ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Έσβησε το όνειρο του μεταλλίου για την εθνική ανδρών

Έσβησε το όνειρο του μεταλλίου για την εθνική ανδρών
INTIME SPORTS

Η εθνική ομάδα των ανδρών στο πινγκ πονγκ ηττήθηκε με 3-0 από τη Γερμανία και πλέον θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο διακαής πόθος για την κατάκτηση ενός ακόμα ευρωπαϊκού μεταλλίου έσβησε σήμερα (27/9) στο Εκατερίνμπουργκ για την εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών. Έσβησε φυσιολογικά, στα προημιτελικά από τη Γερμανία, μία από τις καλύτερες ομάδες παγκοσμίως, σταθερή πρωταθλήτρια Ευρώπης από το 2007 έως το 2013 και φιναλίστ του περσινού τελικού.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κάμφθηκε με 3-0 και πηγαίνει στις θέσεις 5-8 της Championships Division. Η χτεσινοβραδινή κλήρωση είχε μικρύνει τις ελπίδες για είσοδο στην 4άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και αυτόματη εξασφάλιση μεταλλίου και αυτό αποδείχτηκε και στην πράξη με την Ελλάδα να παίρνει μόλις ένα σετ!

Σίγουρα οι διεθνείς μας μπορούσαν ν’ αποδώσουν καλύτερα και να πιέσουν τους σημερινούς δευτεραθλητές κόσμου και «ασημένιους» Ολυμπιονίκες του 2008, σίγουρα μπορούσαν να παλέψουν πιο πολύ, όπως στον τελικό του Σβέσατ πριν από δύο χρόνια, αλλά συμβαίνουν και αυτά κάποιες φορές απέναντι σε μεγάλα φαβορί. Η συνολική τους αγωνιστική παρουσία άλλωστε, χαρακτηρίζεται θετική.

Πραγματοποίησαν τον βασικό τους στόχο, που ήταν να μπουν στα προημιτελικά και είχαν τη δυνατότητα να πάρουν και την πρωτιά στο γκρουπ, που θα τους έστελνε σε αντίπαλο του δικού τους βεληνεκούς. Επιπλέον, μπήκαν στις οκτώ καλύτερες ομάδες της ηπείρου για τρίτη φορά στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις (το 2011, το 2013 και φέτος) και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση.

Την ώρα που έχει ειπωθεί ότι αρχίζει η σταδιακή προσθήκη νεότερων αθλητών, πιθανόν η καταπληκτική ομάδα των Γκιώνη, Κρεάνγκα, Παπαγεωργίου να μην εμφανιστεί με την ίδια ακριβώς σύνθεση και στο Ευρωπαϊκό του 2017. Αν αυτός ήταν ο επίλογός της στον θεσμό, τότε σίγουρα δεν χρειάζεται ν’ απογοητευτεί από τη σημερινή αρνητική εμφάνιση, αλλά να σκεφτεί ότι η είσοδος στην πρώτη 8άδα συνιστά ένα ακόμα καλό πλασάρισμα.

Επόμενη αντίπαλος είναι αύριο η Σουηδία, η οποία έχασε 3-1 από τη Γαλλία.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Γερμανία-Ελλάδα 3-0:

Ντιμίτρι Οβτσάροφ - Παναγιώτης Γκιώνης 3-1 (4-11, 11-5, 11-5, 11-6)

Πάτρικ Φρανζίσκα - Καλλίνικος Κρεάνγκα 3-0 (11-9, 11-6, 11-3)

Πάτρικ Μπάουμ - Κώστας Παπαγεωργίου 3-0 (11-9, 11-6, 11-5)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ