ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Γκιώνης: "Αποδίδουμε καλύτερα σε συνθήκες πίεσης"

Γκιώνης: "Αποδίδουμε καλύτερα σε συνθήκες πίεσης"

Ο Παναγιώτης Γκιώνης αναφέρθηκε στην ήττα της Εθνικής ομάδας πινγκ πονγκ από τη Ρωσία, αλλά και στη συνέχεια των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών έπεσε χτες βράδυ στη Μόσχα θύμα …ανατροπής. Στο μεγάλο ντέρμπι με τη Ρωσία για τη 2η αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έχασε 3-2, ενώ βρέθηκε μπροστά με 2-0 και προηγήθηκε και στα τρία επόμενα επί μέρους ματς.

Και μπορεί να μην διακυβευόταν κάτι όσον αφορά στον στόχο της πρόκρισης στην τελική φάση, ωστόσο ήθελε τη νίκη και για την πρωτιά στο 6ο γκρουπ και για το γόητρο.

Εδώ και πολλά χρόνια είχε μόνο νίκες απέναντι στη Ρωσία, την Τρίτη την είδε να μην παρατάσσει την πρώτη ομάδα της κι επιπλέον έκανε την τέλεια αρχή. Κι επειδή με αυτά τα δεδομένα φάνηκε ότι χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την εκτός έδρας νίκη ζητήθηκε η άποψη του πιο έμπειρου αθλητή μας. Ο Παναγιώτης Γκιώνης αγωνίζεται πάνω από 20 χρόνια στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών και γνωρίζει άριστα και τις δυνατότητες και την ψυχολογία. Εκτίμησε λοιπόν, ότι έπαιξαν ρόλο στην ήττα πρώτον η χαμηλή απόδοση του ίδιου και του Κώστα Παπαγεωργίου και δεύτερον η έλλειψη γερού κινήτρου. "Στην πίεση αποδίδουμε καλύτερα", τόνισε χαρακτηριστικά.

"Θα μπορούσα να πω ότι είχαμε ένα …copy paste του εκτός έδρας αγώνα με την Αγγλία για τα προκριματικά της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Τότε είχαμε προηγηθεί 2-0 και είχαμε βρεθεί κοντά σε νίκη με 3-0, αλλά στο τέλος ηττηθήκαμε με 3-2. Ποια είναι η ουσιαστική διαφορά με βάση τον τρόπο διεξαγωγής; Ότι τότε από τον όμιλο περνούσε απευθείας στην 1η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μόνο ο νικητής του γκρουπ και ο 2ος πήγαινε σε μπαράζ. Τώρα όμως, προχωρούν στην τελική φάση οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε γκρουπ κι εμείς δεν κινδυνεύουμε να τερματίσουμε 3οι μετά την άνετη νίκη επί του Λουξεμβούργου.

Συνεπώς, ήταν αγώνας χωρίς ιδιαίτερη πίεση, αφού και εμείς και οι Ρώσοι ξέρουμε ότι θα περάσουμε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κι επιπλέον δεν έχει σημασία το ποιος θα βγει 1ος στο γκρουπ, καθώς για τα φαβορί της τελικής φάσης θα μετρήσει ο πίνακας αξιολόγησης", δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών το 2013 και συνέχισε: "Με βάση αυτά λοιπόν, θα έλεγα για τη δική μας την ομάδα ότι δεν μας …ταιριάζει να παίζουμε χωρίς πίεση. Πιστεύω ότι με άγχος στην πλάτη αποδίδουμε πιο καλά. Έπαιξαν και οι Ρώσοι χωρίς άγχος, αλλά εμείς είμαστε και ομάδα ψυχολογίας. Θέλουμε να περνάμε πίεση στον αντίπαλο. Επιπλέον, ήμασταν και λίγο κουρασμένοι από το ταξίδι κι αυτό μπορεί να βγήκε από τα μισά του αγώνα κι έπειτα. Ήταν αρκετές ώρες η πτήση και αργότερα η μετακίνηση στο ξενοδοχείο με σημαντική κίνηση στους δρόμους. Καταλάβαμε την κούραση το επόμενο πρωί όταν έπρεπε να πάμε για χαλάρωμα στην αίθουσα του αγώνα και δεν ήμασταν φρέσκοι".

Για τα αγωνιστικά δεδομένα ο Γκιώνης σχολίασε: "Προηγηθήκαμε με εξαιρετικό αποτέλεσμα του Γιάννη και μετά διπλασίασα εγώ τις νίκες με εξίσου δύσκολη επικράτηση. Όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιες αναμετρήσεις είναι κομβικό το τρίτο παιχνίδι. Το ξέραμε ότι ο Σιντορένκο είναι ανερχόμενος και παίζει πολύ καλά, αλλά βασιζόμασταν και στη σταθερότητα του Κώστα. Τελικά ο Κώστας δεν έπιασε την απόδοση που μπορούσε και ήρθε η ήττα. Η μείωση του σκορ έδωσε ψυχολογία στους Ρώσους και την ίδια ώρα εγώ δεν έπαιξα τόσο καλά με τον Σκάτσκοφ και ήμουν και άτυχος όταν έχασα την ευκαιρία να κάνω το 2-0 στα σετ. Θεωρώ ότι πέραν του Γιάννη, ο οποίος έβγαλε πολύ καλό πινγκ πονγκ, εγώ και ο Κώστας παίξαμε μέτρια. Γενικά με τους Ρώσους είχαμε πολύ καλή παράδοση με όποια ομάδα κι αν αγωνίζονταν, σίγουρα χάσαμε την ευκαιρία να γίνουμε φαβορί για την πρωτιά στο γκρουπ, αλλά δεν πειράζει, υπάρχει και ο 2ος γύρος. Η ρεβάνς στο Σ.Ε.Φ. θα έχει ζωηρό ενδιαφέρον και οι Έλληνες φίλαθλοι θα δημιουργήσουν ωραία ατμόσφαιρα".

Τα αποτελέσματα σε όλα τα ματς της 2ης αγωνιστικής των προκριματικών στις κατηγορίες, που μετέχουν οι εθνικές μας ομάδες:

Στο επίπεδο Α των ανδρών:

Ρουμανία-Σλοβενία 2-3 (ρεπό στον όμιλο το Βέλγιο)

Σλοβακία-Ουκρανία 3-1 (ρεπό η Λευκορωσία)

Πολωνία-Κροατία 0-3 (ρεπό η Τουρκία)

Ισπανία-Σουηδία 3-2 (ρεπό η Δανία)

Αυστρία-Πορτογαλία 3-0 (ρεπό η Ουγγαρία)

Ρωσία-Ελλάδα 3-2 (ρεπό το Λουξεμβούργο)

Στο επίπεδο Β των γυναικών:

Ισραήλ-Λιθουανία 1-3 (ρεπό η Φινλανδία)

Δανία-Τουρκία 0-3 (ρεπό η Εσθονία)

Βουλγαρία-Σερβία 1-3 (ρεπό η Σκωτία)

Σλοβακία-Βέλγιο 3-1 (ρεπό η Βοσνία/Ερζεγοβίνη)

Ελλάδα-Αγγλία στις 24 Απριλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ