ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

"Φρένο" στην συμμετοχή του Γκιώνη στο Euro-Asia Challenge Series

"Φρένο" στην συμμετοχή του Γκιώνη στο Euro-Asia Challenge Series

Η πρεμιέρα στο πολωνικό πρωτάθλημα εμπόδισε τη συμμετοχή του Γκιώνη στο Euro-Asia Challenge Series.

Η έναρξη της 1ης εθνικής κατηγορίας στην Πολωνία στερεί από τον Παναγιώτη Γκιώνη μία ακόμα τιμητική συμμετοχή στο Euro-Asia Challenge Series. O παραδοσιακός αγώνας μεταξύ των δύο ισχυρότερων ηπείρων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα γίνει στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου στο Ντονγκ Γκουάν της Κίνας και ο κορυφαίος αμυντικός προσκλήθηκε για τη μικτή Ευρώπης, βάσει παγκόσμιας κατάταξης, ύστερα από κάποιες ακυρώσεις συναθλητών του με τελευταία εκείνη του Γερμανού Τίμο Μπολ.

Στις 9 του μήνα όμως, πρέπει να βρίσκεται στην Πολωνία για να κάνει το ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα, την Μπογκόρια Γκρότζικ. Ως εκ τούτου δεν προλαβαίνει να πάει και στο Euro-Asia Challenge Series, απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.) κι έχασε την ευκαιρία να κάνει τη δεύτερη εμφάνισή του στον θεσμό μετά το 2014.

Οι διπλοί ετήσιοι αγώνες της Ευρώπης με την Ασία γίνονται από το 2009. Τους διοργανώνουν οι Ενώσεις των δύο ηπείρων στην επιτραπέζια αντισφαίριση υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας κι έχουν βασικό σκοπό την προώθηση και προβολή του αθλήματος.

Από την έναρξη του event είχε συμμετοχές ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ενώ τέτοιο καιρό πριν από δύο χρόνια έζησε την ξεχωριστή στιγμή να εκπροσωπήσει την ήπειρο και ο Γκιώνης. Ήταν ξανά στην Κίνα μάλιστα, στο Ζανγκ Γιαγκάνγκ και ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2013 είχε γνωρίσει δύο ήττες με 3-0 σετ από τον σημερινό 1ο Ολυμπιονίκη του ομαδικού Σου Σιν από την Κίνα και τον 4ο Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Τσουάν Τσι Γιουάν από την κινεζική Ταϊπέι. Η Ασία είχε νικήσει τότε με 6-4.

Η επικείμενη αναμέτρηση στο Ντονγκ Γκουάν είναι η πρώτη για τη σεζόν 2016-2017 και θ’ ακολουθήσει άλλη μία σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ύστερα κι από την ακύρωση του Μπολ και τη μη διαθεσιμότητα άλλων Ευρωπαίων πρωταθλητών οι διοργανωτές προσκάλεσαν τον Έλληνα άσο υπολογίζοντας την υψηλή θέση του στη διεθνή κατάταξη. Θα συμπλήρωνε στην 5άδα της μικτής Ευρώπης τον Λευκορώσο, Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ, τον Πορτογάλο Μάρκος Φρέιτας, τον Κροάτη, Αντρέι Γκάσινα και τον Ρώσο, Αλεξάντερ Σιμπάεφ. Ήθελε πολύ φυσικά να είναι στη σύνθεση, όμως η αγωνιστική υποχρέωση με την Μπογκόρια δεν του το επιτρέπει (παρεμπιπτόντως, δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες ακυρώσεις).

Τo νέο του κλαμπ δίνει το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος την άλλη Κυριακή και ο ίδιος αναχωρεί για το Γκρότζικ (κοντά στη Βαρσοβία) την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου προκειμένου να κάνει κι εκεί ορισμένες προπονήσεις. Ζήτησε από τους ανθρώπους της ομάδας ν’ απουσιάσει από την πρεμιέρα λόγω του Euro-Asia, οι τελευταίοι έδειξαν κατανόηση, αλλά του εξήγησαν ότι δεν είχαν παίκτη να τον αντικαταστήσει και να παρουσιάσουν παράλληλα πολύ δυνατή σύνθεση. Επιπλέον, αλλαγή ημερομηνίας του αγώνα γι’ αυτόν τον έκτακτο λόγο δεν μπορούσε να γίνει κι έτσι ο Γκιώνης υποχρεώθηκε ν’ απαντήσει αρνητικά.

Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι η κορυφαία διασυλλογική κατηγορία στην Πολωνία περιλαμβάνει 12 ομάδες. Αγωνίζονται μεταξύ τους σε δύο γύρους και στο τέλος οι πρώτες 4 ομάδες μετέχουν σε πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Ο κάθε αγώνας κρίνεται υπέρ της ομάδας, που φτάνει πρώτη στις 3 νίκες, άρα τα συστήματα διεξαγωγής είναι ίδια με εκείνα της Μπουντεσλίγκα όπου ο Γκιώνης αγωνίστηκε τις δύο προηγούμενες χρονιές με την Μπορούσια Ντίσελντορφ. Η νέα του ομάδα, η Μπογκόρια, δεν είχε καλή πορεία πέρσι, είχε περιοριστεί στην 5η θέση και με την προσθήκη του Έλληνα πρωταθλητή και του Γκάο Νινγκ από τη Σιγκαπούρη θα κυνηγήσει τα πρωτεία.

* Στόχος της Μπογκόρια είναι και η καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ως γνωστόν, στην πρώτη φάση θα έχει αντίπαλο στο 3ο γκρουπ και την Ενεμπόν του Κρεάνγκα (η γερμανική Σααρμπρίκεν και η τσέχικη Οστράβα είναι οι άλλες δύο ομάδες). Η διοργάνωση αρχίζει στις 6 Οκτωβρίου, ενώ τα δύο ματς όπου πολύ πιθανόν να συγκρουστούν οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές, γίνονται στις 4 Νοεμβρίου (στη Γαλλία) και στις 15 Δεκεμβρίου (στην Πολωνία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ