ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Η Εθνική ομάδα πετάει για τη Ρωσία

Η Εθνική ομάδα πετάει για τη Ρωσία

Η Εθνική ομάδα πινγκ πονγκ των ανδρών πετάει τη Δευτέρα (26/3) για τη Μόσχα όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία (18.00, 27/3) στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2019 επιστρέφουν στο μυαλό και τη ζωή της εθνικής μας ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών. Και επιστρέφουν μ’ έναν μεγάλο αγώνα. Οι διεθνείς αναχωρούν αύριο το μεσημέρι για τη Μόσχα, όπου το απόγευμα της Τρίτης θα συναντήσουν την ισχυρή Ρωσία για τη 2η αγωνιστική του 6ου γκρουπ.

Πριν από έναν μήνα πέτυχαν άνετη νίκη με 3-0 κόντρα στο Λουξεμβούργο, έχουν ήδη εξασφαλίσει ουσιαστικά την παρουσία τους στα τελικά της διοργάνωσης και χωρίς άγχος κυνηγούν πλέον την πρωτιά στον όμιλο.

Η Ρωσία είναι ο βασικός αντίπαλος στο γκρουπ και κάνει την πρεμιέρα της στα προκριματικά. Στη ρωσική πρωτεύουσα πηγαίνουν οι Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου, Γιάννης Σγουρόπουλος και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος. Στην τεχνική καθοδήγηση βρίσκεται ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής, ενώ αρχηγός αποστολής είναι ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης.

«Πάμε για το διπλό με στόχο να κατακτήσουμε την 1η θέση στον όμιλο, όπως κάναμε και στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017. Είμαστε σε καλή κατάσταση, μπορούμε να παίξουμε ελεύθερα μετά την ευρεία νίκη επί του Λουξεμβούργου και θα επιδιώξουμε να διπλασιάσουμε τις επιτυχίες», τόνισε ο Βατσακλής, ο οποίος μετά την επιστροφή από το γερμανικό όπεν είχε τη δυνατότητα να κάνει χτες μία προπόνηση με τους διεθνείς (σήμερα δεν ήταν διαθέσιμο το Σ.Ε.Φ. λόγω της εθνικής επετείου).

Στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας της ρωσικής ομοσπονδίας αναφέρθηκε η 4άδα, στην οποία υπολογίζει το τεχνικό τιμ των αντιπάλων. Στην αθλητική βάση του Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου της Μόσχας στο Τσέχοφ, προετοιμάζονται για το παιχνίδι (μαζί με τη γυναικεία εθνική ομάδα της Ρωσίας, που επίσης έχει αγώνα για τα προκριματικά στη Σουηδία) ο Κιρίλ Στάτσκοφ, ο Βλαντιμίρ Σιντορένκο, ο Γκριγκόρι Βλασόφ και ο Βιλντάν Γκαντίεφ. Ο Βλασόφ και ο Σκάτσκοφ αγωνίστηκαν αυτές τις ημέρες στο γερμανικό World Tour. «Ο Σκατσκόφ προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό μέσα από δύο προκριματικές φάσεις και παρουσιάστηκε σε καλή κατάσταση. Τον γνωρίζουμε, στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με τον Γκιώνη και είναι καλός αθλητής με δυνατά χτυπήματα. Ο Βλασόφ δεν πήγε πολύ καλά στη Βρέμη, αποκλείστηκε στο γκρουπ, αλλά ξέρουμε ότι είναι κι αυτός έμπειρος και καλός αθλητής», σχολίασε ο Βατσακλής.

Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι ο αγώνας ορίστηκε για τις 18:00 (ίδια ώρα για την Ελλάδα). Η εθνική μας ομάδα θα φτάσει το απόγευμα στη Μόσχα και θα προπονηθεί αργότερα στην αίθουσα του αγώνα. Η πτήση της επιστροφής είναι αργά το βράδυ της Τρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ