ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Έναρξη του Champions League 2016-17 με παρόντες ξανά Γκιώνη και Κρεάνγκα

Έναρξη του Champions League 2016-17 με παρόντες ξανά Γκιώνη και Κρεάνγκα
VITTAS P

Ώρα Champions League σήμανε στην ευρωπαϊκή επιτραπέζια αντισφαίριση. H Ελλάδα θα έχει και φέτος τη χαρά να βλέπει παρόντες τους δύο σημαντικότερους πρεσβευτές της, τους Γκιώνη και Κρεάνγκα.

Ώρα Champions League σήμανε στην ευρωπαϊκή επιτραπέζια αντισφαίριση. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι στη γραμμή εκκίνησης για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 και η Ελλάδα θα έχει και φέτος τη χαρά να βλέπει παρόντες τους δύο σημαντικότερους πρεσβευτές της. Τον Παναγιώτη Γκιώνη με τη νέα του ομάδα, την πολωνική, Μπογκόρια Γκρότζισκ και τον Καλλίνικο Κρεάνγκα ως (πολύ) παλιό πια στη γαλλική, Ενεμπόν.

Οι δύο σύλλογοι μάλιστα, είναι αντίπαλοι στο γκρουπ C και διεκδικούν θέση στην πρώτη δυάδα, που δίνει και την πρόκριση στο τελικό ταμπλό των "8". Η Μπογκόρια υποδέχεται αύριο (7/10) την Οστράβα από την Τσεχία. Ο αγώνας αρχίζει στις 20:30 ώρα Ελλάδας. Η Ενεμπόν πηγαίνει στο Σααρμπρίκεν της Γερμανίας για ν’ αντιμετωπίσει, επίσης την Παρασκευή και στις 21:00 δική μας ώρα, την ομώνυμη τοπική ομάδα. Οι αγώνες μεταδίδονται ζωντανά στο διαδίκτυο από το laola1.tv. Η εναρκτήρια αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών διεξάγεται λίγες ημέρες πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών, ενώ τρεις ημέρες μετά την ολοκλήρωσή του θα γίνει η 2η αγωνιστική (26 του μήνα).

Η Σααρμπρίκεν είναι η επικεφαλής του γκρουπ. Στη 2η σειρά δυναμικότητας για την κλήρωση ήταν η Ενεμπόν και στην 3η η Μπογκόρια. Ο Γκιώνης είχε περάσει τη φάση των ομίλων και στις δύο προηγούμενες χρονιές με τη γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ (μάλιστα το 2015 είχε αγωνιστεί στον τελικό), στο κοντινό παρελθόν το πέτυχε και με τη γαλλική Ανζέ και φιλοδοξεί τώρα να το καταφέρει με μία ακόμα ομάδα.

Έναρξη του Champions League 2016-17 με παρόντες ξανά Γκιώνη και Κρεάνγκα
VITTAS P

Πλην του χάλκινου πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών το 2013 η ιστοσελίδα της διοργάνωσης έχει στο ρόστερ της Μπογκόρια τον Γκάο Νινγκ από τη Σιγκαπούρη, τον Κορέατη Ο Σανγκ Ουν και τον Πολωνό Ντανιέλ Γκόρακ. Απέναντι στην Οστράβα έχει θεωρητικά τον πρώτο λόγο, όμως οι Τσέχοι είναι επικίνδυνοι με τον Τσιανγκ Χου Τσίε από την Ταϊπέι, τον Σέρβο Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς και τους Τσέχους Πετρ Κόρμπελ και Τόμας Τρέγκλερ.

Ο Κρεάνγκα έχει ζήσει αρκετές προκρίσεις στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ενεμπόν, ενώ έχει φτάσει μέχρι και τα ημιτελικά. Η ομάδα του θα επιχειρήσει και φέτος να κατακτήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ και στην πρεμιέρα αναλαμβάνει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στη Σααρμπρίκεν. Πλην του δευτεραθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών το 2002, το ρόστερ της άλλοτε πρωταθλήτριας Γαλλίας για την Ευρώπη έχει ακόμα τον νεοαποκτηθέντα Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ, τον Τσεν Τσίεν Αν από την Ταϊπέι και τον Γάλλο Κουεντέν Ρομπινό. Η Σααρμπρίκεν έχει βασικούς τον Πορτογάλο Τιάγκο Απολόνια, τον Σλοβένο Μπόγιαν Τόκιτς και τον Γερμανό Πάτρικ Φρανζίσκα. Δύο ακόμα Γερμανοί είναι στη σύνθεσή της, ο Πάτρικ Μπάουμ και ο Ντένις Κλέιν.

* Την πρώτη του εμφάνιση στη Γαλλία και γενικά σε ξένο διασυλλογικό πρωτάθλημα είχε τη χαρά να κάνει και ο Κώστας Χατζηλυγερούδης. Ενίσχυσε τη Βιλέ λε Νανσί, η οποία αγωνίζεται στην 5η κατηγορία (National 3) και το 10ο γκρουπ. Για τη 2η αγωνιστική η νέα ομάδα του έχασε από την πρωτοπόρο Ποντό UMS 2 με 8-4. Ο Χατζηλυγερούδης έδωσε 3 ματς, είχε 1 νίκη-1 ήττα στο ατομικό και άλλη 1 ήττα στο διπλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ