ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Η αποστολή για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ

Η αποστολή για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ
VITTAS P

Τέσσερις αθλητές και δύο αθλήτριες θα εκπροσωπήσουν την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων 2017 (29/5-5/6, Ντίσελντορφ).

Η κορυφαία διοργάνωση, που διεξάγεται κάθε χρόνο εναλλάξ για το ομαδικό και το ατομικό, θα φιλοξενηθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από τις 29 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου. Την αποστολή θα συγκροτήσουν οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου, Τάσος Ρηνιώτης, Γιάννης Σγουρόπουλος και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου και Μαρία Χριστοφοράκη.

Πέρα από το αγώνισμα του απλού το Παγκόσμιο πρωτάθλημα περιλαμβάνει το διπλό σε άνδρες και γυναίκες και το διπλό μικτό. Ξεχωριστή σημασία στο κομμάτι της προετοιμασίας για τους αθλητές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των ανδρών έχει το γεγονός ότι λίγες ημέρες πριν από τους αγώνες θα πάρουν μέρος σε προπονητικό καμπ στην Κοπεγχάγη προσκεκλημένοι της εθνικής ομάδας της Δανίας.

Ντεμπούτο στο μεγάλο event των ατομικών αγωνισμάτων θα κάνει ο Σγουρόπουλος. Μετά τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του ομαδικού πέρσι στην Μαλαισία, ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών παίρνει την ευκαιρία των αγώνων και στα ατομικά. Στη γερμανική πόλη θα είναι ένας ο ομοσπονδιακός τεχνικός. Όλα τα παιδιά αναλαμβάνει ο εθνικός προπονητής Κώστας Βατσακλής. Στο μεταξύ, η πρόσκληση από τους Σκανδιναβούς για το διεθνές καμπ ήρθε ύστερα από συνεννόηση του τελευταίου με τον ομόλογό του της Δανίας Λίνους Μερνστέιν. Η πρώτη σχετική κουβέντα είχε γίνει στο φετινό όπεν της Ουγγαρίας.

Η συγκέντρωση προετοιμασίας θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 25 του μήνα σε περιοχή 20 χιλιόμετρα έξω από την Κοπεγχάγη. Στις 24 θα οργανωθεί και επίσημο τουρνουά με φιλάθλους, πάντα για μεγαλύτερη ετοιμότητα εν όψει Ντίσελντορφ. Στην πρωτεύουσα της Δανίας θα πάνε ο Γκιώνης, ο Ρηνιωτης, ο Σγουρόπουλος και ο Βατσακλής, ενώ θα μείνει στην Αθήνα ο Παπαγεωργίου λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων. Η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα και θ’ αναχωρήσει για τη Γερμανία την Κυριακή 28 Μαΐου.

Οι Δανοί καλύπτουν τη διαμονή και τη διατροφή. Πέρα από δικούς τους διεθνείς θα έχουν επίσης στο καμπ και πολλούς Ρώσους αθλητές, Σουηδούς και τον Ινδό (πρώην συμπαίκτη του Γκιώνη στην Μπορούσια Ντίσελντορφ) Καμάλ Ατσάντα.

* Κρίνονται αύριο οι τίτλοι στο Τσάμπιονς Λιγκ της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017. Θα γίνουν οι δεύτεροι τελικοί με την Όρενμπουργκ στους άνδρες να εμφανίζεται ήδη ως ακλόνητο φαβορί απέναντι στην Μπορούσια. Στον πρώτο τελικό η ρωσική ομάδα είχε συντρίψει τους Γερμανούς μέσα στο Ντίσελντορφ με 3-0 χάνοντας μόνο τρία σετ. Αύριο στις 15:00 ώρα Ελλάδας παίζει εντός έδρας και μοιάζει απίθανο να δεχτεί ανατροπή.

Ρευστά είναι τα πράγματα στις γυναίκες. Στο ντέρμπι του πρώτου τελικού η πολωνική Τάρνομπρζεγκ είχε επικρατήσει εντός έδρας της γερμανικής TTC Berlin με 3-2. Η ρεβάνς στο Βερολίνο γίνεται την Παρασκευή, στις 19:30 ώρα Ελλάδας και αναμένεται συναρπαστική. Και οι δύο τελικοί θα μεταδοθούν ζωντανά στο ίντερνετ από το laola1.tv.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ