ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Για την παρθενική νίκη στα προκριματικά η Εθνική γυναικών

Για την παρθενική νίκη στα προκριματικά η Εθνική γυναικών

Την πρώτη νίκη της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιδιώκει αύριο (22/5) στη Νορβηγία η Εθνική γυναικών στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Τον δεύτερο αγώνα της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019 δίνει αύριο (22/5) στη μακρινή Νορβηγία η εθνική μας ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών. Αντιμετωπίζει το αντίστοιχο συγκρότημα της χώρας στο όμορφο Τρόντχαϊμ και φιλοδοξεί να πετύχει τη νίκη, που θα τη φέρει κοντά στον στόχο της εισόδου στο επόμενο στάδιο και κατ’ επέκτασης της διεκδίκησης του «εισιτηρίου» για την τελική φάση.

Η αναμέτρηση με τη Νορβηγία γίνεται στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 6ουγκρουπ στο επίπεδο Β των προκριματικών. Οι δύο ομάδες έχουν από μία ήττα, είναι πίσω από την Αγγλία και στο κλείσιμο του 1ου γύρου του γκρουπ η νικήτρια του αγώνα της Τρίτης θα πάει μόνη στη 2η προνομιούχο θέση. Η ελληνική αποστολή αναχώρησε νωρίς το πρωί για τη σκανδιναβική χώρα τη μέρα της ονομαστικής εορτής δύο μελών της. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος θα βασιστεί στην Κατερίνα Τόλιου, τη Γεωργία Ζαβιτσάνου και την Κωνσταντίνα Παρίδη. Ο αγώνας αρχίζει στις 19:00 ώρα Ελλάδας (18:00 τοπική) και θα έχει ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ (https://www.youtube.com/watch?v=-RgqJdtGE84 είναι το λινκ του live streaming).

Η εθνική μας ομάδα είχε κάνει πριν από έναν μήνα πρεμιέρα στη διοργάνωση και είχε ηττηθεί με 3-1 από την Αγγλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τότε αγωνίστηκε με την Τόλιου, τη Ζαβιτσάνου και τη Μαρία Χριστοφοράκη. Στη συνέχεια πήγε στο Χάλμσταντ για τους αγώνες στη 2η κατηγορία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (με τις ίδιες αθλήτριες και την Παρίδη) και τώρα επανέρχεται στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μ’ έναν ακόμα σημαντικό στόχο.

«Στη σκέψη μας είναι μόνο η νίκη. Θα παλέψουμε, όπως πάντα, για το καλύτερο και θα κυνηγήσουμε τους δύο βαθμούς ώστε να κάνουμε βήμα πρόκρισης στο στάδιο 2 των προκριματικών. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά είμαστε καλά προετοιμασμένοι, ενώ βοηθάει και το γεγονός ότι τα κορίτσια έρχονται από αγωνιστική δράση στο εξωτερικό. Η Νορβηγία έχει καλές και νεαρές αθλήτριες. Θα πιέσει σίγουρα, αλλά είμαι αισιόδοξος», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση της αποστολής, μάλιστα επισήμανε ότι θα είναι κοπιαστικό το ταξίδι, καθώς η ομάδα έφυγε στις 6π.μ. και αναμένεται στο Τρόντχαϊμ το απόγευμα μέσω Φρανκφούρτης και Όσλο. Για το βράδυ έχει προγραμματιστεί μία προπόνηση στο γυμναστήριο του αγώνα, ενώ θα γίνει και χαλάρωμα αύριο (22/5) το πρωί.

Στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα η Νορβηγία αγωνίστηκε στην 3η κατηγορία, μία πιο κάτω από εκείνη της εθνικής Ελλάδας. Ήταν δηλαδή, στις θέσεις 49-72 και τελικά κατετάγη 53η. Είχε τέσσερις αθλήτριες στην αποστολή και ήταν η 18άχρονη αριστερόχειρας Ρεμπέκα Κάρλσεν και οι δεξιόχειρες Μάγια Χάουγκεν Γκγιέλε (18 ετών), Ίλκα Ντόβαλ (19) και Ρίκε Σκέιτ (16). Στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η σκανδιναβική χώρα είχε αρχίσει τα παιχνίδια της τέλη Φεβρουαρίου στην Αγγλία και είχε χάσει 3-1. Τότε είχε αγωνιστεί με την Κάρλσεν, τη Ντόβαλ (που είχε σημειώσει τη μοναδική νίκη κόντρα στην Τσαπτσίνος) και τη Γκγιέλε. Αυτός είναι ο πρώτος εντός έδρας αγώνας της και τον πραγματοποιεί σε καινούργιο αθλητικό κέντρο παράλληλα με το αντίστοιχο ματς της εθνικής της ομάδας των ανδρών απέναντι στο Ισραήλ, επίσης για το επίπεδο Β.

* Την Τετάρτη αρχίζει το όπεν νέων της Πολωνίας, ένα ακόμα του World Junior Circuit, στο οποίο θα υπάρχει και ελληνική συμμετοχή. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων Γιάννης Σγουρόπουλος θα κάνει την αρχή και αναχωρεί αύριο μαζί με τον (επίσης εορτάζοντα σήμερα) ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή. Τις επόμενες ημέρες θα μεταβούν στο Τσέτνιεβο και οι κορασίδες του Γ.Α.Ο. Πειραιά Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου. Τα κορίτσια θα συνοδεύσει ο αθλητής του Ολυμπιακού Τάσος Ρηνιώτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ