ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Επιστροφή Κρεάνγκα στα World Tour με το όπεν της Λευκορωσίας

Επιστροφή Κρεάνγκα στα World Tour με το όπεν της Λευκορωσίας

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα επανεμφανίζεται στα World Tour. Με σκοπό να επανέλθει στην παγκόσμια κατάταξη και αν γίνεται να πάρει και βαθμούς θ’ αγωνιστεί στο όπεν της Λευκορωσίας, το οποίο αρχίζει αύριο (15/3).

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα επανεμφανίζεται στα World Tour της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Με σκοπό να επανέλθει στην παγκόσμια κατάταξη και αν γίνεται να πάρει και βαθμούς ο κορυφαίος Έλληνας πινγκπονίστας θ’ αγωνιστεί στο όπεν της Λευκορωσίας, το οποίο αρχίζει αύριο (15/3) και ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή (19/3).

Ο Κρεάνγκα μεταβαίνει αύριο (15/3) στο Μινσκ μέσω Βιέννης και θ’ αρχίσει τα παιχνίδια του στο απλό ανδρών την Παρασκευή, αφού βρίσκεται απευθείας στο κυρίως ταμπλό. Στα μεγάλα επαμειβόμενα τουρνουά της I.T.T.F. μετέχει ξανά ύστερα από 14 μήνες. Η αμέσως προηγούμενη εμφάνισή του ήταν τον Ιανουάριο του 2016 στη Γερμανία όταν είχε αποκλειστεί στα προκριματικά. Το όπεν της Λευκορωσίας είναι της σειράς Challenge και συγκεντρώνει κάτι λιγότερο από 200 αθλητές. Οι συμμετοχές προέρχονται από 29 χώρες όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά από την Ασία και τη Νότια Αμερική.

Στα 45 χρόνια του πλέον ο Κρεάνγκα έχει μειώσει τους αγώνες του τόσο με την εθνική ομάδα όσο και με την Ενεμπόν, το γαλλικό κλαμπ στο οποίο βρίσκεται σταθερά από το 2003. Κοιτάζει βεβαίως, να κρατηθεί σε καλή κατάσταση μέσα από τα ματς αυτά, ενώ το να μένει στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης είναι σημαντικό και για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Τους τελευταίους δύο μήνες δεν εμφανίζεται στη λίστα, αλλά εν δυνάμει διατηρείται στην κατάταξη, εκεί γύρω στο νούμερο 120.

Αυτός είναι και ο λόγος, που στο τουρνουά της Λευκορωσίας μπήκε απευθείας στο ταμπλό των «64». Για να βγει εντελώς από το ranking list ένας αθλητής πρέπει να συμπληρώσει οκτώ μήνες χωρίς διεθνείς αξιολογημένους αγώνες και τότε μάλιστα χάνει και πόντους. Ο Κρεάνγκα πρόλαβε τέτοια εξέλιξη τον Σεπτέμβριο όταν αγωνίστηκε με την εθνική μας ομάδα κόντρα στην Ολλανδία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και το ίδιο θα κάνει και τώρα.

Στο Μινσκ θα πάρει μέρος μόνο στο απλό ανδρών. Η κλήρωση τον έφερε στο κάτω κομμάτι του ταμπλό. Θα πληροφορηθεί μετά τα προκριματικά τον αντίπαλό του στον γύρο των «64», ενώ αν προχωρήσει δύο γύρους, το φαβορί που πιθανόν να συναντήσει είναι το νούμερο 3, ο Βανγκ Ζενγκ Γι από την Πολωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ