ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Ανανέωσε με Ρουέν για έναν ακόμα χρόνο ο Παπαγεωργίου

Ανανέωσε με Ρουέν για έναν ακόμα χρόνο ο Παπαγεωργίου

Στη Ρουέν θα παραμείνει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Κώστας Παπαγεωργίου. Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης έκλεισε νέα συμφωνία με το κλαμπ, με το οποίο συνεργάστηκε πρώτη φορά τη σεζόν 2014-2015.

Στη Ρουέν θα παραμείνει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Κώστας Παπαγεωργίου. Στο περιθώριο της χθεσινοβραδινής (3/5) αγωνιστικής δραστηριότητας στη Γαλλία, για το πρωτάθλημα της 1 εθνικής κατηγορίας (Pro A), ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης έκλεισε νέα συμφωνία με το κλαμπ, με το οποίο συνεργάστηκε πρώτη φορά τη σεζόν 2014-2015.

Το αρνητικό είναι ότι η Ρουέν πέφτει κατηγορία και ο Παπαγεωργίου, που πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις εκεί στο τρέχον έτος, δεν θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει στο κορυφαίο διασυλλογικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, είναι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα και τις συνθήκες στις οποίες δουλεύει και ξέρει ότι είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική και η 2 κατηγορία (Pro Β).

Την Τρίτη 93/5), αγωνίστηκε στη Γαλλία και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, που έχασε καλή ευκαιρία με την Ενεμπόν να κάνει βήμα για την εξασφάλιση της 4άδας και συνεπώς της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για τον ίδιο έχει ξεκαθαρίσει από καιρό ότι συνεχίζει την πολύχρονη παρουσία του στην Ενεμπόν.

Η Pro A πλησιάζει στο τέλος της και χτες διεξήχθη η 16 αγωνιστική. Η Ενεμπόν έδινε ντέρμπι εκτός έδρας με τη Λα Ρομάν, η οποία ήταν στην 3 θέση μ’ έναν μόλις βαθμό περισσότερο. Η άλλοτε πρωταθλήτρια Γαλλίας έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα με τον Κρεάνγκα να της δίνει το προβάδισμα και στη συνέχεια να φτάνει στο 3-0, όμως η γηπεδούχος αντέδρασε πετυχημένα, πήρε τη νίκη στα επόμενα ματς και τελικά απέσπασε την ισοπαλία με 3-3! Ο πολύπειρος πρωταθλητής μας τοποθετήθηκε στη θέση 1 της ομάδας (που παρεμπιπτόντως, δεν είχε στη διάθεσή της τον Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι).

Στον πρώτο του αγώνα κατέβαλλε τον Γάλλο διεθνή Αμπντέλ Καντέρ Σαλιφού με 3-0 σετ, ενώ στον δεύτερο κάμφθηκε με το ίδιο σκορ από τον Κινέζο Τσεν Τιανγιουάν. Έπειτα από αυτό το …δίποντο η Ενεμπόν διατηρήθηκε στην 4 θέση με 34 βαθμούς. Δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος είναι έναν βαθμό κάτω από τη Λα Ρομάν και ισόβαθμη της Ανζέ, η οποία είχε επίσης ισόπαλο αποτέλεσμα στην έδρα της με αντίπαλο τη Ρουέν του Παπαγεωργίου.

Σε συναρπαστικό παιχνίδι, όπου η πρώην ομάδα του Παναγιώτη Γκιώνη πήρε κι έχασε το προβάδισμα τρεις φορές, η Ρουέν απέσπασε το 3-3 με οριακή νίκη του Ισπανού Καντέρο στο φινάλε! Πολύ ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις είχαν και τα παιχνίδια του Παπαγεωργίου. Αρχικά απέναντι στον πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του ομαδικού Γενς Λούντκβιστ. Ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας της τελευταίας 7ετίας προηγήθηκε του Σουηδού με 2-0 σετ, στο 5 είχε 5-0 και 8-4, αλλά τελικά λύγισε με 3-2 σετ.

Στη συνέχεια βρήκε απέναντί του τον Γιον Πέρσον, έναν ακόμα Σουηδό διεθνή. Έπιασε ξανά πολύ καλή απόδοση και επικράτησε με 3-1 σε αγώνα όπου όλα τα σετ έληξαν με οριακή διαφορά! Η Ρουέν βρίσκεται πάντα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 21 βαθμούς. Δεν έχει κάνει νίκη φέτος και φαντάζει απίθανο πια να πάει έστω στην 9 και προτελευταία θέση και να διεκδικήσει τη «σωτηρία» σε αγώνα μπαράζ με τον 2 της Pro B. Αυτή τη στιγμή είναι προτελευταία η Ιστρ με 25 βαθμούς.

Η ευχάριστη εξέλιξη για τον Παπαγεωργίου είναι ότι ολοκλήρωσε τη νέα συμφωνία με τον σύλλογο, μετά τις συζητήσεις σε πολύ καλό κλίμα, που είχαν γίνει τον τελευταίο καιρό. «Ήμουν κι εγώ θετικός αό την αρχή για να μείνω. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με όλους στην ομάδα και ειδικά με τον προπονητή, αλλά και συμπαίκτη στη δεύτερη ομάδα της Ρουέν, τον Έρικ Βαρέν. Στη Ρουέν αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου πλέον», δήλωσε με έμφαση σήμερα ο 37χρονος πρωταθλητής.

Επίσης από τη χτεσινή δραστηριότητα στο πρωτάθλημα να σημειωθεί ότι στο ντέρμπι κορυφής η Ποντουάζ νίκησε 4-2 τη Σαρτρ εκτός έδρας, ξέφυγε με 6 βαθμούς και είναι πλέον αγκαλιά με τον τίτλο. Η 17 αγωνιστική θα γίνει στις 17 Μαΐου και το πρωτάθλημα τελειώνει το διήμερο 20 και 21 του ίδιου μήνα.

Στη Γαλλία συνεχίστηκε χθες (3/5) και η 2 κατηγορία. Για τη 16 αγωνιστική των ανδρών η Μπαγιάρ Αρζεντάν 1, χωρίς τον Γιώργο Φραγκούλη στη σύνθεσή της, έχασε στην έδρα της με 4-1 από την Βιλνέβ, στην οποία αγωνίζεται και ο Στεφάν Ουές, αθλητής πέρσι του Α.Σ. Πέρα Αθηνών. Στη βαθμολογία είναι 4 με 33 βαθμούς. Τέλος, στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών η Παρί ΤΤ της Κατερίνας Τόλιου θα δώσει στις 14 Μαΐου το εκτός έδρας ματς με τη Σιλτιγχέιμ για τη 13 αγωνιστική. Θα είναι το τελευταίο της στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς στη 14 αγωνιστική κάνει το ρεπό της. Βρίσκεται 3 στην κατάταξη με 21 βαθμούς και δεν ελπίζει πλέον ούτε στη 2 θέση και τα μπαράζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ