ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Η εντός έδρας πρεμιέρα της Εθνικής ανδρών με την Ολλανδία στο ECTQ

Η εντός έδρας πρεμιέρα της Εθνικής ανδρών με την Ολλανδία στο ECTQ

Το European Championships Team Qualification ξεκινά και η Ελλάδα ως γνωστόν, θα μετάσχει στην 1η κατηγορία των προκριματικών, τη λεγόμενη Championships Division και θα κάνει διπλή πρεμιέρα στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η αγωνιστική περίοδος για τις εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης δεν αρχίζει φέτος με Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά με προκριματικά αυτού. Η σημαντική διοργάνωση, που επανέφερε στο καλεντάρι της η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (E.T.T.U.), έχει ομαδικό χαρακτήρα (European Championships Team Qualification) και αφορά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2017, στο Λουξεμβούργο. Κάνει εκκίνηση την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, δηλαδή πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων της Βουδαπέστης (18-23 Οκτωβρίου) και θα συνεχιστεί λίγες ημέρες μετά από αυτό.

Η Ελλάδα ως γνωστόν, θα μετάσχει στην 1η κατηγορία των προκριματικών, τη λεγόμενη Championships Division και θα κάνει διπλή πρεμιέρα στις 27 Σεπτεμβρίου. Οι άνδρες θ’ αντιμετωπίσουν εντός έδρας την Ολλανδία για το 7ο γκρουπ (όπου είναι επικεφαλής) και οι γυναίκες θ’ αγωνιστούν στη Ρουμανία για το 2ο γκρουπ. Τα νεότερα είναι ότι ο αγώνας των ανδρών ορίστηκε για τις 7μ.μ. στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ενώ η εθνική γυναικών θα δώσει το εναρκτήριο ματς σε μεγάλο στούντιο της ρουμανικής κρατικής τηλεόρασης και περιμένει να μάθει τις προσεχείς ημέρες και την ώρα έναρξης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών έχει αντίπαλο και την Αγγλία, η οποία κατέκτησε την 3η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2016 στη Μαλαισία. Τόσο την Ολλανδία, όσο και την Αγγλία τις βρίσκει ξανά μπροστά του σε τέτοια διοργάνωση μετά από αρκετά χρόνια, απλά κάποτε τιτλοφορείτο και ως Λιγκ και δεν συνδεόταν με τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Οι ομάδες θ’ αναμετρηθούν μέσα-έξω και οι αγωνιστικές θα ολοκληρωθούν στις 24 Ιανουαρίου 2017. Μία ακόμα πληροφορία για την πρεμιέρα με την Ολλανδία είναι ότι επιδιαιτητής ορίστηκε ο Ανδρέας Σάββα από την Κύπρο και θα τον πλαισιώσουν δύο Έλληνες διαιτητές, που δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμα.

Εξάλλου, οι Άγγλοι ειδοποίησαν ότι ο εντός έδρας αγώνας τους με την εθνική μας στη 1 Νοεμβρίου κανονίστηκε για τις 7μ.μ. τοπική ώρα, δηλαδή 9μ.μ. δική μας. Θα διεξαχθεί στο Fenton, μία από τις πόλεις του Store on Trent κοντά στο Μάντσεστερ. Σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση των Άγγλων προς την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. η αναμέτρηση θα φιλοξενηθεί στο Manor Sports Complex City Road του Fenton. Οι διοργανωτές θα πουλήσουν εισιτήρια κι αυτό το στοιχείο μαρτυρά το μεγάλο ενδιαφέρον του αγώνα.

Η ελληνική εθνική ομάδα των γυναικών έχει δύο μεγαθήρια στον όμιλό της. Η Ρουμανία είναι η σημερινή δευτεραθλήτρια Ευρώπης και κατέκτησε την 5η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014, αλλά και η Ολλανδία έχει τεράστια δυναμική βασιζόμενη σε κινεζικής καταγωγής αθλήτριες κι από το 2008 έως το 2011 πήρε 4 σερί ευρωπαϊκούς τίτλους. Τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος προσθέτουν αγωνιστικά κίνητρα στις διεθνείς μας, θα είναι πολύτιμη εμπειρία να παίξουν στην 1η κατηγορία και με αυτές τις αντιπάλους και θα παλέψουν για το καλύτερο.

Στη 2η αγωνιστική θα υποδεχτούν την Ολλανδία στο Σ.Ε.Φ. στις 22 Νοεμβρίου. Το πρώτο τους ματς στον όμιλο θα το δώσουν σε τηλεοπτικό στούντιο στο Βουκουρέστι! Οι Ρουμάνοι κανόνισαν να φιλοξενηθεί στη δημόσια τηλεόραση (στο Pangratti Main TV Studio RTV, όπως ανέφεραν στην ελληνική ομοσπονδία) και φυσικά να μεταδοθεί ζωντανά. Ο χώρος θα διαμορφωθεί καταλλήλως και θα πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές της E.T.T.U.. Η πρωτοβουλία των Ρουμάνων για το ασυνήθιστο σκηνικό στον τόπο διεξαγωγής είναι ένδειξη του ζωηρού ενδιαφέροντος, που μπορεί να προκαλέσει η διοργάνωση και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι νικητές των συνολικά 10 γκρουπ της Championships Division εξασφαλίζουν παρουσία στην 1η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι 2ες ομάδες των γκρουπ θα δώσουν ματς πλέι οφ για 5 ακόμα θέσεις, ενώ οι 3ες θα πάνε στη 2η κατηγορία της διοργάνωσης του Λουξεμβούργου (Challenge Division).

Το πρόγραμμα των αγώνων της Ελλάδας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017:

27 Σεπτεμβρίου 2016: Άνδρες Ελλάδα-Ολλανδία, Γυναίκες Ρουμανία-Ελλάδα

01 Νοεμβρίου 2016: Άνδρες Αγγλία-Ελλάδα

22 Νοεμβρίου: Γυναίκες Ελλάδα-Ολλανδία

13 Δεκεμβρίου 2016: Άνδρες Ολλανδία-Ελλάδα, Γυναίκες Ελλάδα-Ρουμανία

24 Ιανουαρίου 2017: Άνδρες Ελλάδα-Αγγλία

07 Μαρτίου 2017: Γυναίκες Ολλανδία-Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ