ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Έτοιμος για την πρόκληση του Ευρωπαϊκού Τοπ 10 παίδων ο Σγουρόπουλος

Έτοιμος για την πρόκληση του Ευρωπαϊκού Τοπ 10 παίδων ο Σγουρόπουλος

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος κλείνει την παρουσία του στην ηλικιακή κατηγορία των παίδων. Από αύριο και μέχρι την Κυριακή 18 του μήνα θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 επιτραπέζιας αντισφαίρισης, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Μπουζάου της Ρουμανίας.

Με μία συμμετοχή, που κέρδισε με το σπαθί του και αποτελεί το επιστέγασμα της μεθοδικής δουλειάς των τελευταίων χρόνων, ο Γιάννης Σγουρόπουλος κλείνει την παρουσία του στην ηλικιακή κατηγορία των παίδων. Από αύριο και μέχρι την Κυριακή 18 του μήνα θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 επιτραπέζιας αντισφαίρισης, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Μπουζάου της Ρουμανίας.

Στο Sport Hall «Romeo Iamandi» θα είναι ανάμεσα στους καλύτερους παίδες της γηραιάς ηπείρου και θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για μία νέα αξιόλογη εμφάνιση. Σε μία πρωτόγνωρη για τον ίδιο στιγμή θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να τιμήσει τους κόπους του, να κάνει περήφανους όλους όσοι έχουν πιστέψει στο ταλέντο του και φυσικά να δείξει ότι και στην εφηβική κατηγορία θα είναι ανταγωνιστικός στη διεθνή σκηνή.

Στην προπόνηση, αλλά και στο κοουτσάρισμα θα έχει στο πλευρό του τον Κώστα Παπαγεωργίου. Τον πολύπειρο αρχηγό της εθνικής ομάδας, που κρίθηκε ο καταλληλότερος για να βοηθήσει τον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, απόντος του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Βατσακλή στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το Τοπ 10 της Ευρώπης περιλαμβάνει τις κατηγορίες των νέων, των νεανίδων, των παίδων και των κορασίδων και το διοργανώνει η ρουμανική ομοσπονδία υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.).

"Η συμμετοχή στο Τοπ 10 είναι μία δικαίωση των κόπων μου αυτά τα χρόνια και μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω. Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο στόχο στη Ρουμανία. Η βασική μου επιδίωξη ήταν να βρεθώ σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Το κατάφερα και τώρα θα προσπαθήσω να παίξω όσο καλύτερα μπορώ και να έχω αξιόλογα αποτελέσματα", δήλωσε ο Γιάννης Σγουρόπουλος, που απέκτησε το δικαίωμα συμμετοχής στο ετήσιο event χάρη στην εξαιρετική πορεία μέσα στο 2015, που τον έφερε στην πρώτη 10άδα του ευρωπαϊκού ranking list (σήμερα στο νούμερο 9). Για την έκτακτη συνεργασία του με τον καταξιωμένο αθλητή Κώστα Παπαγεωργίου ο 15άχρονος επιθετικός από την Ελευσίνα, τόνισε: "Είναι σπουδαίος αθλητής, έχει πολλές γνώσεις στο άθλημα και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει". Αναφορικά εξάλλου, με το γεγονός ότι αλλάζει στην τρέχουσα σεζόν αγωνιστικό πεδίο και πάει πλέον στους εφήβους, υπογράμμισε: "Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει, αλλά πιστεύω ότι είμαι κοντά στους ξένους αθλητές και θα κοιτάξω να δουλέψω πιο σκληρά για να τους φτάσω".

Ο Κώστας Παπαγεωργίου δεν έκρυψε ότι εξεπλάγην όταν άκουσε την πρόταση της ομοσπονδίας να βρεθεί με διπλό ρόλο δίπλα στον Σγουρόπουλο. "Αιφνιδιάστηκα σίγουρα στην αρχή. Δεν έχω ξανακάνει κάτι ανάλογο. Εντάξει, έδινα βοήθεια από τον πάγκο ως συμπαίκτης, αλλά μέχρι εκεί ήταν ο ρόλος του προπονητή. Τώρα, με τη συγκυρία αυτή που οι δύο διοργανώσεις είναι στις ίδιες ημερομηνίες κι έπρεπε ο Κώστας Βατσακλής να είναι με τον Παναγιώτη, ήμουν η επιλογή για τη Ρουμανία. Κατάλαβα το σκεπτικό των ανθρώπων της ομοσπονδίας και προσφέρθηκα να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις», δήλωσε ο δευτεραθλητής Ευρώπης του ομαδικού το 2013 και για τους αγώνες και την προσπάθεια του Γιάννη σχολίασε: «Πιστεύω ότι θα είναι πολύ ισορροπημένη διοργάνωση.

Είναι πολύ καλοί και οι δέκα αθλητές και δεν είναι ότι ξεχωρίζουν το νούμερο 1 ή το 2 των αγώνων. Θεωρώ ότι μπορεί στην καλή του ημέρα ο δέκατος να κερδίσει τον πρώτο. Θα γίνουν πολύ ωραία ματς. Ο Γιάννης είναι σε πολύ καλό επίπεδο, βλέπω ότι είναι καλός και ο βαθμός ετοιμότητάς του και περιμένω να δω πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις». Τέλος, σε ερώτηση αν θα έδινε κάποια συμβουλή για το μέλλον στον Σγουρόπουλο, τώρα που περνάει και σε άλλη ηλικιακή κατηγορία, ο 7 φορές πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών, σημείωσε: «Να συνεχίσει την ίδια καλή δουλειά όπως κάνει μέχρι τώρα. Ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος μπροστά του και του εύχομαι κάθε επιτυχία".

Ο τρόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης προβλέπει παιχνίδια όλων με όλους. Κάθε μέρα θα γίνονται τρεις αγωνιστικές και όλοι οι αθλητές θα δώσουν εννέα ματς. Κάθε ένα από αυτά διεξάγεται με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ, δηλαδή ένα παιχνίδι μπορεί να λήξει από 4-0 έως 4-3 σετ. Θα χρησιμοποιηθούν 5 τραπέζια στην κεντρική σάλα και 8 στην αίθουσα προπόνησης. Από τη συνολική βαθμολογία (2 βαθμούς δίνει η νίκη, 1 η ήττα) θα προκύψει η τελική θέση για κάθε αθλητή.

Στο Τοπ 10 των παίδων πρόκειται ν' αγωνιστούν οι ακόλουθοι αθλητές:

1. Κριστιάν Πλετέα (Ρουμανία)

2. Ιρβίν Μπερτρά (Γαλλία)

3. Ράρες Σίπος (Ρουμανία)

4. Μεντάρντας Στανκεβίτσιους (Λιθουανία)

5. Τρουλς Μόρεγκαρντ (Σουηδία)

6. Κριστιάν Τσιρίτα (Μολδαβία)

7. Άρτεμ Ντβοϊνίκοφ (Ρωσία)

8. Ματέο Μούτι (Ιταλία)

9. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ελλάδα)

10. Νταμιέν Λορκά (Γαλλία)

Οι πρώτοι αναπληρωματικοί είναι ο Γερμανός Σου Γιανίκ και ο Γάλλος Τζουλ Ρολάν. Η κλήρωση για τη σειρά των αγώνων γίνεται απόψε, τα ωράρια στους παίδες πάντως, είναι τα εξής:

Παρασκευή:

11:00 (10:00 τοπική)

15:00

18:20

Σάββατο:

11:00

15:00

18:20

Κυριακή:

10:30

14:00

17:20

COMPETITION MANAGER O ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Σημειώνουμε ξανά ότι στο καθιερωμένο event ατομικού χαρακτήρα η Ελλάδα θα έχει παρουσία και στο οργανωτικό επίπεδο. Ο πρώην γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Δημοσθένης Μεσσήνης θα είναι competition manager των αγώνων (διευθυντής αθλήματος) και θα δοκιμάσει κι αυτός καινούργια εμπειρία από τη συγκεκριμένη θέση. Στην πολύχρονη συνεργασία του με την I.T.T.F. ο παλιός αθλητής του Πέρα Αθηνών έχει βρεθεί ήδη σε πολλά τουρνουά νεαρών ηλικιών, αλλά πρώτη φορά θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε διοργάνωση της E.T.T.U..

* Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση είχε να επιδείξει έως τώρα μόλις μία συμμετοχή σε ανάλογα ατομικά τουρνουά της Ευρώπης. Ήταν στο μακρινό 1990 όταν ο Γιώργος Χαντζής, πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό νέων τότε, πήρε μέρος στο Τοπ 12 νέων της Ευρώπης στο Βισύ της Γαλλίας. Ο παλιός διεθνής αθλητής του Προφήτη Ηλία Πειραιά είχε αρκεστεί στην 11η θέση. Στην κατηγορία των παίδων δηλαδή, πρώτη φορά θα έχουν εκπροσώπηση τα ελληνικά χρώματα στο ραντεβού των καλύτερων.

* To διαδικτυακό laola1.tv θα δείξει ζωντανά αγώνες από το Μπουζάου, όμως το πρόγραμμα των μεταδόσεων δεν μπορεί να γίνει γνωστό νωρίτερα από σήμερα το βράδυ, καθώς δεν έχουν βγει τα ζευγάρια και τα τραπέζια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ