ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Αναχωρούν για το Προολυμπιακό της Ευρώπης οι Σγουρόπουλος, Γερασιμάτου

Αναχωρούν για το Προολυμπιακό της Ευρώπης οι Σγουρόπουλος, Γερασιμάτου

Οι Σγουρόπουλος και Γερασιμάτου αναχωρούν με τελικό προορισμό το Σπλιτ, όπου από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή θα διεξαχθεί το Προολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ευρώπης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων του 2018.

Μπροστά σε μία ακόμα σημαντική διοργάνωση, που θ’ αποτελέσει ταυτόχρονα και νέα εμπειρία, βρίσκονται ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Ιωάννα Γερασιμάτου. Σήμερα το πρωί (2/11) αναχωρούν με τελικό προορισμό το Σπλιτ της Κροατίας όπου από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή θα διεξαχθεί το Προολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ευρώπης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων του 2018.

Στη μικρή ιστορία του θεσμού θα είναι η πρώτη φορά, που η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα πάρει μέρος στην προκριματική διαδικασία και με δεδομένο ότι στην αποστολή βρίσκεται ο 17χρονος πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων, φυσικό είναι να μπαίνει και ο στόχος της πρόκρισης.

Από την άλλη πλευρά η 16άχρονη Γερασιμάτου έχει την ευκαιρία της συμμετοχής σε άλλο ένα μεγάλο event και θα κοιτάξει να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μέσα από αξιόλογες εμφανίσεις. Τα παιδιά θ αγωνιστούν υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Βατσακλή.

Ο Σγουρόπουλος ολοκλήρωσε το πρωί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την προετοιμασία του επί ελληνικού εδάφους, ενώ η Γερασιμάτου έκανε την τελευταία της προπόνηση το απόγευμα. Σήμερα (2/11), πάνε αρχικά στη Φρανκφούρτη και από εκεί θα φτάσουν με νέα πτήση στο Σπλιτ το μεσημέρι. Το απόγευμα της Πέμπτης γίνεται η κλήρωση των γκρουπ της 1ης φάσης. Κάθε χώρα μπορεί ν’ αγωνιστεί μόνο με έναν αθλητή και μία αθλήτρια. Τέσσερις (4) αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες θα πάρουν την πρόκριση από αυτό το event για το Ολυμπιακό τουρνουά.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε το στίγμα για τη μεγάλη σημασία, που έχουν οι αγώνες για την ελληνική αποστολή: «Είναι πολύ σημαντική διοργάνωση για εμάς. Πρώτον γιατί δεν έχουμε μετάσχει άλλη φορά σε Προολυμπιακό ή Ολυμπιακό τουρνουά νέων και δεύτερον γιατί θέλουμε πολύ να είμαστε παρόντες τον Οκτώβριο του 2018 στο Μπουένος Άιρες. Για τον Σγουρόπουλο κατ’ αρχήν, είχα πει μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ότι το Προολυμπιακό είναι από τους βασικούς στόχους του. Κατάφερε στο μεταξύ να πάρει και το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 νέων, αλλά οι μεγαλύτεροι στόχοι τώρα αρχίζουν, καθώς πλην του Προολυμπιακού τουρνουά και του Παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων υπάρχει στην πορεία και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21 στο Μινσκ.

Σε μία ακόμα διεθνή διοργάνωση ο Γιάννης θέλει να διατηρήσει το καλό αγωνιστικό πρόσωπο και να φτάσει στην πρόκριση. Για τη Γερασιμάτου, που έρχεται στο Σπλιτ μετά από εισήγησή μου, θεωρώ ότι δεν έχει τίποτα να χάσει αλλά μόνο να κερδίσει από αυτούς τους αγώνες. Θα συναντήσει πολλές αθλήτριες, που βρίσκονται πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ οι περισσότερες από τις αντιπάλους είναι και πιο έμπειρες. Είναι πολύ δύσκολο να πάρει κάποιο από τα τέσσερα εισιτήρια για το Ολυμπιακό τουρνουά, αλλά θα προσπαθήσει να γίνει ανταγωνιστική μέσα από καλές εμφανίσεις και γιατί όχι να πετύχει ένα καλό πλασάρισμα».

Ο Κώστας Βατσακλής αναφέρει και επιπλέον κίνητρα, για τα οποία θα είναι σπουδαίο να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα του χρόνου στην Αργεντινή. «Ακόμα και η μία πρόκριση χαρίζει τη δυνατότητα της συμμετοχής και στο ομαδικό. Το Ολυμπιακό τουρνουά έχει το απλό και το ομαδικό, όπως γίνεται και στο ανδρών-γυναικών, όμως στο ομαδικό οι χώρες συγκροτούνται από ένα αγόρι κι ένα κορίτσι. Αν, για παράδειγμα, προκριθεί ο Σγουρόπουλος τότε θα μπορεί να παίξει και στο ομαδικό με προκρινόμενη αθλήτρια από άλλη χώρα. Αν το συμφωνήσουν δηλαδή, μπορούν να κάνουν μαζί ομάδα. Επίσης, αν μία χώρα προκρίνει και αγόρι και κορίτσι, τότε έχει τη δυνατότητα να φτιάξει τη μικτή ομάδα με δικούς της αμιγώς αθλητές. Να θυμίσω τέλος ότι τα Προολυμπιακά των ηπείρων αποτελούν ένα μέρος από τις διαδικασίες πρόκρισης, καθώς θ’ ακολουθήσουν μέχρι το καλοκαίρι έξι τουρνουά, που επίσης θα δίνουν προκρίσεις. Θα μετρήσει τέλος και ο πίνακας αξιολόγησης, αλλά επειδή το ranking list θα έχει αλλαγές από τον νέο χρόνο εμείς θέλουμε να φτάσουμε από τώρα σε πρόκριση».

* Στο World Tour του Βελγίου είναι τελικά και ο Δημήτρης Κορδούτης στο ταμπλό των αγώνων για αθλητές κάτω των 21 ετών. Μπορεί να είχε μείνει χτες στην 3η θέση του ομίλου του, αλλά βρέθηκε στον 1ο γύρο ως lucky loser. Περνούσαν συνολικά 30 αθλητές από τις πρώτες δυάδες των 15 γκρουπ, συναντούσαν άλλους 32, που είχαν προκριθεί απευθείας από τα seeding και για να συμπληρωθεί το ταμπλό των «64» κληρώθηκαν και δύο lucky losers από τους 3ους των γκρουπ. Ο 18χρονος διεθνής ήταν μέσα σε αυτούς και μπορεί τώρα να καλείται ν’ αντιμετωπίσει το νούμερο 1 του ταμπλό, τον Λαμ Σίου Χανγκ από το Χονγκ Κονγκ (αναγκαστικά θα συναντούσε στο πάνω ή το κάτω μέρος του ταμπλό κάποιο από τα δύο πρώτα φαβορί), ωστόσο είναι ουσιαστικό για τις εμπειρίες του να δώσει ένα ακόμα παιχνίδι με πολύ δυνατό αντίπαλο. Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης, που είχε προκριθεί ως 1ος από τον όμιλό του θα συναντήσει αύριο στους «64» τον Μιγκέλ Βιλτσέζ από την Ισπανία. Αύριο στις 10:00 ώρα Ελλάδας γίνονται και οι δύο αγώνες μάλιστα θα έχουν ζωντανή μετάδοση στο ιtTV.com. Ο Κορδούτης αγωνίζεται στο τραπέζι 1 και ο Αγγελάκης στο τραπέζι 2.

Εξάλλου στο απλό ανδρών ο Αγγελάκης αποκλείστηκε τελικά ως 2ος από το 32ο γκρουπ. Στην τελευταία αγωνιστική ο Ολλανδός Γκέμερς νίκησε και τον (επικεφαλής) Ινδό Γκάντι με 4-2 κι έτσι πήρε εκείνος την πρωτιά και την πρόκριση για την επόμενη προκριματική φάση (ένα νοκ άουτ ματς για 16 αθλητές). Στο διπλό ανδρών τέλος, οι Αγγελάκης/Κορδούτης έχασαν με 3-1 στον προκριματικό γύρο των «64» από τους Αργεντινούς Οράντο Σιφουέντες/Νίκολας Γκαλβάνο (11-5, 7-11, 11-13, 8-11).

* Τα ελληνικά χρώματα θα έχουν συμμετοχή από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή και σε διεθνές τουρνουά νέων. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας του διπλού κορασίδων Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου θα μετάσχουν στο όπεν της Σλοβακίας, που θα γίνει το τριήμερο 3-5 Νοεμβρίου στην Μπρατισλάβα. Θα τις καθοδηγήσει τεχνικά η Λάουρα Νικουλάε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ