ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Δυναμική επιστροφή Κρεάνγκα στη δράση

Δυναμική επιστροφή Κρεάνγκα στη δράση

Με δυνατή φωνή είπε ξανά «παρών» στα αγωνιστικά τραπέζια ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Η Ενεμπόν κατέβαλλε το βράδυ του Σαββάτου 3-0 τη Βάλτερ Βελς στην Αυστρία.

Με δυνατή φωνή είπε ξανά «παρών» στα αγωνιστικά τραπέζια ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Στην πρώτη του αναμέτρηση, ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό σε προσαγωγό και κοιλιακό, έδωσε πόντο στην ομάδα του σε δύσκολη εκτός έδρας αποστολή για το Τσάμπιονς Λιγκ και παράλληλα πανηγύρισε μαζί της πολύτιμη νίκη.

Η Ενεμπόν κατέβαλλε το βράδυ του Σαββάτου 3-0 τη Βάλτερ Βελς στην Αυστρία, πέρασε στη 2η θέση του γκρουπ D αυξάνοντας τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση και ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής του απλού ανδρών το 2003 ήταν αυτός, που με τη νίκη του άνοιξε τον δρόμο για την τελική επικράτηση.

Θυμίζουμε ότι είχε τραυματιστεί στις 26 Σεπτεμβρίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λισσαβώνας, η μορφή του προβλήματος (ρήξη) δημιουργούσε φόβους για απουσία αρκετών μηνών, αλλά με την κατάλληλη θεραπεία κατάφερε να γυρίσει στην δράση πριν καν συμπληρωθούν δύο μήνες.

Ο Κρεάνγκα (νούμερο 39 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη) είχε ενσωματωθεί στην αποστολή της άλλοτε πρωταθλήτριας Γαλλίας από την περασμένη Δευτέρα. Στον αγώνα πρωταθλήματος την περασμένη Τρίτη δεν χρησιμοποιήθηκε, ωστόσο φάνηκε ότι η επιστροφή του ήταν θέμα χρόνου και θα εμφανιζόταν απόλυτα έτοιμος γι’ αυτή.

Στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ μπήκε στη θέση 2 της ομάδας του και αντιμετώπισε τον πρώτο παίκτη της αντιπάλου, τον Σέρβο διεθνή Ζολτ Πέτε (Νο 60). Είχε αρκετά καλή απόδοση με δεδομένο ότι έλειψε ικανό χρονικό διάστημα, ήταν δυνατός και ψυχολογικά και κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 3-2 σετ. Έχασε το 1ο σετ στην παράταση κι αφού ισοφάρισε με κυριαρχία στο 2ο σετ προηγήθηκε 6-2 στο 3ο.

Ο αριστερόχειρας Σέρβος όμως, έκανε αντεπίθεση διαρκείας, πέρασε μπροστά 8-7 κι επιπλέον κατέκτησε και αυτό το σετ στην παράταση κι ενώ χρειάστηκε να σώσει τρία σετ μπολ! Ο Κρεάνγκα δεν πτοήθηκε ωστόσο και η εμπειρία και το καθαρό μυαλό τον βοήθησαν ν’ ανατρέψει την κατάσταση. Παρότι έχασε πλεονέκτημα +4 πόντων και στο 4ο σετ (5-1) έφτασε στην ισοφάριση με σερί στο φινάλε και στο «κόντρα» σετ ήταν καλύτερος και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να του …κλέψει και τη νίκη.

Η συνέχεια ήταν πιο εύκολη για το γαλλικό κλαμπ που επιβλήθηκε δεύτερη φορά στη σεζόν της αυστριακής ομάδας. Ίδιο μάλιστα, ήταν το σκορ και στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, που είχε γίνει αρχές Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή του Έλληνα άσου.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Βάλτερ Βελς-Ενεμπόν 0-3:

Ζολτ Πέτε-Καλλίνικος Κρεάνγκα 2-3 (12-10, 6-11, 15-13, 7-11, 6-11)

Ντομινίκ Πλάτνερ-Τσεν Τσίεν Αν 1-3 (11-8, 7-11, 3-11, 8-11)

Λέχελ Ντεμέτερ-Ντιμίτρι Προκόπκοφ 0-3 (7-11, 7-11, 7-11)

Η Ενεμπόν είναι μόνη τώρα στη 2η θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από την αήττητη Μπορούσια Ντίσελντορφ. Έχει αποκτήσει πλεονέκτημα για ν’ ακολουθήσει στα προημιτελικά την ομάδα του Παναγιώτη Γκιώνη, καθώς έχει καλύψει το χάντικαπ της ήττας με 3-0 από την πολωνική Μπογκόρια στον 1ο γύρο. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν πάει στην 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων, στις 5 Δεκεμβρίου, ισόβαθμη με μία από τις Βάλτερ Βελς ή Μπογκόρια θα της αρκεί νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να περάσει στη νοκ άουτ φάση.

Το δεύτερο πολύ ενδιαφέρον σημείο για τους Έλληνες φίλους του αθλήματος είναι ότι η γρήγορη αποθεραπεία του Κρεάνγκα επιτρέπει σκέψεις για νέα γερή …κόντρα του με τον Γκιώνη αυτή τη φορά σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ! Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του γκρουπ D η Μπορούσια θα υποδεχτεί την Ενεμπόν την ερχόμενη Παρασκευή 28 του μήνα και με δεδομένο ότι ο Κρεάνγκα πραγματοποίησε δυνατή επιστροφή φαντάζει ως το πιο πιθανό αυτή τη στιγμή να χρησιμοποιηθεί ξανά και να τεθούν αντίπαλοι οι κορυφαίοι πρεσβευτές της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης! Είχαν αναμετρηθεί πολλές φορές στη γαλλική λίγκα, τώρα ίσως συναντηθούν πρώτη φορά και στη σημαντικότερη διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Η βαθμολογία του γκρουπ D:

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Μπορούσια 8 12-2

2. Ενεμπόν 6 6-6

---------------------------------------------------------

3. Βάλτερ Βελς 5 4-10

-. Μπογκόρια 5 5-9

Επίσης για το Τσάμπιονς Λιγκ των ανδρών η γαλλική Σαρτρ ξεπέρασε το βράδυ του Σαββάτου μέσα στην Αυστρία το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2008 Νιντερόστεριχ με 3-2. Ο αγώνας ήταν για το γκρουπ Β.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ