ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Αποκλεισμός στα προημιτελικά για τον Γκιώνη

Αποκλεισμός στα προημιτελικά για τον Γκιώνη

Ο Παναγιώτης Γκιώνης ηττήθηκε από τον Χο Κβαν

Στις θέσεις 5-8 πλασαρίστηκε τελικά ο Παναγιώτης Γκιώνης στο απλό του κροατικού World Tour. Ο αριστερόχειρας Χο Κβαν Κιτ από το Χονγκ Κονγκ (νούμερο 45 στον κόσμο) τον νίκησε το βράδυ στα προημιτελικά με 4-1 σετ και του έκοψε τον δρόμο για το μετάλλιο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, που λίγες ώρες πριν είχε σημειώσει μεγάλη νίκη εναντίον του συμπατριώτη του Χο, του νούμερο 8 της παγκόσμιας κατάταξης Βονγκ Τσου Τινγκ, είχε αρνητική απόδοση αυτή τη φορά κι έχασε την ευκαιρία να μπει στην 4άδα και στα μετάλλια.

Η συνολική του πορεία βέβαια, κρίνεται πετυχημένη και παρότι αποκλείστηκε από αθλητή με χαμηλότερη θέση στον πίνακα αξιολόγησης θα έχει βαθμολογικό όφελος. Τα σετ 6-11, 9-11, 5-11, 11-4 και 8-11.

O Γκιώνης είχε εξαιρετική ψυχολογία μετά την έκπληξη, που δημιούργησε το μεσημέρι στη 16άδα, όπως δήλωσε και στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.). Ωστόσο, στην 8άδα δεν μπόρεσε να κρατήσει καλό ρυθμό και να πάει με …κεκτημένη ταχύτητα. Μπήκε νωθρά στο παιχνίδι, δεν είχε φρεσκάδα και καλή κίνηση στο τραπέζι (σ.σ. είχε νιώσει κι ένα σφίξιμο στο πόδι από το πρώτο ματς της ημέρας) κι έχασε πολλές εύκολες μπάλες. Ο νεαρός Χο Κβαν Κιτ εκμεταλλεύτηκε άριστα την περίσταση. Αν και δεν έδειξε να παίζει άριστα την άμυνα, ήταν πολύ σταθερός στα ράλι και πέρασε πολύ ποιοτικές επιθέσεις. Επιπλέον, έβγαλε ορισμένα πολύ καλά σερβίς, που «ενόχλησαν» τον Γκιώνη και του στοίχησαν πόντους. Ο Χο παίζει με ευρωπαϊκό πιάσιμο στη ρακέτα, είναι νούμερο 4 στον κόσμο στην κατηγορία των Ελπίδων και στο φτωχό βιογραφικό του περιλαμβάνει το χρυσό μετάλλιο στο απλό στο World Tour, που έγινε στις Φιλιππίνες το 2014.

Ο 36άχρονος πρωταθλητής μας (νούμερο 31 στη διεθνή κατάταξη) προχώρησε με τρεις νίκες στο Ζάγκρεμπ και ειδικά με αυτή απέναντι στον Βονγκ υλοποιεί και τον δεύτερο στόχο του, που ήταν να πάρει πόντους. Να σημειωθεί ακόμα πως, ενώ μετέχει σε αυτά τα όπεν από το μακρινό 1997, τερμάτισε πρώτη φορά στα προημιτελικά του απλού ανδρών! Το 2013 στη Στοκχόλμη πήρε το χάλκινο μετάλλιο κι από κει και πέρα το καλύτερο πλασάρισμά του ήταν η 16άδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ