ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Δυο Έλληνες σε γαλλική ομάδα

Δυο Έλληνες σε γαλλική ομάδα

Δύο ακόμα διακεκριμένοι Έλληνες αθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά φέτος τις δυνάμεις τους στο εξωτερικό και θα το επιχειρήσουν κι αυτοί σε γαλλικό περιβάλλον.

Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού νέων το 2009, Γιώργος Νταλιάνης, συμφώνησαν για τη νέα αγωνιστική περίοδο με τη Μπαγιάρ Αρζεντάν.

Τον περασμένο Μάιο είχαν πάει για μίνι προετοιμασία στο Αρζεντάν (όπου θυμίζουμε ότι αγωνίζεται εδώ και δύο χρόνια ένας… τρίτος Γιώργος, ο Φραγκούλης), άφησαν καλές εντυπώσεις στους υπεύθυνους της ομάδας και το καλοκαίρι επήλθε συμφωνία. Με τα δύο παιδιά γίνονται συνολικά εννέα οι Έλληνες πινγκπονίστες, που θα παίξουν φέτος στη Γαλλία και μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγο καιρό έκλεισε πρώτη φορά συνεργασία με ξένο κλαμπ και η Γεωργία Ζαβιτσάνου, που μετακινήθηκε στην Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ.

Τα τελευταία χρόνια γνώρισαν στο ίδιο έδαφος ανάλογη πρώτη εμπειρία και άλλοι αθλητές και αθλήτριές μας. Γενικά οι εκπρόσωποί μας έχουν αφήσει καλές εντυπώσεις εκεί, όμως ειδικά η πολύχρονη και πετυχημένη παρουσία του Κρεάνγκα και του Γκιώνη άνοιξε πόρτες και ανέβασε την εκτίμηση της ιδιαίτερα προηγμένης στο άθλημα χώρας στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση!

Ο 21χρονος και εν ενεργεία διεθνής Κωνσταντινόπουλος και ο 23χρονος Νταλιάνης δεν θ’ αγωνίζονται με την 1η ομάδα της Μπαγιάρ, η οποία υποβιβάστηκε φέτος από τη λίγκα στην Pro B, αλλά στις κατηγορίες National. Το κλαμπ της Αρζεντάν διαθέτει ομάδες και στις τρεις παρακάτω κατηγορίες, τη National 1, τη National 2 και τη National 3, που είναι αντίστοιχα η 3η, η 4η και η 5η της Γαλλίας και στην πορεία θα κριθεί σε ποιο πρωτάθλημα θα μετάσχουν οι δύο αθλητές.

Ο προπονητής και ο μάνατζερ του σωματείου έχουν καλέσει τα δυο παιδιά να πάνε στη Γαλλία προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και μέσα από μία σειρά αγώνες με άλλους πολύ αξιόλογους αθλητές του κλαμπ θα δώσουν ένα είδος τεστ ώστε ν’ αποφασιστεί ποια ομάδα θα ενισχύσουν. Σε εκείνο το διάστημα θ’ αρχίσουν και τα πρωταθλήματα της περιόδου 2014-2015 και οι αγώνες γίνονται Σαββατοκύριακα. Κωνσταντινόπουλος και Νταλιάνης είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν σε παραπάνω από μία κατηγορία, πάντως τους επισημάνθηκε ότι είναι έτσι οι κανονισμοί στη χώρα, που αν ένας αθλητής παίξει έστω δύο ματς στη National 1 (3η κατηγορία) δεν μπορεί μετά να παίξει σε χαμηλότερη κατηγορία (National 2 ή 3).

Φυσικά οι δύο πρωταθλητές θα συνεχίσουν παράλληλα ν’ αγωνίζονται και στην Α1 εθνική κατηγορία της Ελλάδας. Ανήκουν αμφότεροι στον Α.Ο. Πεύκης, ο δεξιόχειρας Νταλιάνης επέστρεψε το καλοκαίρι στην ομάδα, ενώ ο αριστερόχειρας Κωνσταντινόπουλος θα είναι φέτος με υποσχετική στον νεοφώτιστο στην κορυφαία κατηγορία Ίφιτο Πατρών. Γι’ αυτό τον λόγο έχουν συμφωνήσει με τη Μπαγιάρ Αρζεντάν να μην πάνε σε όλες τις αγωνιστικές στη Γαλλία, αλλά μόνο όταν θα υπάρχει κενό στο πρόγραμμα του ελληνικού διασυλλογικού πρωταθλήματος, που θυμίζουμε ότι έχει έξι συγκεντρωτικά Σαββατοκύριακα.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτή την εξέλιξη. Το βλέπουμε και οι δύο πρώτα απ’ όλα σαν μία νέα και χρήσιμη εμπειρία, αφού το αγωνιστικό επίπεδο είναι υψηλό. Θέλαμε να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο, που θα μας βοηθήσει στην αγωνιστική μας πρόοδο. Είμαστε και καλοί φίλοι και ψάχναμε να συμφωνήσουμε με την ίδια ομάδα ώστε να είναι και πιο εύκολη η προσαρμογή. Τον Σεπτέμβριο θα μάθουμε σε ποια διασυλλογική κατηγορία θα παίξουμε, πάντως οι υπεύθυνοι της ομάδας μάς έχουν τονίσει ότι σε κάθε περίπτωση θα μας δώσουν ευκαιρίες για πολύ δυνατά παιχνίδια. Πιστεύουμε να προσαρμοστούμε γρήγορα και να δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες βοηθώντας την ομάδα μας, αλλά και τον εαυτό μας», δήλωσαν οι δύο πρωταθλητές.

Με την ευκαιρία να σημειωθεί μία ακόμα σημαντική εξέλιξη για τον 22άχρονο Γιώργο Φραγκούλη, που αρχίζει την 3η συνεχόμενη σεζόν στο κλαμπ του Αρζεντάν. Πέρσι, εκτός από τη συμμετοχή για ένα χρονικό διάστημα στην 3η κατηγορία με τη Μπαγιάρ 2, έζησε και τη σπουδαία εμπειρία συνολικά δέκα αγώνων στην 1η εθνική κατηγορία της Γαλλίας. Φέτος οι άνθρωποι της ομάδας τού είπαν ότι θα είναι βασικό στέλεχος στη Μπαγιάρ 1 και θ’ αγωνιστεί στη 2η κατηγορία (Pro B)!

Δυο Έλληνες σε γαλλική ομάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ