ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Ακυρώθηκε το Προολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη

Ακυρώθηκε το Προολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η διεξαγωγή του Προολυμπακού τουρνουά πινγκ πονγκ της Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκε λόγω των τελευταίων αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων.

Τα τραγικά γεγονότα θορύβησαν όλο τον κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και ύστερα από συνεννόηση της παγκόσμιας, της ευρωπαϊκής και της τουρκικής ομοσπονδίας του αθλήματος αποφασίστηκε να μη γίνουν οι αγώνες στην Κωνσταντινούπολη.

Ο τόπος διεξαγωγής αλλάζει και μέχρι αύριο αναμένεται να έχει ανακοινωθεί η πόλη, που θα φιλοξενήσει στις ίδιες ημερομηνίες (06-10 Απριλίου) τη διοργάνωση. Στο μεταξύ, προέκυψε αρνητική είδηση στην εθνική ομάδα γυναικών κι έχει σχέση και με την αποστολή για το Προολυμπιακό.

Η Αγγελίνα Παπαδάκη ανακοίνωσε στον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή κι εν συνεχεία στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. την απόφασή της ν’ αποχωρήσει από την εθνική ομάδα γιατί πρέπει ν’ αφοσιωθεί στην επαγγελματική της ενασχόληση. Ως εκ τούτου δεν θα μεταβεί στο Προολυμπιακό και τη θέση της παίρνει η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών Γεωργία Ζαβιτσάνου.

Από νωρίς το πρωί άρχισε να διαρρέει η είδηση της ακύρωσης των αγώνων στην Κωνσταντινούπολη. Λίγες ώρες μετά η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) ενημέρωσε επίσημα με δελτίο Τύπου τις ομοσπονδίες-μέλη της. «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης έχει μεταφέρει τα συλλυπητήριά της προς τον τουρκικό λαό μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Μετά από διαβουλεύσεις με την τουρκική ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης και σε συμφωνία με τη διεθνή ομοσπονδία του αθλήματος (I.T.T.F.), η Εκτελεστική Επιτροπή της E.T.T.U. κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί το Προολυμπιακό τουρνουά στην Κωνσταντινούπολη και αποφάσισε να αναθέσει αλλού τη διοργάνωση, που έχει προγραμματιστεί για το χρονικό διάστημα 6 με 10 Απριλίου 2016. Υπό τις παρούσες συνθήκες, η E.Ε. δεν νομίζει ότι είναι δυνατόν να έχουμε ένα σωστό Προολυμπιακό τουρνουά στην Κωνσταντινούπολη».

Στο ίδιο κείμενο υπάρχει και δήλωση του προέδρου της E.T.T.U. Ρόναλντ Κράμερ: «Με βαριά καρδιά-και σε πλήρη συνεργασία με την I.T.T.F.-η Εκτελεστική Επιτροπή E.T.T.U. έπρεπε να λάβει αυτή την απόφαση. Όμως με τις παρούσες συνθήκες στην Κωνσταντινούπολη, πολλές από τις εθνικές ομοσπονδίες-μέλη μας, πολλοί παίκτες, προπονητές και άλλοι άνθρωποι του αθλήματος μάς έδειξαν σε αυτό το χρονικό διάστημα τη μεγάλη ανησυχία τους για να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη. Η E.T.T.U. κατανοεί πλήρως τις ανησυχίες αυτές και, επίσης, έχει την ίδια γνώμη ότι από ανθρώπινη άποψη, μπορεί ακόμη και να είναι άδικο να ζητήσει από τους Τούρκους συναδέλφους μας να συνεχίσουν την προετοιμασία της διοργάνωσης».

Το δελτίο Τύπου καταλήγει ως εξής: «Αναζητώντας τον εναλλακτικό τόπο διεξαγωγής η E.T.T.U. είναι ήδη σε συνεργασία με ορισμένες εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της και θα δώσει περαιτέρω πληροφορίες πολύ σύντομα, ενδεχομένως και απόψε ή αύριο».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται συζητήσεις με δύο ομοσπονδίες. Με χώρες προηγμένες στο άθλημα και δοκιμασμένες σε μεγάλες διοργανώσεις, καθώς ο χρόνος πιέζει αφάνταστα πια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ