ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Αναδεικνύονται οι πρωταθλητές Ελλάδας ανδρών και γυναικών

Αναδεικνύονται οι πρωταθλητές Ελλάδας ανδρών και γυναικών

Το 69ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στην ιστορία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης δέχεται τους προβολείς αυτό το Σαββατοκύριακο και αναδεικνύει σε τέσσερα αγωνίσματα τους πρωταθλητές Ελλάδας για την περίοδο 2015-2016.

Το 69ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στην ιστορία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης δέχεται τους …προβολείς αυτό το Σαββατοκύριακο και προσελκύει τον κόσμο του αθλήματος. Διεξάγεται στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας από αύριο το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, υπόσχεται όμορφες στιγμές και αναδεικνύει σε τέσσερα αγωνίσματα τους πρωταθλητές Ελλάδας για την περίοδο 2015-2016.

Τα δεδομένα δεν διαφέρουν ουσιαστικά από τις τελευταίες χρονιές: Τα περισσότερα από τα δυνατά ονόματα τιμούν ξανά τη διοργάνωση και εγγυώνται θέαμα και συναρπαστικά ματς. Από την άλλη πλευρά παρατηρείται σταθερά η απουσία πρωτοκλασάτων ονομάτων, όμως είναι σίγουρο ότι οι παρόντες θα κρατήσουν και φέτος ψηλά το αγωνιστικό επίπεδο, την ποιότητα και το ενδιαφέρον της διοργάνωσης. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο γι’ άλλη μία χρονιά στη μνήμη του επί σειρά ετών μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και εφόρου του Α.Σ. Πέρα Αθηνών Δάμωνα Δαμιανίδη.

Τα φαβορί εν όψει της αυριανής κλήρωσης προκύπτουν από τους πίνακες αξιολόγησης του Φεβρουαρίου, που εξέδωσε αυτές τις ημέρες η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Στο απλό ανδρών είναι 1ο φαβορί ο σταθερός εδώ και μία εξαετία πρωταθλητής Ελλάδας Κώστας Παπαγεωργίου. Η σχετική πρώτη 4άδα συμπληρώνεται κατά σειρά από τους Κώστα Λαγογιάννη, Γιώργο Κωνσταντινόπουλο και Γιάννη Βλοτινό. Απευθείας στα τελικά είχαν περάσει και οι Τάσος Ρηνιώτης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Παπαδημητρίου και Κωνσταντίνος Αγγελάκης.

Στο απλό γυναικών θα είναι νούμερο 1 των αγώνων η πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2015 Κατερίνα Τόλιου. Ακολουθεί η Μαρία Χριστοφοράκη, με την οποία θυμίζουμε ότι κοντράρεται στους τελικούς των δύο τελευταίων χρόνων. Την πρώτη 4άδα των φαβορί κλείνουν η Γεωργία Ζαβιτσάνου και η Χριστίνα Φίλη, ενώ στα τελικά είχαν προκριθεί απευθείας και η Φιλαρέτη Εξάρχου με την Όλγα Γεωργοπούλου. Σημειωτέον ότι ο Παπαγεωργίου και η Τόλιου, που φαίνεται να έχουν και φέτος με το μέρος τους τα προγνωστικά για τον τίτλο ήταν άρρωστοι αυτές τις ημέρες.

Στην τελική φάση είχαν δικαίωμα συμμετοχής 38 αθλητές και 26 αθλήτριες. Αυτούς, που μπήκαν απευθείας στα τελικά μέσα από τους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης, τους πλαισιώνουν οι προκριθέντες αθλητές από την προκριματική φάση. Από την προηγούμενη εβδομάδα γνωστοποίησαν ότι δεν θα μετάσχουν οι αθλητές Γιώργος Πασχαλέρης, Εμμανουήλ Αλαρούπι από τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, τελευταία ακύρωσαν και οι νεαροί Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Κ. Ζωγράφου) και Ελένη Σοφρά (Τελάμωνα Σαλαμίνας), ενώ δεν αποκλείεται κάποια από τα ηχηρά ονόματα ν’ αποφασίσουν να μείνουν έξω από το απλό, όπως έχει συμβεί για διάφορους λόγους στο κοντινό παρελθόν.

Στο διπλό μπορούσαν μέσα από τις προκρίσεις να σχηματιστούν 19 ζευγάρια στους άνδρες και 13 στις γυναίκες. Τελικά σχηματίστηκαν 16 διπλά ανδρών και 10 διπλά γυναικών. Στους άνδρες δεν θ’ αγωνιστούν φέτος στο διπλό ο Βλοτινός και ο Λαγογιάννης. Θεωρητικά κυνηγούν τα μετάλλια με περισσότερες πιθανότητες τα δίδυμα Κώστας Παπαγεωργίου/Τάσος Ρηνιώτης, Κωνσταντίνος και Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Παπαδημητρίου/Γιάννης Σγουρόπουλος και Αντώνης Μαλινάκης/Λευτέρης Μάκρας.

Στις γυναίκες έχουμε αρκετά νέα ζευγάρια, που δίνουν άλλο ενδιαφέρον στο αγώνισμα. Η Τόλιου θα παίξει πρώτη φορά με τη Ρόζα Χοβσεπιάν, όπως επίσης η Φίλη με τη Ζαβιτσάνου και η Γεωργοπούλου με τη Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα. Στα φαβορί για τα μετάλλια και οι Μαρία Χριστοφοράκη/Φιλαρέτη Εξάρχου και Αλίκη Κιούφη/Ελένη Γεωργιάδου. Οι τελικοί πίνακες με όλα τα δηλωθέντα απλά και διπλά αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Η κλήρωση των γκρουπ της πρώτης φάσης του απλού διεξάγεται (επί των παρόντων) αύριο το πρωί στις 9.15. Το πρόγραμμα ανοίγει στις 10.00 με τους ομίλους των ανδρών και στις 10.25 ακολουθούν εκείνοι των γυναικών. Στις 13.00 θα γίνουν οι κληρώσεις για το διπλό και τα νοκ άουτ του απλού και στις 14:00 θ’ αρχίσουν τα ματς στα ταμπλό με το διπλό. Στις 14:50 παίρνουν σειρά τα νοκ άουτ του απλού και η πρώτη ημέρα υπολογίζεται να κλείσει γύρω στις 16:30.

Η συνέχεια θα δοθεί από τις 10 το πρωί την Κυριακή με τις 8άδες όλων των αγωνισμάτων. Οι τελικοί του διπλού έχει προγραμματιστεί να γίνουν γύρω στις 12.30 και αμέσως μετά θ’ ακολουθήσουν οι τελικοί του απλού. Συνήθως βέβαια, η εξέλιξη των αγώνων δεν επιτρέπει ν’ ακολουθούνται με ακρίβεια τα ωράρια, που ανακοινώνονται και προκύπτει μικρή καθυστέρηση.

Οι πίνακες αξιολόγησης του Φεβρουαρίου

Στους πίνακες αξιολόγησης του Φεβρουαρίου δεν προέκυψαν μεγάλες μεταβολές στις πρώτες 5άδες. Γι’ αυτόν τον μήνα υπολογίστηκαν τα αποτελέσματα από τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Α1, της Α2, της Β’ Εθνικής και των τοπικών κατηγοριών, τα αναπτυξιακά τουρνουά της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και των Ολυμπιακού και Φοίνικα Πειραιά και την προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος νέων-νεανίδων. Έξω από την 5άδα έμειναν ο Αλέξης Κωστακιώτης από τους Φοίνικες Πάτρας στους παμπαίδες και η Φοίβη Πεχλιβανίδη από τον Άρη 2006 στις κορασίδες (πήγα στο νούμερο 6 από 5).

Σε άλλες αξιοσημείωτες αλλαγές η Αλεξάνδρα Τουντακώβα μπήκε στην πρώτη 10άδα των Νέων γυναικών (νούμερο 10 από 12), όπως και ο Νικηφόρος Μύρος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στους παμπαίδες (στο 10 από 14). Επίσης, στην πρώτη 15άδα πέρασαν η Κωνσταντίνα Αποστολογιάννη του Βύρωνα στις κορασίδες, ο Αλέξης Κουλουριώτης της Ελευσίνας στους εφήβους και η Γεωργία Καραμανλή του Φάρου Αλεξανδρούπολης στις παγκορασίδες (όλοι τους στο νούμερο 15 από 17). Στις παγκορασίδες τέλος, η Ελένη-Άννα Παπαδοπούλου από τον Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων μετακινήθηκε στο νούμερο 12 από το 15 του προηγούμενου μήνα.

Οι πρώτες 5άδες στους πίνακες του Φεβρουαρίου (με τις θέσεις των αθλητών/τριών τον Ιανουάριο) έχουν ως εξής:

ΑΝΔΡΕΣ:

1. («) Κώστας Παπαγεωργίου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. («) Κώστας Λαγογιάννης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

3. (4.) Ένιο Μέντες (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

4. (5.) Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

5. (3.) Γιάννης Βλοτινός (Α.Ο. Ταταύλα)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

1. («) Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

2. («) Μόνικα Μόλναρ (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

3. («) Μαρία Χριστοφοράκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

4. («) Γεωργία Ζαβιτσάνου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

5. («) Ντετελίνα Πέτροβα (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ:

1. («) Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. («) Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Η Πρόοδος)

3. («) Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Η Πρόοδος)

4. (5.) Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

5. (4.) Στράτος Δαμιανής (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

1. («) Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

2. («) Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

3. («) Κωνσταντίνα Παρίδη (Φοίνικας Πειραιά)

4. («) Φιλία Εμίρη (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

5. («) Ελένη Σοφρά (Τελαμών Σαλαμίνας)

ΝΕΟΙ:

1. («) Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. («) Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Η Πρόοδος)

3. (4.) Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

4. (3.) Στράτος Δαμιανής (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

5. («) Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πρόοδος)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. («) Ελένη Σοφρά (Τελαμών Σαλαμίνας)

2. («) Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

3. (5.) Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

4. (3.) Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου (Α.Ο. Άρης 2006)

5. (4.) Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. («) Γιάννης Δαμιανής (Α.Κ. Ζωγράφου)

2. («) Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Κ. Ζωγράφου)

3. («) Αλέξιος Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. («) Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

5. («) Αλκιβιάδης Σταματούρος (Φοίνικας Πειραιά)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. («) Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

2. («) Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

3. («) Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)

4. («) Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

5. (6.) Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Ο. Βύρων)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. («) Αλέξανδρος Μαργαρίτης (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

2. («) Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. («) Αλέξανδρος Μαδέσης (Π.Α.Ο. Φυλής)

4. («) Ευάγγελος Μαλλιαρός (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

5. (6.) Σωτήρης Σαπάκος (Αίας Ευόσμου)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. («) Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. («) Μαρία Δημητρίου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. («) Δήμητρα Πετσίβα (Φαέθων Πάτρας)

4. («) Νεφέλη Καφάτου (Φαέθων Πάτρας)

5. («) Ιωάννα Μαδέση (Α.Ε. Νέας Κηφισιάς)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ