ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Έρχεται το νέο σύστημα για το παγκόσμιο ranking list

Έρχεται το νέο σύστημα για το παγκόσμιο ranking list

Από την 1η Ιανουαρίου του 2018 αλλάζει ο τρόπος βαθμολόγησης στο παγκόσμιο ranking list στο πινγκ πονγκ έπειτα από απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. (VIDEO)

Συζητιούνται εδώ και πολύ καιρό και πλέον πλησιάζει η στιγμή, που θα τις δούμε στην πράξη. Ο λόγος για τις αλλαγές, που αποφάσισε η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στο σύστημα των πινάκων αξιολόγησης.

Από τον Ιανουάριο του 2018 η I.T.T.F. θα εφαρμόσει το νέο World Ranking system και, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, επιδιώκει «να παρουσιάσει ένα πιο ακριβές μέτρο, μία πιο ρεαλιστική κατάσταση του αγωνιστικού επιπέδου και παράλληλα να υποστηρίξει καλύτερα τους διεθνείς αγώνες της I.T.T.F.».

Δύο βασικές διαφοροποιήσεις σε σύγκριση με το τρέχον σύστημα είναι ότι το καινούργιο βασίζεται μόνο στις τελικές θέσεις των αθλητών/τριών στα τουρνουά  της I.T.T.F. (πόσους γύρους προχωρά κάποιος/α, δηλαδή) και ότι δεν χάνονται βαθμοί στις ήττες, αλλά ούτε και μετράει στις νίκες η δύναμη του αντιπάλου στην παγκόσμια κατάταξη! Εν ολίγοις, η διεθνής ομοσπονδία πιέζει μ’ ένα ακόμα μέτρο τους αθλητές να πηγαίνουν στα όπεν του εξωτερικού. Οι λίγες συμμετοχές δεδομένα θα έχουν μικρό βαθμολογικό όφελος, συνεπώς η εξέλιξη ευνοεί τους …πολυταξιδεμένους καλούς αθλητές. Ήδη στην ιστοσελίδα της η ομοσπονδία βάζει ενδεικτικά και τους πίνακες με τη νέα φόρμα και αρκεί να σημειώσουμε ότι εκεί ο πρώτος Έλληνας, ο Παναγιώτης Γκιώνης, εμφανίζεται στο νούμερο 113 του κόσμου όταν με την τρέχουσα μορφή είναι τον Νοέμβριο στο 32!

Οι αλλαγές εγκρίθηκαν στη σύνοδο της εκτελεστικής επιτροπής της I.T.T.F. στις 23 Σεπτεμβρίου 2017 στο Χάλμσταντ της Σουηδίας και τίθενται σε ισχύ από την αρχή του 2018. Το ρεπορτάζ της αρμόδιας αρχής αναφέρει: "Το νέο σύστημα παγκόσμιας κατάταξης είναι πιο απλό και ολοκληρωμένο. Αναμένεται να δημιουργήσει μία πιο δυναμική παγκόσμια κατάταξη με βάση τις επιδόσεις και τα αποτελέσματα του αθλητή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ενθαρρύνει τους αθλητές      να παίρνουν μέρος στα τουρνουά, καθώς η αδράνεια επηρεάζει κάθε θέση. Η I.T.T.F. πιστεύει ότι ένα υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού και παρουσίασης του αθλήματος, εξασφαλισμένο από τη συνεχή συμμετοχή των κορυφαίων παικτών στα αγωνιστικά events, θα μεγιστοποιήσει την έκθεση και την προβολή μέσω της τηλεόρασης, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης.

Σε συνδυασμό με τις συχνότερες μεταβολές στην παγκόσμια κατάταξη, θα είναι προς όφελος της ανάπτυξης της επιτραπέζιας αντισφαίρισης να βασίζεται το ranking σε μεγαλύτερη ποικιλία εθνικοτήτων και υψηλότερη παρουσία παικτών απ’ όλες τις ηπείρους. Αυτό με τη σειρά του θα βελτιώσει τη δημοτικότητα και την παγκόσμια εμβέλεια του σπορ. Θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των χρηματικών επάθλων για τους παίκτες και θα δημιουργήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για περισσότερες χώρες να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη σε επαγγελματικό επίπεδο".

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ της I.T.T.F. επισημαίνει τις βασικές αρχές και βασικές αλλαγές σε σύγκριση με το τρέχον σύστημα WR:

- Η νέα κατάταξη βασίζεται μόνο στις τελικές θέσεις, που επιτεύχθηκαν στα τουρνουά (ανεξάρτητα από τη σχετική ισχύ του εκάστοτε αντιπάλου).

- Αποδίδονται μόνο πόντοι μπόνους (δεν δίνονται βαθμοί αγώνων), οι οποίοι ισχύουν για 12 μήνες, εκτός από τα Παγκόσμια πρωταθλήματα.

- Δεν έχουμε απώλεια πόντων σε περίπτωση ήττας.

- Οι πόντοι κατάταξης καθορίζονται σύμφωνα με τους πίνακες σημείων από τους διαφορετικούς συντελεστές βαρύτητας, που θα χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς τύπους αθλητικών εκδηλώσεων (δηλαδή, World Tour Platinum, World Tour, Challenge κ.α.).

- Εξετάζονται μόνο τα οκτώ (8) καλύτερα αποτελέσματα σε ετήσια βάση (συμπεριλαμβανομένου ενός event σε επίπεδο ηπείρου).

- Οι ξεχωριστοί πίνακες αξιολόγησης για κάθε ηλικιακή κατηγορία (Senior, U-21, Junior, Cadet), προκύπτουν λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα αποτελέσματα στην αντίστοιχη κατηγορία.

- Υπάρχουν ειδικά seeding για τις περιπτώσεις τραυματισμού και εγκυμοσύνης

Σημειώνουμε ότι υπάρχουν άλλοι συντελεστές βαρύτητας για τα κορυφαία πρωταθλήματα, δηλαδή Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια πρωταθλήματα και πρωταθλήματα ηπείρων (Ευρωπαϊκό, Ασιατικό, Λατινικής Αμερικής κ.τ.λ.) και ότι φυσικά το νέο σύστημα στο ατομικό ranking list σχετίζεται άμεσα με το ranking των εθνικών ομάδων και αναμένονται κι εκεί μεγάλες αλλαγές στο …χάρτη.

 
SHARE

BEST OF NETWORK

24ωρη απεργία: 'Παγώνουν' δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Κάλεσμα των συνδικάτων για μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης. Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς, ποιοι συμμετέχουν στη γενική απεργία

‘ΠΑΟΚ αφού’: 10 ιστορίες απόλυτης Παοκτσήδικης τρέλας

Διαβάσαμε το βιβλίο του Χρήστου Ζαμπούνη και ξεχωρίσαμε τα κομμάτια που συνθέτουν το ψηφιδωτό του ‘ΠΑΟΚ είσαι’.

Πώς είναι σήμερα η Ναζλί και ο Νίκος

Δώδεκα χρόνια μετά την προβολή του πρώτου τουρκικού σίριαλ στην Ελλάδα, ψάξαμε να βρούμε πώς είναι σήμερα οι Ναζλί και ο Νίκος από τα "Σύνορα της αγάπης".

Υπάρχει λόγος που οι άντρες γκρινιάζουν περισσότερο όταν είναι κρυωμένοι

Επιτέλους, μπορούμε να γκρινιάζουμε χωρίς τύψεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24