ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Φινάλε με ήττα από το Βέλγιο η Εθνική γυναικών στο Παγκόσμιο

Φινάλε με ήττα από το Βέλγιο η Εθνική γυναικών στο Παγκόσμιο

Η Εθνική Ελλάδας των γυναικών ηττήθηκε από το Βέλγιο σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι που ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Χάλμσταντ.

Με ήττα 0-3 από το Βέλγιο ολοκλήρωσε κι η Εθνική γυναικών τους αγώνες της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Χάλμσταντ. Κατετάγη στις θέσεις 41-44 κι έμεινε με την πικρή γεύση του αποκλεισμού από την πρώτη 12άδα της Second Division.

Το σημερινό ήταν απλά παιχνίδι κατάταξης και δεν έκρυβε άγχος για καμία από τις δύο ομάδες. Οι Ελληνίδες αθλήτριες ήθελαν να επαναλάβουν τη νίκη εναντίον της ίδιας χώρας στην πρεμιέρα της διοργάνωσης (3-2 τότε), αλλά ίσως επέδρασε περισσότερο η έλλειψη ισχυρού κινήτρου από τη στιγμή, που έχασαν τον στόχο τους σε ισοβαθμία στο γκρουπ. Έτσι, δεν εμφάνισαν καλό αγωνιστικό πρόσωπο και μοιραία αυτή τη φορά ηττήθηκαν από τις Βελγίδες.

Στο αμέσως προηγούμενο Παγκόσμιο ομαδικού, το 2016 στη Μαλαισία, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε τερματίσει στις θέσεις 37-38. Συμπερασματικά, τα κορίτσια άξιζαν με τη συνολική τους προσπάθεια στο γκρουπ την είσοδο στις θέσεις 25-36 κι από εκεί και πέρα μένει η ενθαρρυντική αγωνιστική παρουσία της 22χρονης Κωνσταντίνας Παρίδη, που ήταν το νέο πρόσωπο στην αποστολή.

Όπως την περασμένη Κυριακή, έτσι και σήμερα, αναμετρήθηκαν στην αρχή η Κατερίνα Τόλιου (νούμερο 154 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) και η Νάταλι Μαρτσέτι (Νο 170). Έγινε αμφίρροπο ματς με τη Βελγίδα να επικρατεί 3-1 στις λεπτομέρειες. Έδειξε ις ικανότητές της απέναντι στην άμυνα, είχε επιθέσεις και από το forehand και από το backhand, όμως και η Τόλιου έβγαλε πιο δύσκολες μπάλες σε σχέση με το 0-3 σετ της πρεμιέρας και κράτησε καλύτερα την μπάλα στο τραπέζι. Στο 2ο σετ προηγήθηκε 8-6, αλλά έχασε με οριακή διαφορά, το 3ο το πήρε με ανατροπή από 1-6 και στο 4ο άφησε αναξιοποίητα δύο σετ μπολ και της στοίχισαν κάποια λαθάκια στην παράταση.

Στη συνέχεια, η Κωνσταντίνα Παρίδη (Νο 545) συνάντησε ξανά τη Λίζα Λουνγκ (Νο 194). Στον όμιλο είχε επικρατήσει με το εντυπωσιακό 3-0 σετ, αλλά τώρα ήταν λογικό να έχει διαφορετική εικόνα το ματς δεδομένου ότι και η κινεζικής καταγωγής Βελγίδα θα ήταν καλύτερα διαβασμένη απέναντι στην πρωτοεμφανιζόμενη σε Παγκόσμιο Ελληνίδα αθλήτρια. Πράγματι, η Λουνγκ είχε βελτίωση στο παιχνίδι της και αξιοποίησε αρκετά το σερβίς, ενώ την ίδια ώρα η Παρίδη έκανε κακή αρχή και μετά έδειξε αστάθεια. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών είχε την ευκαιρία να πάει τον αγώνα τουλάχιστον στο 2-2, αλλά στο 9-9 του 4ου σετ έχασε και τους δύο πόντους στα δικά της σερβίς. Η 19χρονη Λουνγκ κατέκτησε πριν από δύο μήνες το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κ-21 με συμπαίκτρια την επίσης Βελγίδα Ντεγκράφ. Σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία η Λουνγκ είναι νούμερο 31 στον κόσμο.

Στη θέση 3, ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος έκανε αλλαγή συγκριτικά με τον πρώτο αγώνα εναντίον του Βελγίου. Έβαλε τη Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 407) κι άφησε στον πάγκο τη Γεωργία Ζαβιτσάνου. Οι Βέλγοι είχαν την ίδια τριάδα και το ίδιο στήσιμο και στο τρίτο ματς τοποθέτησαν ξανά τη Μάργκο Ντεγκράφ (Νο 280). Η Χριστοφοράκη προσπάθησε να μειώσει το σκορ και να κρατήσει την ομάδα στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά η απόδοσή της δεν κυμάνθηκε στα απαιτούμενα επίπεδα. Η Ντεγκράφ την υποχρέωσε σε παθητικό παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και επιβλήθηκε με 3-0. Τελείωσαν με μικρή διαφορά όλα τα σετ, όμως ήταν φανερό ότι η Βελγίδα είχε κάθε φορά τον πρώτο λόγο. Στο 3ο σετ για παράδειγμα, η πρωταθλήτριά μας ισοφάρισε σε 8-8, αλλά μετά έχασε εύκολα τρεις σερί πόντους. Με το ίδιο σκορ είχε χάσει από τη δυνατή Βελγίδα και η Ζαβιτσάνου.

Η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Βέλγιο 0-3

Κατερίνα Τόλιου-Νάταλι Μαρτσέτι 1-3 (8-11, 9-11, 14-12, 12-14)

Κωνσταντίνα Παρίδη-Λίζα Λουνγκ 1-3 (2-11, 11-9, 7-11, 9-11)

Μαρία Χριστοφοράκη-Μάργκο Ντεγκράφ 0-3 (8-11, 8-11, 8-11)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ