ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

"Εισιτήριο" για το Παγκόσμιο του ομαδικού η Εθνική γυναικών

"Εισιτήριο" για το Παγκόσμιο του ομαδικού η Εθνική γυναικών

Η Εθνική Ελλάδας εξασφάλισε παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομαδικού του πινγκ πονγκ, αφού βρίσκεται στις 26 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Η Εθνική Ελλάδας γυναικών, μπορεί να έμεινε έξω από την πρώτη 8άδα της Challenge Division, αλλά ζει μία ευχάριστη στιγμή. Με τη νίκη 3-2 απέναντι στη Σλοβακία εξασφάλισε παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομαδικού, στο οποίο υπάρχει πια όριο στον αριθμό συμμετοχών.

Ο αγώνας ήταν για τις θέσεις 25-28, αλλά είχε αυτό το ξεχωριστό κίνητρο και για τις δύο χώρες. Με νίκη θα έμπαιναν στις 26 θέσεις από την Ευρώπη, που είναι διαθέσιμες για το Παγκόσμιο του 2018 χωρίς να νοιάζονται για τον πίνακα αξιολόγησης που αποτελεί άλλο κριτήριο.

Η Εθνική ομάδα προκρίθηκε στις θέσεις 25-26 του Ευρωπαϊκού και απέκτησε αυτόματα το δικαίωμα να παίξει και στο Χάλμσταντ.

Στην αναμέτρηση με τις Σλοβάκες, η Τόλιου σημείωσε ξανά δύο νίκες με πολύ καλή εμφάνιση, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε η Χριστοφοράκη με νίκη 3-1 σε απίστευτο αγώνα όπου όλα τα σετ κρίθηκαν στην παράταση.

Η Ελλάδα τελειώνει το Σάββατο τα παιχνίδια της στο Ευρωπαϊκό, αφού αντιμετωπίζει στις 17:00 το Βέλγιο για τις θέσεις 25-26.

Λίγα λεπτά μετά από τον αγώνα, ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος δήλωσε: "Το παιχνίδι είχε ξεχωριστή σημασία και για τις δύο ομάδες και μας έδωσε την ευκαιρία για χαμόγελα το γεγονός ότι εξασφαλίσαμε θέση στο επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα".

"Από την άλλη, όμως, έχω πικρία προσωπικά που δεν μπήκαμε στην οκτάδα της 2ης κατηγορίας γιατί θεωρώ ότι αξίζαμε να είμαστε εκεί. Και τη Σλοβενία μπορούσαμε να νικήσουμε, έστω και με την πίεση του αποτελέσματος και με την Αγγλία είχαμε βάσιμες πιθανότητες κι αν δεν έχανε η Κατερίνα από 2-0 μπροστά, τα πράγματα θα κυλούσαν διαφορετικά".

Ο ομοσπονδιακός προπονητής χαρακτήρισε εντυπωσιακή την Τόλιου και συμπλήρωσε: "Έχει κάνει καταπληκτικές εμφανίσεις και θα μπορούσε να είναι αήττητη. Έκανε υπερπροσπάθεια και στο βραδινό παιχνίδι και συνέβαλε τα μέγιστα με τις δύο νίκες. Η Μαρία πέτυχε πολύ δύσκολη νίκη στο καθοριστικό ματς. Η Γεωργία έχει βοηθήσει πάρα πολύ με τις νίκες της και η Ιωάννα έβγαλε εξαιρετικό πρόσωπο στο μοναδικό παιχνίδι της, έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή και ότι είναι μέρος αυτής της ομάδας".

Η εξέλιξη του Ελλάδα-Σλοβακία 3-2

Κατερίνα Τόλιου-Νικολέτα Πουκοβάνοβα 3-1 (11-8, 11-5, 11-13, 11-8)

Μαρία Χριστοφοράκη-Τατιάνα Κουκούλκοβα 0-3 (9-11, 8-11, 8-11)

Γεωργία Ζαβιτσάνου-Έβα Ζούρκοβα 0-3 (12-14, 6-11, 6-11)

Τόλιου-Κουκούλκοβα 3-1 (3-11, 11-9, 13-11, 11-8)

Χριστοφοράκη-Πουκοβάνοβα 3-1 (10-12, 14-12, 15-13, 14-12)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ