το Ισραήλ. Σύμφωνα με αυτά που ξέρουμε και οι τρεις αντίπαλοί μας πηγαίνουν με φουλ σύνθεση στο Λουξεμβούργο», δήλωσε ο προπονητής της εθνικής γυναικών και σε ερώτηση αν είναι πρόβλημα που, πλην της Τόλιου, οι υπόλοιπες αθλήτριες έχουν πολύ καιρό να δώσουν επίσημο ματς επισήμανε: «Σίγουρα είναι ένα μειονέκτημα, αλλά η προετοιμασία μας πήγε πολύ καλά και θεωρώ ότι οι κοπέλες θα εμφανιστούν έτοιμες».

Οι αγώνες θα γίνουν σε δύο χώρους στο γνωστό Centre National Sportif et Culturel d'Coque στο Κίρσμπεργκ. Τα ελληνικά συγκροτήματα θ’ αγωνιστούν στην πρώτη φάση στις ίδιες ώρες. Οι άνδρες θα κάνουν αρχή μεθαύριο στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) με το Λουξεμβούργο και την Πέμπτη θα δώσουν τους υπόλοιπους δύο αγώνες τους, στις 11:00 με τη Σουηδία και στις 20:00 με τη Ρωσία. Οι γυναίκες αρχίζουν την Τετάρτη κόντρα στην Αγγλία και την επόμενη μέρα θα συναντήσουν το Ισραήλ και τη Σλοβενία.

* Στις 2 το μεσημέρι επέστρεψαν οι Σγουρόπουλος, Βατσακλής από την Αγγλία μέσω Φρανκφούρτης. Φυσικά το σημερινό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει προπόνηση το απόγευμα παρά μόνο πολύωρη ανάπαυση ώστε ν’ ανακτηθούν οι δυνάμεις εν όψει της αναχώρησης για το Λουξεμβούργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ